Eve Online > Dyskusje ogólne
Bot holocaust
Jonas:
--- Cytat: Jrkan w Marzec 06, 2012, 11:31:05 ---No to jeszcze raz. Drukowanie isków polega na tym, że na rynku pojawiają się iski których wcześniej nie było. Zabijasz rata na pasku w Catch, po 20min wpływają ci na konto iski od Concordu, tych isków wcześniej nie było, zostały wydrukowane. Jeżeli wymienisz LP na frakcyjnego bsa, potem wystawisz tego bsa na market i ktoś go kupi, to nastąpi transfer isków od osoby która kupiła bsa do ciebie, te iski już były, zmieniły tylko właściciela.
--- Koniec cytatu ---
Ale co to ma do wspomnianego "risk vs reward", do którego się odnosiłem? Ty kasę masz, czy to w postaci płynnych isków na wallecie, czy zamrożonej w LPkach/assetsach, które możesz za te LPki nabyć (i później sprzedać i mieć je na wallecie w formie płynnych isków).
Jak przeniesienie większości zaroku na poziom LP zmieni ostateczny zysk osoby robiącej inkursję w hi (zakładając utrzymanie braku balansu sitów, czyli ilość LP odpowiada w przybliżeniu zarobkowi w czystych iskach)?
Ponadto takie rozwiązanie doprowadzi szybko do zalania rynku modułami z LP stora, co pociągnie za sobą przelicznika lp/isk, co z kolei doprowadzi do nieopłacalności robienia inkursji, zarówno w hi, low jak i 0.0. I będzie kolejny martwy element i tak nudnego pve.
Jrkan:
--- Cytat: Jonas DaVerde ---Ale co to ma do wspomnianego "risk vs reward", do którego się odnosiłem? Ty kasę masz, czy to w postaci płynnych isków na wallecie, czy zamrożonej w LPkach/assetsach, które możesz za te LPki nabyć (i później sprzedać i mieć je na wallecie w formie płynnych isków).
--- Koniec cytatu ---
Z risk vs reward niewiele ma to wspólnego, ale pozwól, że zacytuje twoje słowa.
--- Cytat: Jonas DaVerde ---Wezmę LPki, pójdę do shopa, kupię stuff, sprzedam, będę miał furę kasiory. Jedynie więcej roboty, efekt identyczny - drukarnia.
--- Koniec cytatu ---
Zadajesz pytanie:
--- Cytat: Jonas DaVerde ---Jak przeniesienie większości zaroku na poziom LP zmieni ostateczny zysk osoby robiącej inkursję w hi (zakładając utrzymanie braku balansu sitów, czyli ilość LP odpowiada w przybliżeniu zarobkowi w czystych iskach)?
--- Koniec cytatu ---
a potem odpowiadasz na własne pytanie :o
--- Cytat: Jonas DaVerde ---Ponadto takie rozwiązanie doprowadzi szybko do zalania rynku modułami z LP stora, co pociągnie za sobą przelicznika lp/isk, co z kolei doprowadzi do nieopłacalności robienia inkursji, zarówno w hi, low jak i 0.0. I będzie kolejny martwy element i tak nudnego pve.
--- Koniec cytatu ---
Wtedy dostalibyśmy samo balansujący się mechanizm, za dużo osób robi Inkursje, zarobek spada, część ludzi odchodzi. Za mało jest ludzi, zarobek rośnie, ludzie przychodzą.
Inkursje w obecnej postaci to zło, nie rozumiem jak można tego nie dostrzegać.
VonBeerpuszken:
Niech ktoś mi wytłumaczy... a jaka działalność nie "drukuje" isków?
jakiekolwiek raty się respawnują znikąd - na paskach, na anomaliach, na plexach, na incursjach, na misjach...
minerały na paskach sie respawnuja znikąd - podobnie w ratach, w plexach, anomaliach, misjach...
wszystkie PODSTAWOWE rzeczy ważne w grze generujące potem iski, pojawiają się znikąd...
Tak jest od zawsze, i gospodarka jakoś istnieje...a nagle w niedalekiej przyszłości, z tych właśnie powodów ma się załamać?
Coś mi tu nie pasi....
--- Cytat: Jrkan w Marzec 06, 2012, 14:15:11 ---
Inkursje w obecnej postaci to zło, nie rozumiem jak można tego nie dostrzegać.
--- Koniec cytatu ---
To już nie misje lvl4 ?... moda się skończyła?
Xeovar:
Nie chodzi o to żeby nie drukowało, tylko żeby nie było przegięć.
Na ten moment w skali sojuszu przegięciem jest Technetium, w skali jednej-kilku osób inkursje.
Ot taka perełka od znajomego z CFC:
--- Cytuj ---one of the incursion guys in gsf is making about 60 bill a week multiboxing his own 10 man fleets :haw:
--- Koniec cytatu ---
To się przekłada na 6b na konto na tydzień, to kuzyn by musiał nieźle zapierdalać....
Jrkan:
Ja wiem, że nie mam talentów edukacyjnych ale bez przesady, to nie jest takie skomplikowane :(
--- Cytat: VonBeerpuszken ---jakiekolwiek raty się respawnują znikąd - na paskach, na anomaliach, na plexach, na incursjach, na misjach...
--- Koniec cytatu ---
To jest drukarnia isków. Tak jak nagrody za misje.
--- Cytat: VonBeerpuszken ---minerały na paskach sie respawnuja znikąd - podobnie w ratach, w plexach, anomaliach, misjach...
wszystkie PODSTAWOWE rzeczy ważne w grze generujące potem iski, pojawiają się znikąd...
--- Koniec cytatu ---
To nie jest drukarnia isków. Jeżeli wykopiesz 100 sztuk tritanium, to żeby dostać za to iski musisz to sprzedać innemu graczowi. Ty mu przekazujesz minerały on tobie przekazuje iski. Iski nie są generowane, one są transferowane między graczami.
--- Cytat: VonBeerpuszken ---To już nie misje lvl4 ?... moda się skończyła?
--- Koniec cytatu ---
Myślę, że moda na lvl4 w hi skończyła się jakoś tak po 40 nerfie zarobków :)
--- Cytat: Xeovar ---Nie chodzi o to żeby nie drukowało, tylko żeby nie było przegięć.
--- Koniec cytatu ---
Zgadza się, w EVE nadal pozostało całkiem sporo isk sinków, więc nowe iski muszą się pojawiać bo mielibyśmy deflację co jest równie groźne jak inflacja. Musi to być jednak zbalansowane, a Inkursje bardzo poważnie zaburzyły ten balans.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej