Eve Online > Dyskusje ogólne

Bot holocaust

<< < (27/41) > >>

CATfrcomCheshire:

--- Cytat: Jabolex w Marzec 06, 2012, 11:06:20 ---Hm, sprawdzam BPO i ilość minsów do produkcji statków nie zwiększają się.
Czas ich kopania również.
Cały czas statek kosztuje mnie tyle samo minut/godzin kopania/produkowania.
Ktoś chce/musi go kupić za 200m ISK jego sprawa, a mój zysk.

--- Koniec cytatu ---

A potem wydajesz te swoje iski, kupujac wszystko po zawyzonych cenach, czyli wychodzisz na zero... Inflacja polega na spadku wartosci waluty, co ci z tego ze zarabiasz wiecej, skoro wszystko coraz wiecej kosztuje.

Jrkan:

--- Cytat: Jabolex w Marzec 06, 2012, 10:23:43 ---Koniec argumentów.
Wycieczki osobiste start.

--- Koniec cytatu ---

Czego się spodziewałeś opowiadając takie bzdury?

--- Cytat: HammerSnake w Marzec 06, 2012, 10:24:58 ---haha,

a niby misje milicyjne w low secu nie są risk free? Sorry, ale dla mnie to jest jedna wielka bociarnia. Chmary bomberów i cloackujących t3, które są nie do ruszenia, chyba że spotkasz wyjątkowego nooba, ew program sterujący zamuli. To już rzeczywiście prędzej w high secu stracisz statek.

--- Koniec cytatu ---

Daj link do jakiegoś bota który robi misje milicyjne. To musi być bardzo odważny bot, skoro robi misje z kilkoma neutami i kilkoma wt na localu.
Inkursje powinny wyglądać właśnie tak jak milicyjne misje. 10% zarobku w iskach z nagrody, 90% w LPkach.

--- Cytat: CATfrcomCheshire w Marzec 06, 2012, 11:10:36 ---A potem wydajesz te swoje iski, kupujac wszystko po zawyzonych cenach, czyli wychodzisz na zero... Inflacja polega na spadku wartosci waluty, co ci z tego ze zarabiasz wiecej, skoro wszystko coraz wiecej kosztuje.

--- Koniec cytatu ---

On ich nie wydaje, on je zbiera. http://images.angelpub.com/2008/49/1465/20081202_zimbabwe_inflation_rate_4jpg.jpg paczkę fajek poproszę :)

Jabolex:

--- Cytat: CATfrcomCheshire w Marzec 06, 2012, 11:10:36 ---A potem wydajesz te swoje iski, kupujac wszystko po zawyzonych cenach, czyli wychodzisz na zero... Inflacja polega na spadku wartosci waluty, co ci z tego ze zarabiasz wiecej, skoro wszystko coraz wiecej kosztuje.

--- Koniec cytatu ---

A jeżeli jestem w stanie wszystko co mi jest potrzebne do zabawy, wyprodukować w korporacji/aliansie, a nadwyżki sprzedać HISecowcom to ma być mi źle?
Wiecie są jeszcze w EvE producenci, nie zostali wyłącznie "konsumenci".
Jeżeli ceny będą z kosmosu to aliansom będzie zależeć na producentach...
I wynajem terenu będzie nie za pierdyliard ISK/mieś a za 100 Draków z fitem :-P
Ja nie muszę operować ISKami, będzie handel wymienny.

JM

Jonas:

--- Cytat: Jrkan w Marzec 06, 2012, 11:15:35 ---Inkursje powinny wyglądać właśnie tak jak milicyjne misje. 10% zarobku w iskach z nagrody, 90% w LPkach.

--- Koniec cytatu ---
A co to zmieni w kwestii sławetnego "risk vs reward"? Wezmę LPki, pójdę do shopa, kupię stuff, sprzedam, będę miał furę kasiory. Jedynie więcej roboty, efekt identyczny - drukarnia.
A porównywanie tego z misjami milicyjnymi to lekkie nieporozumienie, ale zwalę to na karb "nie gram" pod nickiem tego pana.

Jrkan:

--- Cytat: Jonas DaVerde w Marzec 06, 2012, 11:24:23 ---A co to zmieni w kwestii sławetnego "risk vs reward"? Wezmę LPki, pójdę do shopa, kupię stuff, sprzedam, będę miał furę kasiory. Jedynie więcej roboty, efekt identyczny - drukarnia.
A porównywanie tego z misjami milicyjnymi to lekkie nieporozumienie, ale zwalę to na karb "nie gram" pod nickiem tego pana.

--- Koniec cytatu ---
No to jeszcze raz.  Drukowanie isków polega na tym, że na rynku pojawiają się iski których wcześniej nie było. Zabijasz rata na pasku w Catch, po 20min wpływają ci na konto iski od Concordu, tych isków wcześniej nie było, zostały wydrukowane. Jeżeli wymienisz LP na frakcyjnego bsa, potem wystawisz tego bsa na market i ktoś go kupi, to nastąpi transfer isków od osoby która kupiła bsa do ciebie, te iski już były, zmieniły tylko właściciela.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej