Eve Online > NoobGarten
Pytanie
Jonas:
--- Cytat: Dormio w Luty 16, 2012, 16:19:56 ---Acceleration Gate - potocznie zwane "drabinką" - z opisu wynika, że powinny być NPCe, a jeśli nie ma = ktoś Ciebie uprzedził, albo nie doleciałeś do miejsca misji (w systemie ppm na pustej przestrzeni -> wybierasz z menu pozycję odpowiadającą misji (albo nazwa agenta albo nazwa misji) -> warpujesz). Jeśli ktoś Ciebie uprzedził (wyskanował, etc.) to każda misja resetuje się po DT. Następnym razem jak zalogujesz się do gry (o ile to będzie po DT), to misja będzie czekać na Ciebie od nowa.
Misja NIE może być zakończona (w journalu zakończone misje są oznakowane). Reset misji jest używany do farmienia misji, na których się dobrze zarabia.
--- Koniec cytatu ---
Jakim cudem ktoś miałby go uprzedzić na misji? Misje są nieskanowalne, więc bez bookmarka na jej lokalizacji nie da się na nią dolecieć. Jeżeli jest to misja tutorialowa na beaconie ogólnodostępnym (widać ich znaczki w Overview i w przestrzeni) to taka misja resetuje się po jej zakończeniu (czyli jeżeli ktoś rzeczonego Wolfa w niej zabije i wyleci to lokacja się zrestartuje - nie trzeba czekać do downtimu (DT)). Ale stawiam, że kolega doleciał do przedmiotowego systemu, ale zapomniał warpnąć na właściwą lokalizację misji, stąd brak celu.
Dormio:
--- Cytat: Jonas DaVerde w Luty 17, 2012, 11:53:58 ---Jakim cudem ktoś miałby go uprzedzić na misji? Misje są nieskanowalne, więc bez bookmarka na jej lokalizacji nie da się na nią dolecieć. Jeżeli jest to misja tutorialowa na beaconie ogólnodostępnym (widać ich znaczki w Overview i w przestrzeni) to taka misja resetuje się po jej zakończeniu (czyli jeżeli ktoś rzeczonego Wolfa w niej zabije i wyleci to lokacja się zrestartuje - nie trzeba czekać do downtimu (DT)). Ale stawiam, że kolega doleciał do przedmiotowego systemu, ale zapomniał warpnąć na właściwą lokalizację misji, stąd brak celu.
--- Koniec cytatu ---
Tak jak mówisz misje są nieskalowane, ale graczy shipy na nich już nie.
Jeśli jak napisałeś misja ma beacon ogólnodostępny, to jeśli przyleciał na drabinkę w momencie, gdy poprzedni misjonarz kończył misję, to drabinka pośle go w puste miejsce. W zwykłych misjach obiekty deadspace są dostępne póki na nich jest gracz (by można było zebrać graty, etc.) nawet jeśli misja jest już zdana. Przy czym jeśli misja ma więcej pocketów, to tylko ten z graczem w środku będzie zachowany póki gracz z niego nie wyleci (drabinką/warp out).
O tym, że misja tutorialowa się resetuje od razu bez czekania na DT, to nie wiedziałem (całe lata nie robiłem misji tutorialowych, a po drodze było sporo zmian).
Jonas:
--- Cytat: Dormio w Luty 17, 2012, 12:05:34 ---Tak jak mówisz misje są nieskalowane, ale graczy shipy na nich już nie.
--- Koniec cytatu ---
Zgadza się, ale jeżeli to jest misja indywidualna (nie beacon) to żeby wyskanować na niej statek, ten statek musiałby na niej być, czyż nie. Co automatycznie sprawia, że skanujący nie może "uprzedzić" misjonarza w dotarciu na misję. No chyba że przyjmiemy hipotetyczną i mało prawdopodobną możliwość, że misjonarz doleci do drabinki i będzie na niej stał aż go ktoś wyskanuje, a wtedy misjonarz dostanie DT - możliwe, ale czy prawdopodobne?
--- Cytat: Dormio w Luty 17, 2012, 12:05:34 ---Jeśli jak napisałeś misja ma beacon ogólnodostępny, to jeśli przyleciał na drabinkę w momencie, gdy poprzedni misjonarz kończył misję, to drabinka pośle go w puste miejsce. W zwykłych misjach obiekty deadspace są dostępne póki na nich jest gracz (by można było zebrać graty, etc.) nawet jeśli misja jest już zdana. Przy czym jeśli misja ma więcej pocketów, to tylko ten z graczem w środku będzie zachowany póki gracz z niego nie wyleci (drabinką/warp out).
--- Koniec cytatu ---
To musiał by mieć cholernego pecha, żeby akurat wtedy wylądować na drabince, jak ktoś klikał complete. :)
--- Cytat: Dormio w Luty 17, 2012, 12:05:34 ---O tym, że misja tutorialowa się resetuje od razu bez czekania na DT, to nie wiedziałem (całe lata nie robiłem misji tutorialowych, a po drodze było sporo zmian).
--- Koniec cytatu ---
Ja robiłem cały set kilka miesięcy temu w celu podbicia standa i tak to działało. A wcześniej tutoriala robiłem 4 lata temu, i szczerze nie pamiętam jak działało wtedy. Pomijam, że tutorial był całkowicie inny od tego co mamy teraz.
Dormio:
--- Cytat: Jonas DaVerde w Luty 17, 2012, 12:22:08 ---Zgadza się, ale jeżeli to jest misja indywidualna (nie beacon) to żeby wyskanować na niej statek, ten statek musiałby na niej być, czyż nie. Co automatycznie sprawia, że skanujący nie może "uprzedzić" misjonarza w dotarciu na misję. No chyba że przyjmiemy hipotetyczną i mało prawdopodobną możliwość, że misjonarz doleci do drabinki i będzie na niej stał aż go ktoś wyskanuje, a wtedy misjonarz dostanie DT - możliwe, ale czy prawdopodobne?
--- Koniec cytatu ---
Jest jeszcze możliwość, że kolega musiał wyskoczyć z misji... niezależnie od powodów, a jak wrócił, to już nic nie było.
--- Cytat: Jonas DaVerde w Luty 17, 2012, 12:22:08 ---To musiał by mieć cholernego pecha, żeby akurat wtedy wylądować na drabince, jak ktoś klikał complete. :)
--- Koniec cytatu ---
Czy tam akurat pecha - nie wiem, ale prawo Murphiego w takich sytuacjach lubi zadziałać.
Jonas:
--- Cytat: Dormio w Luty 17, 2012, 13:03:35 ---Jest jeszcze możliwość, że kolega musiał wyskoczyć z misji... niezależnie od powodów, a jak wrócił, to już nic nie było.
--- Koniec cytatu ---
Kolega twierdzi, że przyleciał i nic nie znalazł, więc ta opcja odpada. ;)
--- Cytat: Dormio w Luty 17, 2012, 13:03:35 ---Czy tam akurat pecha - nie wiem, ale prawo Murphiego w takich sytuacjach lubi zadziałać.
--- Koniec cytatu ---
O tak, Murphy lubi mnie gnębić jak się bawię inwencją. :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej