Eve Online > Dyskusje ogólne
Bot holocaust
Jabolex:
No ba.
The blue loot can be sold to some NPC Stations and some regions may not contain any of those stations. So be wary when you sell the Blue Loot and check the prices carefully since in those regions often other players have set up buy orders for the loot at much lower prices.
Neural Network Analyzers can be sold for 50,000 ISK and drop in all Sleeper ship classes.
Sleeper Data Libraries can be sold for 200,000 ISK and drop in all Sleeper ship classes.
Ancient Coordinates can be sold for 1,500,000 ISK and can drop from cruisers and battleships.
Sleeper Drone AI Nexuses can be sold for 5,000,000 ISK and drop mostly from battleships.
JM
Jrkan:
O ja naiwny, myślałem, że chociaż WH nie jest zepsute, a to się okazuje jest większa drukarnia niż Inkursje :(
Jonas:
--- Cytat: Jrkan w Marzec 09, 2012, 11:51:04 ---O ja naiwny, myślałem, że chociaż WH nie jest zepsute, a to się okazuje jest większa drukarnia niż Inkursje :(
--- Koniec cytatu ---
Dlaczego Twoje podejście zaczyna mi przypominać jednego pana, który chciał wszystko zlikwidować, żeby niczego już nie było? :D
Jrkan:
--- Cytat: Jonas DaVerde w Marzec 09, 2012, 12:25:54 ---Dlaczego Twoje podejście zaczyna mi przypominać jednego pana, który chciał wszystko zlikwidować, żeby niczego już nie było? :D
--- Koniec cytatu ---
Przyznaję się, nie lubię inflacji. CCP niestety chyba zaczyna ją lubić coraz bardziej i zaczyna traktować jak mechanizm zmuszający ludzi do grania. Tak samo jak we wszelkich themeparkach, w których co rok jest wymiana sprzętu i trzeba farmić od nowa.
Net:
--- Cytat: Jrkan w Marzec 09, 2012, 12:40:36 ---CCP niestety chyba zaczyna ją lubić coraz bardziej i zaczyna traktować jak mechanizm zmuszający ludzi do grania. Tak samo jak we wszelkich themeparkach, w których co rok jest wymiana sprzętu i trzeba farmić od nowa.
--- Koniec cytatu ---
Tak to juz jest z ludzka natura, ze chce ciagle nowego i lepszego... I z tego powodu ciezko jest byc w biznesie tworzenia gier :) A dokladnie: jak dotad Eve jest bardzo stabilne, zadko wchodza nowe sprzety, ktore dewaluuja stare. Np. statki - stare T1 i o ile wyprzedzily je nowo powstale ? Niby duzo ale tak naprawde to nie az tak duzo zeby T1 zepchnac w niebyt. Wlasciwie to CCP bardzo ladnie wkomponowalo T2 i T3 w "zwykle" T1. A nerfy w jedna i upgrady jeszcze przeciagaja "wymiane" sprzetu na kompletnie nowy. Jest postep, i bedzie dalszy, ale cykl jest bardzo powolny. Po prostu iles tam lat mija i starzy gracze sie zanudza jak nie beda mieli nowosci. Dodatkowo te nowosci sa latwiej dostepne dla starych graczy co jest taka mala gratyfikacja za bycie w Eve.
I dokladnie tak jest z iskami, liczby rosna i musza, bo bogaci (i nie tylko) gracze nie czuliby satysfakcji oraz bylaby wielka afera jak by komus "cos zdobytego bezprawnie odbierano"... To by psulo nadzieje na "osiagniecie" czegos tam w grze.
Boty to jest inny problem, to jest omijanie regul systemu i nieuczciwa przewaga niektorych graczy (aliansow ?). I najbardziej przez to dostaje sie gornikom :) Przez zbyt duza ilosc wydobytych mineralow sa one tak tanie, ze np wczoraj slyszalem: "Nie bede kopal bo w tym samym czasie zarobie 5 razy wiecej" (na ratach)...
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej