Śmietnisko > Off Topic

David Weber w Polsce

<< < (3/4) > >>

Nitefish:
A co z Exodusem? Będzie kontynuacja?

Dormio:
Tak:

--- Cytat: Dormio w Czerwiec 20, 2012, 22:48:01 ---Edit:
Strarfire - Steve dostał prawo do kontynuacji (mają się konsultować), a kolejny tom - czeka na Lindę (problemy zdrowotne).

--- Koniec cytatu ---
Kolejny tom podobno się pisze - Steve White ma prawo do dalszych kontynuacji, a plot z grubsza David już z nim ustalił na jak stwierdził co najmniej kilka tomów naprzód. Zatem musimy zapytać Steve :D
Oczywiście Linda Evans póki co nie ma nic wspólnego ze Starfire, a mu chodziło raczej o cykl Multiverse (Hell's Gate oraz Hell Heath No Fury). W PL oba tytuły wydano w wersji dwutomowej. Tu akurat swoją część David zakończył, ale ponieważ Linda ma problemy ze zdrowiem (no i jak powiedział mało jest innych autorów piszących tak szybko jak on), to sobie jeszcze poczekamy. Aczkolwiek mogę się mylić, bo może jednak chodzić o jakąś książkę, którą Linda będzie pisać w uniwerse Starfire, ale wprost tego nie powiedział (odpowiadał na pytanie o kontynuację obu serii).
Na pewno ma poustalane jeszcze kolejne książki (kontynuacje) z Johnem Ringo (spotkanie w zeszłym albo ze 2 tygodnie temu - więc raczej nie spodziewałbym się rychłego wydania) oraz z E.Flintem (ale ten również ma problemy ze zdrowiem) - poboczny plot w Honorverse.
Na spotkaniu był również poruszony temat śmierci J.Kotarskiego i jego następcy - R.Kot - Rebis wybrał go jako namaszczonego przez Kotarskiego (w HH od Piękna Przyjaźń) dla wszystkich tytułów D.Webera ! Aczkolwiek Rebis zastrzegł, że jeśli był w jakimś cyklu inny tłumacz to nie będzie tu zmieniać (nie pamiętam który, ale któryś cykl tłumaczył ktoś inny).
Oczywiście tu nastąpiła dygresja i rozwątkowienie ze strony Webera, że tak naprawdę nikt nie czyta jego książki, a jedynie książki przez niego napisane (i blablanie o różnorodności doświadczeń, wpływie wojen w Europie na postrzeganie świata... etc. :) ).

Xarthias:

--- Cytat: Dormio w Czerwiec 21, 2012, 13:01:21 ---Na spotkaniu był również poruszony temat śmierci J.Kotarskiego i jego następcy - R.Kot - Rebis wybrał go jako namaszczonego przez Kotarskiego (w HH od Piękna Przyjaźń) dla wszystkich tytułów D.Webera ! Aczkolwiek Rebis zastrzegł, że jeśli był w jakimś cyklu inny tłumacz to nie będzie tu zmieniać (nie pamiętam który, ale któryś cykl tłumaczył ktoś inny).
--- Koniec cytatu ---
Ta, Safehold jest tłumaczony przez jakiegoś, za przeproszeniem, amatora... Strasznie mnie wkur... denerwuje... tłumaczenie wszystkiego - nazwisk, tytułów, lokacji, nazw statków itp itd... Jeśli komuś to nie sprawi trudności, to lepiej przeczytać w oryginale, bo niestety można się zrazić.

Doom:
Leń jestem i z Nidzicy nie chciało mi się pisać relacji bo wiedziałem że wcześniej czy później będzie z tego filmik. Oto on, a raczej one bo to jest 8 czesci
http://www.youtube.com/user/michalsawa

HammerSnake:
Wiadomo coś odnośnie tłumaczenia Thunder Rising? Będzie na święta?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej