Eve Online > NoobGarten

Powrót do Eve, na stare śmieci czy od nowa?

(1/5) > >>

Asag:
Żeby nie przedłużać.
W Eve zacząłem grać parę miesięcy temu. Siedziałem w noob corpie bo stwierdziłem że z braku czasu na razie do UA nie wstąpię. Potem z różnych powodów przestałem grać.
Teraz strasznie kusi mnie aby ponownie zacząć grać (ta gra coś w sobie ma i strasznie przyciąga), maile z CCP o nowym dodatku też miały na to wpływ.

I teraz mam dylemat, kupić GTC i aktywować starą postać czy zacząć od zera na nowym koncie? Niby rozsądniej wydaje się wrócić do starego chara ale:

- jak już wspomniałem z braku czasu nie wstąpiłem do UA, potem przerwa i efekt jest taki że w "papierach" pewnie już widnieje że member noob corpa od XX miesięcy (co zbyt dobrze nie wygląda)

- nie grałem dużo, jedynie czego się właściwie dorobiłem to apoca z fitem t2 (z wyjątkiem laserów bo je dopiero skillowałem) i drakea, wallet też biedny

- jedynie czego mi żal to około 6-7 mln SP, głównie gunnery (lasery), dronki i missile (przygoda z drake), reszta trochę chaotyczna, core skille coś pod produkcję itp

Na dodatek teraz coraz bardziej kuszą mnie matarzy (lasery fajna sprawa ale chyba później mogą być problemy w pvp skoro jeden typ damage tylko) a to zupełnie inne skille niż te co miałem.
Dlatego może jednak lepiej nowe konto i ewentualnie stare zachować i przerobić na alta naukowo-produkcyjnego?

GlassCutter:
To że na starej postaci masz już coś podskillowane to chyba tylko lepiej.. Bazowe skille masz za sobą, coś tam z gunnery, missile i tak będziesz kiedyś robił. Naprawdę nie rozumie po co chcesz zostawiać to konto i zakładać nowe.

Nitefish:
Zlej na to, że byłeś w nub korpie. 6-7 kk sp piechotą nie chodzi, to dobry start. Profesji nie mieszaj na jednym koncie, bo to nigdy dobrze nie wychodzi.

Dux:
Zrobisz chara od nowa, wymaksujesz matarów, pójdziesz do jakiegoś corpa, by po jakimś czasie dowiedzieć się, że prócz dobrze wyskilowanego vagasa fajnie jakbyś miał też hellcata :P

Inaczej, jak wyżej napisano, nie ma chyba sensu zakładać nowej postaci. Nawet jak teraz wolałbyś się pobawić matarami, to bez względu na to, czy zrobisz nowego chara, czy starego, shipy matarskie musisz skilować od początku. A na starym charze masz już z głowy/trochę z głowy choćby dronki i armor tank. Więc nawet idąc w kierunku matarów masz znacznie mniej roboty niż z nowym kontem.

SokoleOko:

--- Cytat: GlassCutter w Grudzień 09, 2011, 13:28:30 ---To że na starej postaci masz już coś podskillowane to chyba tylko lepiej.. Bazowe skille masz za sobą, coś tam z gunnery, missile i tak będziesz kiedyś robił. Naprawdę nie rozumie po co chcesz zostawiać to konto i zakładać nowe.

--- Koniec cytatu ---

QFT

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej