Eve Online > Dyskusje ogólne

Bot holocaust

<< < (8/41) > >>

Jrkan:
Jeżeli przez 8 godzin, 7 dni w tygodniu, ktoś non stop bez chwili przerwy lata, strzela, wydaje komendy to jest oczywista oczywistość, że jest to bot. To samo tyczy się marketu, haulowania, czy czegokolwiek innego. Człowiek może się zachowywać jak bot, przez godzinę, dwie, ale nie 6 czy 8. Zresztą w przypadku CCP to nie jest kwestia możliwości wykrywania botów, tylko chęci ich eliminowania. Jeżeli boty działają 24/7 to o jakiej walce z botami mówimy? Taki bot przy pierwszym dt powinien dostać perma bana i żadnej dyskusji nie powinno być. Bo on nie wiedział, że nie można. To teraz kurwa wiesz, załóż następne konto i nie rób tego więcej :)

[VIDE] Herezja:
Popieram przedmówcę.
Strzał w tył głowy i do piachu ];)

Gaunt:
a tak z innej beczki.

To czy liczby LFN'u zmniejszyły się drastycznie skoro była czystka botów?
:D

LosBekoczoS:

--- Cytat: VonBeerpuszken w Marzec 01, 2012, 21:06:13 ---To nie do końca dobre rozwiązanie, powiedzmy że latam cloakerem, z jakiś powodów muszę odejść od komputera na powiedzmy 30 min, pojawia sie okienko... no i jestem botem  :P
Obawiam się że więcej byłoby fałszywych zgłoszeń ze złośliwości niż prawdziwych.

--- Koniec cytatu ---

Nie no pokladam nadzieje  ze gm CCP nie sa idiotami i generalnie za afk by nie banowali. Przeciez chodzilo o to wlasnie by nic nie trzeba bylo wielce w logach patrzec, opisze przyklad.

Rater zabija npc na beltach - ktos wrzuca raport podejzenia o botowanie ( gm przenosi sie polarisem daje - okienko + chat) koles dalej lata nie odpowiadajac = MAKRO/BOT

VonBeerpuszken siedzi i molestuje wrogow na localu poprzez siedzenie dziennie 23h w afk cloaku - gm widzi ze postac sie nie rusza niemoze uznac tego za bota a jedynie pozostawionego afk chara, co jak wiemy przestepstwem niejest = nierobi nic bo i czemu.

Mam nadzieje ze ten prosty przyklad zaprezetowal o co mi chodzi

Ps Czemu 5 min ? bo tyle +- trwa cykl kopania lodu i wiele osob zapuszcza kopaczke i np altabuje na 5 min bo cos tam bedzie robic.

Tloluvin:

--- Cytat: LosBekoczoS w Marzec 01, 2012, 20:57:12 ---co bylo np w Ultimie Online. Tam jesli char byl posadzony o bocenie/makrowanie, gm uzywajac specjalnego comand powodowal wyskoczenie w randomowym miejscu okienka ktore sprawdzalo czy dany uzyszkodnik byl przy kompie czy nie.
--- Koniec cytatu ---
Czyzby doswiadczenia z polskich free shardow UO?
Mi to przypomina jak bodajze na DM wyskakiwalo mi takie okienko i klikalem od razu ok zeby je zamknac bo przeszkadzalo mi w robieniu skilla i dopiero na rozmowce z GMem dowiedzialem sie, ze tam w opisie bylo napisane ze trzeba w tym okienku tez wpisac jakas literke. No ale kto by tam czytal tekst z jakiegos okienka przeszkadzajacego w grze  ;)
No i jak sobie pomysle, ze za cos takiego w EVE mialbym dostac perm bana to juz wolalbym chyba od razu przestac grac zeby sie nie stresowac niepotrzebnie.
Wypadaloby tez wspomniec, ze pojawienie sie tych wyskakujacych okienek spowodowalo, ze gracze wzbogacili programy do makr o dzwiek w przypadku pojawienia sie na ekranie jakiegos okienka, wiec niczego to nie zmienilo
Poza tym inna sytuacja. Tym razem z EVE
Gracz wsadza sobie na indyka laserek, zapuszcza go sobie na jakiejs brylce lodu i idzie do miasta wiedzac, ze spokojnie zdarzy wrocic zanim zapelni mu sie ladownia.
I co? Mialby dostac bana za bocenie bo nie zareagowal na jakies okienko?
Poza tym podstawowe pytanie, to czy w EVE jest obowiazek bycia przy kompie podczas bycia zalogowanym?

--- Cytat: Jrkan w Marzec 01, 2012, 21:45:13 ---Jeżeli przez 8 godzin, 7 dni w tygodniu
--- Koniec cytatu ---
To jak praca na etacie w urzedzie  :P

--- Cytat: LosBekoczoS w Marzec 02, 2012, 00:01:56 ---Rater zabija npc na beltach - ktos wrzuca raport podejzenia o botowanie ( gm przenosi sie polarisem daje - okienko + chat) koles dalej lata nie odpowiadajac = MAKRO/BOT
--- Koniec cytatu ---
A moze po prostu kolesiowi nie chce sie gadac?
No chyba, ze okno czata od GMa bedzie/jest jakos specjalnie zaznaczone, tak ze kazdy od razu na pierwszy rzut oka wie, ze to GM.
Ale idzmy dalej. Gracz posadzony o bocenie otwiera okienko. Widzi jakis tekst. Wie ze od GMa wiec szuka jakiegos translatora zeby zobaczyc czego GM chce. Jak juz znajdzie i sobie przetlumaczy bierze sie za pisanie odpowiedzi. Po pol godziny wraca do EVE zeby wkleic GMowi odpowiedz, a tu ban bo za dlugo nie odpowiadal?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej