Eve Online > NoobGarten
Czasopożeracz?
Xeovar:
EVE ze względu na swoją sandboxową naturę daje multum opcji dotyczących tego co i jak będziesz robił w grze.
Moim zdaniem, da się dopasować do posiadanej ilości czasu oraz preferowanych zajęć w grze taki styl i sposób grania, żeby dobrze się bawić.
Owszem, nie wszystko będzie dla Ciebie dostępne (pewne rzeczy wymagają więcej czasu, lub nieprzerwanego bloku czasu po kilka h) oraz jak już było mówione będziesz miał problem utrzymać się płacąc za grę PLEXami - zwłaszcza na początku. Jak już masz kapitał i/lub skille można na siebie zarabiać bez spędzania na tym zbyt dużej ilości czasu.
Proponuję UA (jak już wcześniej sugerowano), zapoznanie się z diagramem możliwych zajęć (http://swiftandbitter.com/eve/wtd/), potestowanie co Cię bawi - potem już z górki, szukasz gdzie i jak najlepiej się umieścić aby grać tak jak chcesz :)
Powodzenia :)
Tloluvin:
--- Cytat: abdalakbar w Listopad 25, 2011, 01:14:57 ---Ile czasu trzeba poświęcić na grę, aby można było przyjemnie grać?
--- Koniec cytatu ---
To jest chyba zle postawione pytanie.
Z doswiadczenia wiem, ze w EVE przyjemnie mozna grac poswiecajac na to zarowno kilkanascie godzin dziennie jak kilkanascie minut tygodniowo, o ile robisz to co sprawia frajde, a nie to co powinno sprawiac Ci frajde wg jakiegos EVE-guru.
Inaczej sprawa wyglada jak zamienimy pytanie o przyjemna gre na pytanie ile czasu trzeba poswiecic by grac za darmo. Tu juz jest roznie. Sa rzeczy ktore wymagaja ciaglej aktywnej gry, sa takie ktore mozesz robic praktycznie afk, na zasadzie, ze co kilka/kilkanascie minut zrobisz pare klikniec. Do niektorych potrzeba tez kapitalu i/lub odpowiednio rozwinietej postaci
IMO najlepiej zaczac od zastosowania sie do rady
--- Cytat: Colonel w Listopad 25, 2011, 06:59:09 ---Wszystko w grze jest relatywne i mozesz otrzymac troche "filozoficznych" odpowiedzi, proponuje utworzyc postac,
poznawac gre, poznawac ludzi, rozwijac postac kiedy nie grasz [skilowac]
z czasem zrodla pozyskania ISK na plexa staja sie oczywiste,
zeby swobodnie sie bawic najlepiej zrobic 2 lub wiecej triali,
--- Koniec cytatu ---
Potem zastanowic sie czy mozesz za gre placic realna kasa i czy gra jest warta by to robic. Jezeli odpowiesz sobie 2x tak to po prostu grac dalej jak masz ochote i kiedy masz ochote. Jezeli nie, to pozostaje zarabianie na plexy. Jednak w takim przypadku bedziesz musial liczyc sie z koniecznoscia poswiecenia grze wiekszej ilosci czasu. Do tego biorac pod uwage, ze wiekszosc mlodych postaci ma duze problemy z zarobieniem na plexa ryzykujesz, ze w ten sposob obrzydzisz sobie gre.
Tu chyba najlepszy wariantem jest odlozenie sobie kasy na zakup 1-2GTC zeby moc (ratujac sie nimi wrazie czego) przejsc te pierwsze pare miesiecy gdy jest mniej sposobow zarabiania kasy bez koniecznosci wypruwania sobie zyl bo brakuje na plexa
abdalakbar:
Dziękuję wam za odpowiedzi. Jestem pod wrażeniem. Z kaską nie jest tak ciężko, a wydaje mi się lub nie. Wierzę, że jest gra tego warta. Powinienem pytaniu o PLEX ustawić niski priorytet.
Grałem wcześniej w inne mmo, ale nie dały mi tyle satysfakcji co 2 dni gry w EVE. Klepanie mobków jest pustym zajęciem. Można by powiedzieć, że podobnie jest w EVE ale wydaje mi się, że tak nie jest, bo gra wymaga myślenia. Tak więc spróbuję, bo mogło by mnie coś fajnego ominąć.
Doom:
W eve są raty nie moby. Moby to pojecie które zostawiamy gejom od WoW i innych tego typu :P
Kharim:
Proboj, proboj. Gra warta kilku zlotych, ale najwazniejsze nie poddawaj sie za miesiac lub dwa. W razie gdyby zaczelo Ci sie nudzic polecam "Poradnik dla niegrzecznej mlodzierzy" autorstwa Azbugi :) znajdziesz to na tym forum, powinno byc w dziale "poradniki" wybacz ze nie zalinkuje, ale wap mi nie pozwala.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej