Eve Online > Crucible
Pacznoty do Krucybla 1.1
Ranshe:
--- Cytat: Isengrim w Styczeń 25, 2012, 13:09:57 ---Wiesz, to taka cecha odrozniajaca EvE od gier, w ktorych posiadasz "Plonacy Magiczny Miecz +3"
--- Koniec cytatu ---
No patrz, a ja zawsze myślałem, że jest wiele cech odróżniających eve od innych mmo i powodujących, że jest bardziej skomplikowana i rozbudowana, a tu się nagle okazuje, że to wszystko pic na wodę fotomontaż i ważne jest przede wszystkim to czy mam buty speed +500 czy 'supermega wrotkorolki z napędem odrzutowym'. ;P
--- Cytat: Dormio w Styczeń 25, 2012, 13:14:40 ---Przecież napisałem poniżej - zamiast ujednolicić (rocket/thruster/boosters - swoją drogą wyciąłeś bo było niewygodne ?) wprowadzają nowe nazwy. Żeby nazwa była jednoznaczna wystarczy by, np. AB = thrusters w nazwie, a MWD = boosters.
--- Koniec cytatu ---
No tak też można by to rozwiązać, ale czy nie sądzisz, że wtedy były by krzyki niektórych, że "jak to tak ułatwiać noobkom grę, jak ja byłem noobkiem to meta mwd na fregatę nie miało w nazwie MWD"?
--- Cytuj ---Bo skoro wykryli jedną "niekonsekwencję" w nazewnictwie i "ułatwiają" to za chwile będą przyglądać się reszcie.
--- Koniec cytatu ---
No i niech się przyglądają. Ale przecież np. wyrzutnie są ponazywane właśnie konsekwentnie, to po co je zmieniać?
--- Cytuj ---Gwarantujesz, że nie znajdzie się taki w CCP co wymyśli, że najprościej będzie jak WSZYSTKIE moduły meta=4 będą miały w nazwie prototype ? Przecież to dopiero byłoby ułatwienie - niezależnie na co patrzysz (działo/wyrzutnia/pancerz/etc.) wiesz jaki masz meta lvl dla danego modułu. To też pewna niekonsekwencja.
--- Koniec cytatu ---
https://forums.eveonline.com/default.aspx?g=posts&m=679711#post679711
--- Cytuj ---Zgadzam się - dlatego CCP powinno być konsekwentne w ujednolicaniu nazewnictwa i wszystkie moduły powinny mieć te same elementy nazwy niezależnie od tego do jakiej kategorii należą, a uzależnione od poziomu meta.
--- Koniec cytatu ---
Nie muszą mieć tych samych, wystarczy że w obrębie danego rodzaju modułu się nie gubisz.
--- Cytat: Mona X w Styczeń 25, 2012, 13:33:28 ---W 2006 czy 2007 nauczyłem się, że monoprono są gorsze, a gazowniki lepsze, 10 i 100 mn mają tylko po jednym więc nie ma takiego problemu.
--- Koniec cytatu ---
Generalnie w ogóle tutaj nie ma takiego problemu, bo monoprono wypadają jakoś 90% rzadziej ;)
Goomich:
--- Cytat: Ranshe w Styczeń 25, 2012, 13:38:40 ---No tak też można by to rozwiązać, ale czy nie sądzisz, że wtedy były by krzyki niektórych, że "jak to tak ułatwiać noobkom grę, jak ja byłem noobkiem to meta mwd na fregatę nie miało w nazwie MWD"?
--- Koniec cytatu ---
Jak byłem noobkiem, to w ogóle nie było meta. :P
--- Cytat: Ranshe w Styczeń 25, 2012, 13:38:40 ---Generalnie w ogóle tutaj nie ma takiego problemu, bo monoprono wypadają jakoś 90% rzadziej ;)
--- Koniec cytatu ---
Ale ja się tego nauczyłem i teraz moja wiedza jest bezużyteczna, domagam się kilku milionów darmowych SP jako rekompensaty!
Dormio:
--- Cytat: Ranshe w Styczeń 25, 2012, 13:38:40 ---No tak też można by to rozwiązać, ale czy nie sądzisz, że wtedy były by krzyki niektórych, że "jak to tak ułatwiać noobkom grę, jak ja byłem noobkiem to meta mwd na fregatę nie miało w nazwie MWD"?
--- Koniec cytatu ---
Przecież teraz też tak krzyczą :P
--- Cytat: Ranshe w Styczeń 25, 2012, 13:38:40 ---No i niech się przyglądają. Ale przecież np. wyrzutnie są ponazywane właśnie konsekwentnie, to po co je zmieniać?
--- Koniec cytatu ---
Skoro ułatwiają... to niech zrobią to konsekwentnie dla wszystkich modułów.
BTW:
--- Cytuj ---The dev blog will contain a list of the modules and items slated for change in the coming months. It's not as extensive as you might think or fear - it currently covers, most notably, meta level 1-4 modules (with some exceptions), hardwiring, missile launchers and lasers.
--- Koniec cytatu ---
podkreśliłem ;D >:D
--- Cytat: Ranshe w Styczeń 25, 2012, 13:38:40 ---Nie muszą mieć tych samych, wystarczy że w obrębie danego rodzaju modułu się nie gubisz.
--- Koniec cytatu ---
Ale dlaczego nie muszą, bo Ty tak mówisz ? Ja mówię, że dla mnie będzie łatwiej jak wszystkie będą miały te same elementy względem meta = moje zdanie najmojsze ? :P >:D
A po prawdzie to w obecnym systemie ja się nie gubię, więc dla mnie zmiana nazewnictwa będzie powodowała, że się będę gubić. Już się gubię... pisząc ten post :P
Pol Kent:
@Ranshe.
Nie mam czasu walić Wall of Text i nie chce mi się za bardzo.
Jesteś uparty przy swoim poglądzie jak dzięcioł na betonowym słupie :P ale ok, wolno Ci.
Dormio i Doom wypunktowali Cię elegancko nic dodać, nic ująć.
To że dalej bawisz się w przepychanki słowne...wolno Ci.
Nie zmienia to faktu że zmiana jest z dupy choć może idea jest słuszna. Choćby propozycja Dormia - thrusters/boosters/cośtam bije na głowę te prototypy i experimentale.
Ale cóż, damy radę, póki EVE nam się podoba, nauczymy się i tych nazw bo damy radę.
A może jakiś szum się podniesie na oficjalnym forum...może jeszcze trochę CCP słucha tego co ludzie piszą i może się wycofają z tej zmiany.... we will see...
sc0rp:
To co nastepnym etapem bedzie przemianowanie szkielek:
- Conflagration na Short range em-th
- scorch na Long range em>th
A brudasow EMP na short range EM > EX > Kin ?
jak standaryzacja i ulatwienia to na calego
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej