Eve Online > NoobGarten
Exploracja.
Jrkan:
Ja polecę Sacrilege, latałem nim na teranach Sanshy i sprawował się bardzo dobrze. Na zwykłym ficie t2 i to nie takim na betonowy tank zrobi praktycznie wszystko co może nas w hisecu spotkać. Jest miejsce na codebreakera i analyzera, jedyna wada to brak miejsca na salvager, ale ten możemy wozić w bagażniku i zakładać w razie potrzeby w miejsce probe launchera. W przeciwieństwie do Ishtara łatwiej jest go zrobić na cap stable, nawet z mwd.
Asag:
Eh, tylko 53 dni skillowania do Ishtara :) Tak samo zresztą Sacri :)
Mam jeszcze pytanie na temat BC vs wspomniane cruisery. Za pomocą Hurricane nie byłem w stanie zrobić DED 4/10 (wspomniane w pierwszym poście Angel Occupation) z powodu zbyt słabego DPS/tanka (za wolno schodziły raty za to mój armor zdecydowanie za szybko). Oczywiście skille jeszcze kuleją.
Czy skoro BC miałem takie problemy to czy z Ishatrem nie będzie podobnie skoro ma mniej shield/armor? Pytanie pewnie dla niektórych śmieszne ale cóż, w końcu to Noobgarten.
I jeszcze jedno pytanie na temat exploracji, na poniższym filmiku koleś "zsuwa do środka" po zmianie range wszystkie probe jednym posunięciem, jak to zrobić, z Shiftem wszystkie się przesuwają. Tu link, chodzi o fragment pomiędzy mniej więcej 9:35-9:45.
http://www.youtube.com/watch?v=M4_w26wY18Y
Doom:
Proby z altem zsuwasz / rozsówasz z shiftem relokujesz
Statki - hac to t2 maszyna z t2 resami = lepszy tank. HAC ma mniejszą sygnaturę niż hurek = lepszy tank.
Niemniej na kulawych skilach może być równie "zabawnie" jak na hurku a drożej.
HAC mają jeszcze jeden atut. Wlecą na część 3/10 podczas gdy bc to dopiero 4/10 i lepsze
Pol Kent:
--- Cytat: Asag w Luty 29, 2012, 19:38:29 ---Eh, tylko 53 dni skillowania do Ishtara :) Tak samo zresztą Sacri :)
I jeszcze jedno pytanie na temat exploracji, na poniższym filmiku koleś "zsuwa do środka" po zmianie range wszystkie probe jednym posunięciem, jak to zrobić, z Shiftem wszystkie się przesuwają. Tu link, chodzi o fragment pomiędzy mniej więcej 9:35-9:45.
--- Koniec cytatu ---
"z Altem" ;)
Asag:
Do Ishtara długa droga, exploruje teraz tylko w high i latając Hurricane blokuje sobie możliwość wejścia do kilku plexów. Dlatego rozważam zakup Vexora zwłaszcza że mam już gallente cruiser na 4.
Da rade ten ship w DED 4/10?
Czy taki fit do exploracji jest ok czy warto coś zmienić?
(oczywiście hardenery pod robiony plex)
[Vexor, High-Sec Exploration]
Medium Armor Repairer II
Damage Control II
Armor Thermic Hardener II
Armor EM Hardener II
Codebreaker I
Analyzer I
Cap Recharger II
Salvager I
Small Tractor Beam I
250mm Railgun I, Antimatter Charge M