Eve Online > NoobGarten
Czasopożeracz?
Isengrim:
Tak naprawde pytanie brzmi, czy i kiedy planujesz przerzucic sie na jakies pvp (w sensie shooting other people, nie zadne tam market pvp). :)
Osobiste doswiadczenie mam takie, ze robiac misje w hisecu i placac za gre z abonamentu w ciagu pol roku uzbieralem kase i podstawowy zestaw skilli, ktory pozwolil mi podjac zabawe w null. A to bylo jeszcze w czasach Learningow, ktore wbilem na 5 jak tylko sie dalo. Teraz tych skilli nie ma, uczysz sie SP szybciej od poczatku, wiec jesli jestes zainteresowany przeniesieniem sie lub chocby wpadaniem od czasu do czasu do jakiegos "dresowa" to misje sa dla Ciebie na razie najlepsza metoda. Jak juz ktos napisal, jesli na poczatku zainwestujesz w skille "bojowe" (czyli podstawy Mechanic, Engineering, Gunnery/Missles, Electronics, Drones) to beda Ci sie przydawac w wielu rodzajach mozliwej dzialalnosci (PvP, PvE roznego rodzaju i w roznych systemach). Pojscie w Mining, Industry albo Trade znacznie bardziej "zaweza" dostepnosc alternatywnych sciezek kariery.
Epic Arc to z tego co pamietam wcale taki latwy nie jest (tzn. ostatni "boss") jak sie lata cruiserem... :)
A jeszcze - jaka rasa zamierzasz na poczatku latac?
Kharim:
Epic arc ma za zadanie nauczyc misjonarza misjonowania, czyli min. dostosowania hardow i ammo pod misje oraz sensownego pilotowania. W tym lezy ta trudnosc. Poza tym to fajny sposob na zwiedzanie swiata i poznanie roznych frakcji
Doom:
Oraz na iski na start. Te misje są bardzo dobrze płatne jak na młodą postać
Tloluvin:
--- Cytat: abdalakbar w Listopad 28, 2011, 23:46:28 ---I tu rodzą się pytania, na które są raczej proste odpowiedzi. Czy mam dalej, ostro kontynuować misje? Czy mam całkowicie wolną rękę i mogę sobie kupić statek do miningu i przy okazji misje robić i co tam dalej mi się spodoba? Mam ponad 2mln ISK i zastanawiam się jak dobrze inwestować.
--- Koniec cytatu ---
Jezeli chcesz zyc w hi secu to kopanie jest strata czasu wiec lepiej wybrac misje (chyba ze dzialaja na Ciebie jak silny srodek nasenny) jako znacznie bardziej dochodowe.
Jezeli chcesz kopac to pozostaje 0.0. Tyle, ze aby moc sie tam zalapac musisz umiec walczyc zeby wrazie czego moc bojowo wesprzec corpa/sojusz. Do tego musisz miec cos (imo najlepiej drake) by moc samodzielnie wyczyscic z ratow pasek na ktorym chcesz kopac. No i przydatne tez beda umiejetnosci pomocnicze z dzialu Engineering i Navigation zeby zwiekszyc szanse na przezycie koparki jak raty wroca na pasek.
Dlatego jakbym mial radzic to powiedzialbym zeby na poczatek zrobic sobie przyzwoicie drake'a jako swietny statek do misji i racenia, ktorym tez mozna bedzie polatac z corpem/sojuszem na jakies pvp. Nastepnie (poza fryta na 5) umiejetnosci pod interceptora.
W tym czasie zastanowic sie czy isc dalej w kierunku walki, czy w kierunku kopania (ktore w EVE jest praktycznie niepotrzebne), handlu czy produkcji. Chociaz imo na pierwszej postaci najlepiej isc w kierunku walki przez pierwsze min 0,5 roku, a za inne galezie brac sie dopiero pozniej, a jeszcze lepiej dopiero na altach :P
Idac w kierunku walki zastanowic sie nad rasa jakiej statki najbardziej Ci odpowiadaja, zrobic fryty na 5 tej rasy pod cepa, srednia bron T2 + umiejetnosci pomocnicze do dzial.
A po tym 0,5 roku nie trzeba juz bedzie pytac na forum w jakim kierunku sie szkolic ;)
Doom:
--- Cytuj ---Jezeli chcesz kopac to pozostaje 0.0. Tyle, ze aby moc sie tam zalapac musisz umiec walczyc zeby wrazie czego moc bojowo wesprzec corpa/sojusz. Do tego musisz miec cos (imo najlepiej drake) by moc samodzielnie wyczyscic z ratow pasek na ktorym chcesz kopac. No i przydatne tez beda umiejetnosci pomocnicze z dzialu Engineering i Navigation zeby zwiekszyc szanse na przezycie koparki jak raty wroca na pasek.
--- Koniec cytatu ---
Opcją jest również WH, rudy te same, do tego gaz, a raty jakoś tak mało natrętne na tych paskach co innego rózne ciekawe sprzęty czesto latajace z zafitowanym covert cloack :P
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej