Eve Online > NoobGarten
Amarr/Minmatar Początek
Koborn:
Cześć wam.
Zanim zacznę was męczyć pytaniami powiem co już wiem. Przeżyłem jeden trial 14 dniowy, cały tuturielek.
Znam różnice między statkami (Rasa) i bronie jakie powinno się stosować. Co można robić i jak zarabiać.
Mam zamiar w pełni wcielić się w role (RPG) wyjętego z pod prawa. Podoba mi się styl latania małymi statkami (T1,T2)
Pytania:
1. Brak umiejętności języka angielskiego powoduje spore utrudnienia w grze.
2. Rozważam loty między Amarr a Minmatar statkami i czy przykładowo Crusader (Amarr) ma szanse z Claw (Minmatar) biorąc pod uwagę ten sam poziom umiejętności jak i wyuczenia postaci. (Wole Amarr statki chociaż wersja piracka Dramiela jest świetna zaś Phantasm to samo). I tu jest dylemat.
3. Czy Lasery dorównują Projectilom. (Mając na uwadze że obie postacie są tak samo dobrze wyskillowane).
4. I ostatnie czy naprawdę Dramiel, Cynabal, Vagabond, Stabber Fleet Issue, Machariel są tak zajebistymi shipami do zabawy w pirata.
Z góry wam dziękuje za wsparcie i pomoc.
CATfrcomCheshire:
--- Cytat: Koborn w Luty 20, 2012, 21:52:14 ---wraz z tom długom misją po tuturielku co trzeba było się przelecieć do Gallante.
1. Grając w EVE w późniejszym czasie nie będzie mi przeszkadzało nieumiejętność języka angielskiego (Na czas 14 dni dałem sobie spoko rade także grywałem w inne gry mmo w języku angielski i nie było żle ).
--- Koniec cytatu ---
To jakim jezykiem sie wlasciwie poslugujesz?
Koborn:
Bez urazy ale czepiasz się szczegółów. A nie pomagasz początkującemu. Co myślałem że do tego służy ta cześć tego Forum.
CATfrcomCheshire:
To Twoj pierwszy post na tym forum, i chociazby z szacunku dla osob ktore to czytaja sugeruje, zebys nastepne przepuszczal przez autokorekte, bo tego sie po prostu nie da czytac. Oczekujesz pomocy, tzn ze ktos poswieci swoj czas zeby odpowiedziec na Twoje pytania, a jednoczesnie nie jestes w stanie zadac sobie minimum wysilku, zeby je sformulowac poprawnie. Kazdemu sie zdaza zrobic blad ortograficzny, ale takiego ich natezenia nie widzialem od dawna.
SokoleOko:
--- Cytat: Koborn w Luty 20, 2012, 21:52:14 ---1. Grając w EVE w późniejszym czasie nie będzie mi przeszkadzało nieumiejętność języka angielskiego
--- Koniec cytatu ---
IMHO nie warto, zwłaszcza że polski też jest Ci obcy.
EDIT: Teoretycznie możesz dołączyć do polskiej korporacji i jakoś się tam przekulać. Ale prawda jest taka, że żeby dobrze grać trzeba znać angielski (bo większość materiałów/narzędzi jest w tym języku) i najfajniejsza jest interakcja z międzynarodową częścią społeczności, a nie kiszenie się w polskim środowisku.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej