Eve Online > Crucible
Pacznoty do Krucybla 1.1
Doom:
--- Cytuj --- Ammo matarskie em do small działek też przecież nie nazywa się w zupełnie innym stylu niż ammo matarskie em do large działek.
--- Koniec cytatu ---
Bo dzikusy są za tępe żeby się wysilić i jakoś to nazwać :P
Nigdy nie maiałem problemu z nazewnictwem rakiet itp a nie maiałem na starcie forów w postaci UA itp wszystko sam się dowiedziałem na sobie płacąc za nauke ciężkie jak na tamten czas iski (8 draków w tydzień się spaliło :P ), albo dopytując ludzi / googlając.
Jebie mnie za przeproszeniem to ze dzisiejsza "młodzież" w Eve to banda pryszczatych zasrańców dla których problemem jest pomyśleć przez minutę i poczytać coś przez drugą aby się czegos dowiedzieć tylko chcą wszystko na srebrnej tacy, albo wręcz opcję "patrz jak nasze boty robią to za Ciebie"
Ranshe:
--- Cytat: Doom w Styczeń 25, 2012, 12:10:52 ---Nieprzyjazność Eve dla nowych mało cierpliwych gnojków którzy przyleźli to z WoW czy innego pomiotu elfów i zmutowanych bawolów, którzy po tygodniu chcieliby latać tytanem to moim zdaniem wielki plus tej gry. Po wacka to zmieniać?
--- Koniec cytatu ---
Po to, że ta gra jest skomplikowana także bez idiotycznych nazw i zlikwidowanie idiotycznych nazw wcale tego skomplikowania nie zmienia.
--- Cytat: Dormio w Styczeń 25, 2012, 12:18:10 ---Przy czym robią to niekonsekwentnie ?
--- Koniec cytatu ---
Ale gdzie niekonsekwentnie?
--- Cytuj ---A jeśli za chwilę będą zmieniać wszelkie arbalesty w prototype to też będziesz zadowolony ?
Skoro META poziom określa "lepszość" to po co są nazwy ? Pomińmy je - będzie jeszcze prościej.
--- Koniec cytatu ---
Nie, nie będę. Ale powiedz mi dlaczego mieli by zmieniać arbalesty na prototype albo na numerki? Ludzie ja was proszę, odpuśćcie sobie te wszystkie wasze panikarskie wizje w głowach.
--- Cytuj ---Po nazwie ? Absolutnie nie. Najpierw muszę się nauczyć, która nazwa odpowiada jakiemu poziomowi meta.
--- Koniec cytatu ---
I tak musisz. Sam to zresztą napisałem. Jak już wiesz, że wyrzutnia standard missile arbalest to meta 4 to nagle nie okaże się, że wyrzutnia heavy missile meta 4 będzie miała w nazwie coś innego.
--- Cytuj ---Popatrz na armor energized plating i hardenery. Po co te magnetic/reflective/reactive, nie może być jak w hardenerach ? Niekonsekwencja i wyjątek jest bo dla thermic, to thermic membrane... nie wspominając o tym, że mamy membrany w kategorii energized plating...
--- Koniec cytatu ---
Ale to, że część nazw jest niekonsekwentna w żadnym wypadku nie jest argumentem na to, że wszystkie muszą być niekonsekwentne. :P
--- Cytuj ---Dlaczego zakładasz, że MWD musi mieć te same elementy nazwy co AB ? Wystarczyło uporządkować istniejące nazwy zmieniając odpowiednio rockets/thrusters/boosters na MWD/AB.
--- Koniec cytatu ---
Z racji konsekwencji. Wyrzutnie wszystkie mają te same nazwy niezależnie od typu (z wyjątkiem meta 3, ktore mają nazwy na tyle podobne, ze można to pominąć), jaki jest sens w tym żeby akurat mwd i ab miały inne?
Isengrim:
--- Cytat: Ranshe w Styczeń 25, 2012, 13:02:22 ---Po to, że ta gra jest skomplikowana także bez idiotycznych nazw i zlikwidowanie idiotycznych nazw wcale tego skomplikowania nie zmienia.
--- Koniec cytatu ---
Wiesz, to taka cecha odrozniajaca EvE od gier, w ktorych posiadasz "Plonacy Magiczny Miecz +3"
--- Cytuj ---
Nie, nie będę. Ale powiedz mi dlaczego mieli by zmieniać arbalesty na prototype albo na numerki? Ludzie ja was proszę, odpuśćcie sobie te wszystkie wasze panikarskie wizje w głowach.
--- Koniec cytatu ---
Przeciez zapowiedzieli, ze te zmiany nazw to dopiero poczatek? Chyba, ze sie z tego wycofali.
Dormio:
--- Cytat: Ranshe w Styczeń 25, 2012, 13:02:22 ---Ale gdzie niekonsekwentnie?
--- Koniec cytatu ---
Przecież napisałem poniżej - zamiast ujednolicić (rocket/thruster/boosters - swoją drogą wyciąłeś bo było niewygodne ?) wprowadzają nowe nazwy. Żeby nazwa była jednoznaczna wystarczy by, np. AB = thrusters w nazwie, a MWD = boosters.
--- Cytat: Ranshe w Styczeń 25, 2012, 13:02:22 ---Nie, nie będę. Ale powiedz mi dlaczego mieli by zmieniać arbalesty na prototype albo na numerki? Ludzie ja was proszę, odpuśćcie sobie te wszystkie wasze panikarskie wizje w głowach.
--- Koniec cytatu ---
Bo skoro wykryli jedną "niekonsekwencję" w nazewnictwie i "ułatwiają" to za chwile będą przyglądać się reszcie.
--- Cytat: Ranshe w Styczeń 25, 2012, 13:02:22 ---I tak musisz. Sam to zresztą napisałem. Jak już wiesz, że wyrzutnia standard missile arbalest to meta 4 to nagle nie okaże się, że wyrzutnia heavy missile meta 4 będzie miała w nazwie coś innego.
--- Koniec cytatu ---
Gwarantujesz, że nie znajdzie się taki w CCP co wymyśli, że najprościej będzie jak WSZYSTKIE moduły meta=4 będą miały w nazwie prototype ? Przecież to dopiero byłoby ułatwienie - niezależnie na co patrzysz (działo/wyrzutnia/pancerz/etc.) wiesz jaki masz meta lvl dla danego modułu. To też pewna niekonsekwencja.
--- Cytat: Ranshe w Styczeń 25, 2012, 13:02:22 ---Ale to, że część nazw jest niekonsekwentna w żadnym wypadku nie jest argumentem na to, że wszystkie muszą być niekonsekwentne. :P
--- Koniec cytatu ---
Zgadzam się - dlatego CCP powinno być konsekwentne w ujednolicaniu nazewnictwa i wszystkie moduły powinny mieć te same elementy nazwy niezależnie od tego do jakiej kategorii należą, a uzależnione od poziomu meta.
--- Cytat: Ranshe w Styczeń 25, 2012, 13:02:22 ---Z racji konsekwencji. Wyrzutnie wszystkie mają te same nazwy niezależnie od typu (z wyjątkiem meta 3, ktore mają nazwy na tyle podobne, ze można to pominąć), jaki jest sens w tym żeby akurat mwd i ab miały inne?
--- Koniec cytatu ---
Dlatego, że ich przeznaczenie i działanie jest inne ? To tak jakbyś chciał mieć te same nazwy dla hybryd, laserów i projectili - w końcu to działa nie ?
Goomich:
--- Cytat: Ranshe w Styczeń 25, 2012, 11:22:42 ---A teraz powiedz mi nie patrząc w evehq ani na staty nigdzie, co jest lepsze? Phased Monopropellant Hydrazine Boosters czy Catalyzed Cold-Gas Arcjet? A Cold-Gas Arcjet czy Monopropellant? Nazwy co prawda rpgowe, ale każda klasa ma inne, co miesza. Ja do tej pory nie jestem w stanie z głowy powiedzieć bez sprawdzania, czy phased monopropellant to mwd czy ab. :)
--- Koniec cytatu ---
W 2006 czy 2007 nauczyłem się, że monoprono są gorsze, a gazowniki lepsze, 10 i 100 mn mają tylko po jednym więc nie ma takiego problemu.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej