Eve Online > Dyskusje ogólne
Bot holocaust
Jrkan:
Po Incarnie średnia liczba zalogowanych osób wyraźnie spadła, patrząc na wykresy na http://eve-offline.net/?server=tranquility w szczycie o dobre 5-10 tyś. Jednak po Crucible ludzie powoli wracają. w sobotnie i niedzielne wieczory co tydzień jest więcej osób i sytuacja powoli wraca do stanu sprzed Incarny.
EVE obecnie jest lepszą grą niż była gdy zaczynałem grać. Jest znacznie więcej możliwości, gra nadal nie jest dla retardów, ale początkujący mają nieco łatwiejszy start. Nie ma drugiego mmo które miało by stale aktualizowana oprawę graficzną, dzięki czemu EVE po 8 latach ani na jotę się nie zestarzało graficznie. Będzie bardzo dobrze, jeżeli poważnie ograniczone zostanie działanie botów i znerfione przychody z Inkursj. No i tytkom trzeba zmniejszyć tracking do rozsądnego poziomu, czyli przynajmniej 4 razy :)
--- Cytat: Soulscream ---To połowa ludzi z moich czasow, o ile nie mniej.
--- Koniec cytatu ---
Przypomnij, kiedy to było gdy w nocy z piątku na sobotę było zalogowanych 70k osób? Jeżeli dobrze pamiętam to rekord wynosi ok. 63tyś i został osiągnięty w czasie finałów ostatniego AT, a wtedy już chyba nie grałeś.
Soulscream:
--- Cytat: Jrkan w Marzec 03, 2012, 15:31:29 ---Przypomnij, kiedy to było gdy w nocy z piątku na sobotę było zalogowanych 70k osób? Jeżeli dobrze pamiętam to rekord wynosi ok. 63tyś i został osiągnięty w czasie finałów ostatniego AT, a wtedy już chyba nie grałeś.
--- Koniec cytatu ---
Rekordy rekordami, a ja pamietam czasy ze nie zaleznie o ktorej sie logowales miales 55k srednio. Chce po prostu powiedziec, ze ludzie odplywaja, ze wzgledu na generalna nude w tej grze ot tyle. Eve jest byla i bedzie niszowym produktem i nie widze jakiegos sposobu by ja bardziej promowac. 99,9% osob ktore ja probuja w dniu pierwszym nie ma ochoty w nia grac bo nie ma w niej niczego magicznego. Ja gralem tylko ze wzgledy na community z ktorego sie wywodze.
Jrkan:
--- Cytat: Soulscream w Marzec 03, 2012, 19:05:54 ---Rekordy rekordami, a ja pamietam czasy ze nie zaleznie o ktorej sie logowales miales 55k srednio.
--- Koniec cytatu ---
Nigdy nie było takiego okresu. 55k owszem było, ale w niedziele wieczorem. Dla odświeżenia pamięci http://eve-offline.net/?server=tranquility Wykres "All time (daily average)".
--- Cytat: Soulscream w Marzec 03, 2012, 19:05:54 ---Chce po prostu powiedziec, ze ludzie odplywaja, ze wzgledu na generalna nude w tej grze ot tyle. Eve jest byla i bedzie niszowym produktem i nie widze jakiegos sposobu by ja bardziej promowac. 99,9% osob ktore ja probuja w dniu pierwszym nie ma ochoty w nia grac bo nie ma w niej niczego magicznego. Ja gralem tylko ze wzgledy na community z ktorego sie wywodze.
--- Koniec cytatu ---
Bo EVE to nie jest gra dla każdego, tak było 5 lat temu i mam nadzieję, że tak będzie za 5 lat. To nie nowość, że zdecydowana większość osób rozpoczynających triala nie przedłuża go. Mi nie przeszkadza, że EVE ma 400k czy 450k abonentów, nawet jeżeli by miała 100k to i tak będzie lepszą grą niż Wowy, Aiony, Rifty i cała reszta klonów.
sc0rp:
--- Cytat: Jrkan w Marzec 03, 2012, 15:31:29 ---Będzie bardzo dobrze, jeżeli poważnie ograniczone zostanie działanie botów i znerfione przychody z Inkursj.
--- Koniec cytatu ---
a tak z ciekawosci dlaczego chcesz to nerfic? bo nie masz dostepu czy jak?
Jrkan:
--- Cytat: Dark Flonoe w Marzec 03, 2012, 19:22:28 ---a tak z ciekawosci dlaczego chcesz to nerfic? bo nie masz dostepu czy jak?
--- Koniec cytatu ---
Styczeń:
--- Cytat: @CCP_Diagoras ---8.13tn ISK paid out in Incursion rewards in Jan 2012.
4.37tn ISK paid out in agent mission rewards in Jan 2012.
27.03tn ISK paid out in NPC bounty rewards in Jan 2012.
--- Koniec cytatu ---
Luty:
--- Cytat: @CCP_Diagoras ---8,566,015,400,900 ISK paid out in Incursion rewards in February.
Mission rewards paid out in Feb: 2,470,815,985,076 ISK. Mission bonuses: 2,346,410,541,970 ISK.
ISK earnt from NPC bounties in Feb: 32,083,329,999,805 ISK
--- Koniec cytatu ---
I jeszcze
--- Cytat: @CCP_Diagoras ---In Jan 2012, 91.63% of Incursion payouts were in High sec, 3.31% low sec, 5.07% null sec
--- Koniec cytatu ---
Zauważ jaką cześć wydrukowanych ISKów stanowią iski z Inkursji. Ponad 90% to bezpieczne Inkursje w Hi-seku. Misje obejmuja wszystkie misje w EVE, hi, low, null i pewnie też milicję. Bounty tak samo, nie ważne czy to rat na misji w hi, czy na pasku w low, czy na anomalce w 0.0.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej