Śmietnisko > Off Topic

Filmy.

<< < (11/24) > >>

Goomich:
Fantasy swoją drogą, a królewski tygrys w Rosji swoją.

Gdyby użyli praktycznie jakiegokolwiek innego czołgu i cofnęli zegar o rok, nie byłoby problemu. Gdyby SSmani zmasakrowali jakąś wioskę w Belgii, nie byłoby problemu. A tak, równie dobrze mogliby wstawić Abramsa, albo Devastatora z Duny 2.

sztosz:

--- Cytat: Mona X w Lipiec 30, 2014, 10:45:26 ---Gdyby użyli praktycznie jakiegokolwiek innego czołgu i cofnęli zegar o rok, nie byłoby problemu. [...]

--- Koniec cytatu ---

Tiaa.... a obudzone pierwotne zło, czy co to tam ma być to już problemme nie jest? :) Przecież to jest fikcja na całego. Równie dobrze akcja mogła by się dziać w 1410 pod Grunwaldem a zamiast Tigera B mógłby być Leopard 2 :)

Patrząc na tego rycerza w komiksie to od razu oczyma wyobraźni widzę tam gdzieś agenta Blaskowitza :D

PS.

--- Cytat: Mona X w Lipiec 30, 2014, 10:45:26 ---Fantasy swoją drogą, a królewski tygrys w Rosji swoją.

--- Koniec cytatu ---
Zupełnie to pomijam w twojej wypoewiedzi, bo nie widzę sensu tych dwóch rzeczy oddzielać.

Soulscream:

--- Cytat: Mona X w Lipiec 30, 2014, 10:45:26 ---Fantasy swoją drogą, a królewski tygrys w Rosji swoją.

Gdyby użyli praktycznie jakiegokolwiek innego czołgu i cofnęli zegar o rok, nie byłoby problemu. Gdyby SSmani zmasakrowali jakąś wioskę w Belgii, nie byłoby problemu. A tak, równie dobrze mogliby wstawić Abramsa, albo Devastatora z Duny 2.

--- Koniec cytatu ---

Jak ja chce nowego RTS'a w świecie DUNE :(.

Goomich:

--- Cytat: sztosz w Lipiec 30, 2014, 11:28:23 ---Tiaa.... a obudzone pierwotne zło, czy co to tam ma być to już problemme nie jest? :)
--- Koniec cytatu ---

Obudzone pierwotne zło, atakujące niemiecki czołg w Rosji to przesłanka opowieści. Czas i czołg, to detale, które mi zgrzytają.

--- Cytat: sztosz w Lipiec 30, 2014, 11:28:23 ---Przecież to jest fikcja na całego. Równie dobrze akcja mogła by się dziać w 1410 pod Grunwaldem a zamiast Tigera B mógłby być Leopard 2 :)
--- Koniec cytatu ---

Widzisz, gdyby zrobili film, o załodze z Bundeswehry przenoszącej się w czasie do 1410 i robiącej Jagielle wjazd z flanki, albo filmowali "www.1939.pl", to nie miałbym problemu. Zły czołg, w złym czasie i złym miejscu, to jest klu programu.
Ale w tym wypadku w narracji, nic by się nie zmieniłoby gdy mieli PzKpfw III, IV, StuGa, Panterę, albo pierwszego Tygryska. Ba! Mogliby go "pokonać" w '41 w IV, by po upgrejdzie do ciężkiego, znów spotkać w trakcie odwrotu po Kursku.

FITTIpalti:
Ja się historią nie interesuje i jest mi z tym dobrze... będzie super film ;)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej