Eve Online > NoobGarten
Czasopożeracz?
Nitefish:
Dormio, lag jest wszędzie gdzie się przewala większa ekipa, nie ma znaczenia czy to null czy nie. To, że największe bitki są w null powoduje, że tam pojawia się lag. Niemniej jednak to musi być na prawdę duża bitka, a każdy mieszkaniec null powinien znać sposoby, żeby zmniejszyć laga do minimum.
Ciężko jest z Tobą rzetelnie dyskutować, bo np z jednej strony twierdzisz że null śmierdzi pytką, a z drugiej od dawna tam nie mieszkasz. Dalej brniesz w dziwne historie o null, które są prawdziwe dla miejsca w którym kiedyś mieszkałeś.
Intel jest wszędzie tam, gdzie sobie go ludzie zorganizują, carriery / jfy latają także w low, sieć jump bridgów jest zależna od aliansu a podróż do cywilizacji może być mega długa mimo to, WH i nieskrępowane pvp :), ....i tak dalej.
Każdy może pisać głupoty (lub łagodniej mówiąc - nieprawdę), a na końcu powiedzieć - przecież ironizowałem, jak można było tego nie dostrzec? Chyba nie o to chodzi.
Ranshe:
--- Cytat: Dormio w Grudzień 02, 2011, 13:01:07 ---Wg mnie i low i w-space są bardziej wymagające od null, bo w null większość rzeczy masz podane na tacy. Od podawania na tacy masz takie rzeczy jak intel, jump bridge, carrierki i JFy.
--- Koniec cytatu ---
Intel jest podawaniem na tacy? Takim samym gatunkiem podawania na tacy były puszki z bookmarkami w wh, a teraz corporate locations.
--- Cytuj ---Null od dawna przestało być zależne od high, low czy w-space. Z punktu widzenia null pozostałe obszary mogłyby nie istnieć, a styl i zachowania graczy tam żyjących niewiele by się zmieniły,
--- Koniec cytatu ---
Bzdura. Już zapomniałeś całkiem niedawną dyskusję tutaj na temat nullsecowej ekonomii?
Dormio:
--- Cytat: Nitefish w Grudzień 02, 2011, 13:33:32 ---Ciężko jest z Tobą rzetelnie dyskutować, bo np z jednej strony twierdzisz że null śmierdzi pytką, a z drugiej od dawna tam nie mieszkasz. Dalej brniesz w dziwne historie o null, które są prawdziwe dla miejsca w którym kiedyś mieszkałeś.
--- Koniec cytatu ---
A Ty oceniasz w-space po przeglądnięciu KB 2 korpów - kto popełnia większy błąd - ja oceniając null na bazie WŁASNYCH doświadczeń, czy Ty oceniając na bazie kto coś robił, a dodatkowo nie mając pewności, że jest reprezentatywny dla całej grupy ? Uważasz, że Twoja ocena jest rzetelna ? Moja ocena null z pewnością MOŻE być nieaktualna. Udowodnij jednak proszę, że w null nie ma lagu, intela, roamów, CTA i paru innych rzeczy o jakich napisałem, że w null występują. Tobie wolno generalizować, a mnie już nie ?
--- Cytat: Nitefish w Grudzień 02, 2011, 13:33:32 ---Intel jest wszędzie tam, gdzie sobie go ludzie zorganizują, carriery / jfy latają także w low, sieć jump bridgów jest zależna od aliansu a podróż do cywilizacji może być mega długa mimo to, WH i nieskrępowane pvp :), ....i tak dalej.
--- Koniec cytatu ---
Bitki są wszędzie tam gdzie jest wola walki... i... i tak dalej prawda ?
--- Cytat: Nitefish w Grudzień 02, 2011, 13:33:32 ---Każdy może pisać głupoty (lub łagodniej mówiąc - nieprawdę), a na końcu powiedzieć - przecież ironizowałem, jak można było tego nie dostrzec? Chyba nie o to chodzi.
--- Koniec cytatu ---
Wskaż proszę NIEPRAWDĘ w tym co napisałem, a co do ironii to jedyne co mogę powiedzieć to: uderz w stół, a nożyce się odezwą. Jeśli nie jesteś zironizowanym przeze mnie "pro-pvperem" to dlaczego ich tak bronisz ? Boli Ciebie fakt naśmiewania się z takich graczy ?
--- Cytat: Ranshe w Grudzień 02, 2011, 13:50:13 ---Intel jest podawaniem na tacy? Takim samym gatunkiem podawania na tacy były puszki z bookmarkami w wh, a teraz corporate locations.
Bzdura. Już zapomniałeś całkiem niedawną dyskusję tutaj na temat nullsecowej ekonomii?
--- Koniec cytatu ---
Były, ale nie są - adapt or die. W w-space nie masz instaintelu, a ludzie tam całkiem sprawnie funkcjonują i myślę, że jeszcze łatwiej będą po corporate locations. Z drugiej strony proszę przyznaj, że Ty i Twój korp w null nie będziecie z nich korzystać, bo jak rozumiem, z tego feature Twoim zdaniem mogą korzystać jedynie lamy z hi/low/w-space...
Tu kończę ironię, tak informacyjnie o tym wspominam. A mniej ironicznie - warunki danego otoczenia determinują jak budujesz fit, w jaki sposób pomagasz kolegom, w jaki sposób przystępujesz do walki, etc. Ciągle podkreślacie jakie to null jest wspaniałe, a jak ja i kilku innych twierdzę, że poza null istnieją miejsca gdzie RÓWNIEŻ (podkreślam to słowo, bo ono niczego przecież nie wyklucza, ani niczemu nie zaprzecza) można się świetnie bawić, to wg Was piszę nieprawdę i głupoty :P
Nitefish:
Nie mam po co się bronić Dormio. Po prostu dziwię się, że uparcie wciskasz ludziom kit w topiku dla nowych graczy.
Nie napisałem że WH jest z dupy, tylko że nie jest to miejsce dedykowane na pvp bo samo w sobie ma wiele ograniczeń, szczególnie w porównaniu z low czy null. Te ograniczenia sprawiają, że grubsze akcje robią tylko nieliczni bo ich przygotowanie to konkretny wysiłek, sprzęt i wiedza.
Corporate locations - pewnie tego nie ogarniasz ale jak wszyscy korzystają z tych samych bm'em to okoliczne hosty mają je wyprobowane już po kilku spotkaniach...
... ah zapomniałem, przecież Twoje posty to ironia :)
Ranshe:
--- Cytat: Dormio w Grudzień 02, 2011, 15:38:02 ---Z drugiej strony proszę przyznaj, że Ty i Twój korp w null nie będziecie z nich korzystać, bo jak rozumiem, z tego feature Twoim zdaniem mogą korzystać jedynie lamy z hi/low/w-space...
--- Koniec cytatu ---
Ale nie wyczytuj z moich postów tego czego w nich w ogóle nie ma...
--- Cytuj ---Tu kończę ironię, tak informacyjnie o tym wspominam.
--- Koniec cytatu ---
Odpisywanie na rzeczy których w poście drugiej osoby w ogóle nie było to nie jest ironia, tylko właśnie głupota, bo inaczej się tego nie da nazwać.
Nie widzę sensu dyskusji, w której jedna strona dyskutuje ze swoimi z palca wyssanymi wyobrażeniami na temat tego co druga strona sądzi, nie z tym co napisali.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej