Eve Online > Dyskusje ogólne

ManGan's Hermitage powraca na nowo

<< < (10/11) > >>

Ranshe:
Tak właśnie, dlatego że istniejące, a w szczególności EDK, to przykłady szczególnie paskudnego kodu.

ManganMan:

--- Cytat: Ranshe w Luty 24, 2012, 09:50:04 ---Tak właśnie, dlatego że istniejące, a w szczególności EDK, to przykłady szczególnie paskudnego kodu.

--- Koniec cytatu ---

A ten paskudny kod może być przecież użyteczny w pisaniu nowego KB, jako wzór na przykład, no nie?
A na PHP się niestety nie znam, a szkoda, coś bym próbował zmiksować z tych martwych KB-ków...

Ranshe:
Paskudny kod to może być użyteczny co najwyżej do tego, żeby go wydrukować i ceremonialnie spalić.

Edit - miksowanie istniejących to też nie rozwiązanie, takie kb to nie jest jakieś rocket science, żeby w miarę porządny developer nie potrafił czegoś takiego napisać od zera.

A o to tu chodzi, o napisanie tego porządnie.

ManganMan:

--- Cytat: Ranshe w Luty 24, 2012, 11:17:48 ---Paskudny kod to może być użyteczny co najwyżej do tego, żeby go wydrukować i ceremonialnie spalić.

Edit - miksowanie istniejących to też nie rozwiązanie, takie kb to nie jest jakieś rocket science, żeby w miarę porządny developer nie potrafił czegoś takiego napisać od zera.

A o to tu chodzi, o napisanie tego porządnie.

--- Koniec cytatu ---

Jak wg ciebie miałby wyglądać taki KB?

Ranshe:

--- Cytat: ManganMan w Luty 24, 2012, 14:08:10 ---Jak wg ciebie miałby wyglądać taki KB?

--- Koniec cytatu ---

Pytanie ogólne, to i odpowiem ogólnie (nie na wszystko mam też konkretne odpowiedzi zresztą, bo nie mam czasu na to).

- optymalizacja od strony bazy danych - aktualnie EDK jest dość słabe pod tym względem (sam jego developer na eve-killu przecież jakiś czas temu robił "optymalizację" polegającą na przeniesieniu wszystkich killi do jakiegoś archiwum i wyczyszczeniu tabel), więc albo trzeba to zoptymalizować albo zmienić, bo przy większej ilości killi robi się tragedia.

- sensowny kod - EDK w tym momencie sensowny nie jest w żadnym wypadku.

- do tego jakieś bzdury kosmetyczne, których nawet nie chce mi się teraz wszystkich wymieniać, bo powinienem siedzieć i tworzyć dokumentację - ale chociażby idiotyczne battlereporty czy kretyńskie "ships & weapons used", gdzie nic właściwie nie można zrobić.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej