Eve Online > Poradniki
Niezbędnik startowy / Pomoc w wyborze rasy
Tloluvin:
--- Cytat: Doom w Grudzień 11, 2011, 09:43:31 ---Ekhem
T3
--- Koniec cytatu ---
Moze troche zle sie wyrazilem, ale tam chodzilo o strate SP w wyniku posiadania zbyt niskiego poziomu klona, a nie zgonu jako takiego wiec T3 to sie nie tyczy. Inna rzecz, ze faktycznie wypadaloby wspomniec. ze jest grupa statkow ktorych utrata skutkuje strata SP nawet jak ma sie odpowiedniego klona
--- Cytat: Doom w Grudzień 11, 2011, 09:43:31 ---Ekhem :PByś się zdziwił :P (tak jak ja jak nam pewne wydawnictwo odpisało po naszej krytyce ich tłumaczenia...)
--- Koniec cytatu ---
Biorac pod uwage jak niewiele mnie juz dziwi to byloby mile urozmaicenie ;)
Poza tym jak co moze warto by sprobowac napisac do Miodka zeby sie wypowiedzial jak to wyglada :P
Tony Solando:
--- Cytuj ---poczatkujacy gracz moze miec problem z planowaniem rozwoju, a skilli dostepnych w markecie jest multum.. funpic
--- Koniec cytatu ---
--- Cytuj ---tu dobrze by bylo powiedziec, ze sa programy pomocne w planowaniu rozwoju postaci jak chociazby evemon, a ilosc skilli na markecie nie ma znaczeniu bo poczatkowa postac pewnie 90% z nich nie bedzie mogla sie nauczyc gdyz nie bedzie miala jakiegos wymaganego skilla
--- Koniec cytatu ---
Warto też wspomnieć o tym, że od pewnego czasu mamy też do "pomocy" certyfikaty, które łączą grupy skilli w (można powiedzieć) rozsądną całość i które mogą stanowić cenną wskazówkę dla początkujących graczy. Klikając na dowolny statek mamy zakładkę recommended, w której mamy czarno na białym napisane, które skille CCP poleca zrobić, żeby w miarę rozsądnie latać danym statkiem.
SokoleOko:
Certyfikaty to akurat kupa - ostatnio przeglądałem swoje i zastanawiałem się czy czasem nie udostępnić, bo mało co mam advanced, wiec może ludzie braliby mnie za n00ba :P
A co do OP - czyżby gracz WoW próbował się zmierzyć z Eve? Widać, że autor Eve "liznął", ale gdy zagłębimy się w szczegóły (opisy ras) to zaczyna to przypominać Kamasutrę pisaną przez 10-latka. W warstwie językowej po prostu tragedia - czy dzisiaj można zdać do następnej klasy pisząc w ten sposób?
Nitefish:
Generalnie wniosek jest taki - jeśli piszesz poradnik do Eve upewnij się, że Twoja wiedza pozwala na jego napisanie. Tym bardziej, że nazywa się on "niezbędnik".
Biorąc pod uwagę komplikację świata Eve, wraz ze zmieniającymi się warunkami walki w zależności od regionu i upodobań jego mieszkańców
to w tym co przejrzałem jest wiele nieścisłości. Wynika to po prostu z niewiedzy.
Sama idea stworzenia przewodnika jest oczywiście zacna.
Raan Kern:
Ja jebie jakie trole.
Strona ma zachęcić do gry w EVE. To wszystko.
Gdybym nie grał, to po jej przeczytaniu na pewno bym zaczął.
To tak jak z kumplem, który nie gra a Ty mu opowiadasz o EVE.
Nie kuma detali i w sumie to go nie interesuje bo nie ma odniesienia, ale interesuje go skala, zjawiska, środowisko, itd.
Ogólniki.
Przestańcie chłopa szturchać i zróbcie lepiej. Trole.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej