Śmietnisko > Off Topic
Proszę o wysłanie na podane niżej adresy tego tekstu.
Goomich:
--- Cytat: Dormio w Luty 08, 2012, 10:41:56 ---Wstrzymaj pochód ;) :D
Z zasądzoną (w sądzie) karą również możesz się nie zgadzać i odwołać do wyższej instancji. :P
--- Koniec cytatu ---
Ale on już jest zasądzona i nie z góry.
Dormio:
--- Cytat: Mona X w Luty 08, 2012, 10:44:30 ---Ale on już jest zasądzona i nie z góry.
--- Koniec cytatu ---
Wg mnie to nie ma znaczenia w naszej dyskusji. To ten sam mechanizm - nie zgadzasz się i odwołujesz.
W przypadku mandatu masz karę określoną z góry, a uproszczony jest sposób określenia winnego - funkcję organu pełni Policjant.
W sądzie rozpatrywana nie jest kara, a popełnione wykroczenie/przestępstwo dla którego Policjant wystawił mandat (czyli potwierdzenie winy). Sąd jest tu wyższą instancją, która dodatkowo może zmienić karę. Na odwrocie mandatu masz to napisane.
EDIT:
Czy już naprawdę na Centrali nie ma lepszych/ciekawszych rzeczy do przedyskutowania ? W tej chwili moja dyskusja z Moną przypomina pyskówkę dwóch adwokatów w sądzie inaczej interpretujących treść na którą się powołują. Od dawna nie dyskutujemy nawet w temacie ACTA, a na samej Centrali od kilku dni nie ma żadnego tematu który miałby porównywalną dynamikę wypowiedzi. :'(
Goomich:
--- Cytat: Dormio w Luty 08, 2012, 11:04:30 ---EDIT:
Czy już naprawdę na Centrali nie ma lepszych/ciekawszych rzeczy do przedyskutowania?
--- Koniec cytatu ---
Nie wiem, ja cię tylko poprawiłem w jednej drobnej kwestii, a ty jak od dwóch dni udowadniasz, ze białe jest białe, albo cos w tym rodzaju. :P
Ezachiel:
Pytanie - czy się orientujecie jak działa instytucja e-sądu w polsce na chwilę obecną, i czy zyczycie sobie identycznego rozwiązania wraz z ACTA dla prawa autorskiego, oraz dlaczego zgadzacie sie na brak ochrony prawa do wlasnosci intelektualnej np programisty nie zrzeszonego, a juz z totalna ocroną instytucji.
silvia:
Znalezione dzisiaj w skrzynce...
--- Cytat: [email]biuropiotrtomanski@interia.eu[/email] ---
Witam, dziękuję serdecznie za wiadomość. Jako reprezentanta naszego regionu cieszy mnie, że ludzie, szczególnie młodzi interesują się sprawami publicznymi. Pokazuje to dobry kierunek rozwoju świadomego społeczeństwa obywatelskiego. Sprawa porozumienia ACTA, wywoła duże zainteresowanie w związku z czym wystąpiłem dnia 3 lutego 2012 r. z prośbą
do Ministra Michała Boniego o możliwość zorganizowania spotkań, w celu przybliżenie
ww. wymienionego tematu, odpowiedzi na pytania. Jeśli uda się zorganizować takie spotkanie serdecznie na nie zapraszam.
Informacja zostanie zamieszczona na stronie www.tomanski.pl
--- Koniec cytatu ---
Ktos inny dostal jakas odpowiedz?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej