Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje
Jak to jest i było w C0ven (było: [VIDE] Virtual Democracy - rekrutuje!!!!)
VonBeerpuszken:
A nie lepiej żeby to pilot decydował czy się podłącza do "sieci systemowej"?
Ja to widze tak - mam opcje podłączania się do "lokalu" albo nie, jeśli chcę być niewidoczny dla wszystkich wewnątrz, nie włączam się w "sieć komunikacyjną", nikt nie wie że tu jestem, ale oczywiście ja też nie mam pojęcia czy ktos jest w danym systemie (chyba że mnie na bramie zdybie). Oczywiście juz w środku można sie włączyć, z tym że ja staje sie widoczny natychmiast, tubylcy dla mnie po jakims czasie, dajmy na to 5 minutach.
Oczywiście taka opcja byłaby działała tylko w low i null.
Moim zdaniem to najlepsze rozwiązanie, stali mieszkańcy systemu raczej nie wyłączaliby lokala ze względów włąsnego bezpieczeństwa, roamerzy też, z powodów podanych przez Nitefisha. Natomiast idealna opcja dla wszelkiej maści covertowców z proberami na pokładzie.
A co najwazniejsze, nikt do niczego nie byłby zmuszany mechaniką gry.
Edit: apropos strukturek, takimi strukturami sa właśnie bramy, one identyfikuja pilotów i one odpowiadają za łączność międzysttemową (taka odrobinka RPG)
Centurion:
Nitefish napisał wszystko w temacie a reszta to wymysły kerbirów i próba nie wyjaścia na takowego z jednoczesnym popieraniem durnego pomysłu zlikwidowania locala. ;)
Siri Irme:
A jakby kogoś obchodziło moje zdanie odnośnie locala, to myślę, że w high i low powinno zostać tak jak jest. A w 0.0 niech zamiast local chat, będzie constellation chat. Bez zbędnych udziwnień.
VonBeerpuszken:
@Centurion
Nigdzie nie pisalem o likwidacji lokala, bo to zly pomysl. Chodzi mi tylko o to zeby pilot sam decydowal czy chce z niego korzystac czy nie. A posadzanie ze tylko kerbirom zalezy na likwidacji lokala jest smieszne, wlasnie to oni najbardziej by na tym stracili.
kamel:
--- Cytat: Nitefish w Luty 11, 2012, 02:00:11 ---Imho ludzie, którzy nie szukają bitki marzą sobie o braku lokalu. Każdy korp, który wylatuje gangiem żeby znaleźć inny gang chce mieć lokal, żeby lecieć tam gdzie jest pełno hostów. To oczywiste przecież.
--- Koniec cytatu ---
No nie do końca... masz mapę ( opcji której chyba nie muszę tłumaczyć jak działą ), po drugie skaner, po trzecie proby.
lokal wg. mnie jest zbędny, wtedy można zaskoczyć przeciwnika, idea reconów wtedy miała by sens i ich zadań , black opów, pilot z dobrą umiejętnością skanowania był by wtedy na miarę złota, a teraz wpadasz widzisz na lokalu wszystko ile jest z jakiego korpa itd. można by mieć więcej bitek niż teraz podejrzewam bo teraz z 99% przypadków jest tak, że jak cię zobaczą na lokalu od razu albo uciekają albo dokują albo fail FC przeciwników boi się bić a tak można by przeciwnika zaskoczyć , zmusić do większej bitki itd. wg. mnie zwolennicy lokala są to leniwe trolle którym nie chce cię wykorzystywać narzędzi które są dostępne dla każdego ale przy ich użyciu trzeba myśleć... lokal mógł by być dostępny dla ludzi którzy mają np. sov w danym systemie jeżeli chodzi o 0.0 w końcu to ich system i mają nad nim kontrole lub milicja w low do której dany system należy.Reszta powinna latać z trzęsącymi się rączkami i zwieraczami zaciśniętymi na potęgę albo mieć dupę z tytanu :P
Wiem,że zaraz zaczniecie narzekać, że to i tamto ale Pany i tak ciągle narzekacie na wszystkie aspekty tej gry więc uprzedzam z góry, że mało mnie to obchodzi. Mi w tej grze od zawsze chodziło o napier... wroga a nie farmienie isków, kopanie czy inne zabijające szare komórki nudne opcje w tej grze i z mojego punktu widzenia to była by idealna zmiana, wtedy universum było by naprawdę niebezpiecznym miejscem jakim powinno być.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej