Eve Online > NoobGarten

Czasopożeracz?

<< < (21/22) > >>

Dormio:

--- Cytat: Nitefish w Grudzień 08, 2011, 11:43:27 ---Napiszę to w dużym skrócie bo dyskusja z Tobą traci sens:

--- Koniec cytatu ---
Czytasz też skrótami ? Może dlatego tracisz sens i dyskusji i tego co napisałem.

--- Cytat: Nitefish w Grudzień 08, 2011, 11:43:27 ---1. Napisałeś wcześniej, że generalnie null ssie bo byłeś i widziałeś (daaaawno, daaaawno temu),  WH jest uber bo to przecież królestwo PVP gdyż nie ma tam lokala i trzeba się skradać, a low i hi ...

--- Koniec cytatu ---
Cytat daj, gdzie tak twierdzę, bo jak na razie to tylko Twoja INTERPRETACJA tego co napisałem, a z nią się nie zgadzam.

--- Cytat: Nitefish w Grudzień 08, 2011, 11:43:27 ---2. Sprostowałem to, gdyż null jest fajne, bo byłem, widziałem, mieszkam tam i latam. Zaznaczyłem także, że miałem okazję być w null które ssie co nie znaczy, że wszędzie tak jest. Opisałem kluczowe cechy pvp low i wh w odniesieniu do pvp w null. Każdy wybiera co mu pasuje lepiej, ważne tylko żeby posiadał sensowne informacje o możliwościach.

--- Koniec cytatu ---
A daj cytat, gdzie twierdzę, że null NIE jest fajne, bo NIE byłem tam i NIE mieszkałem tam.
Natomiast cytat, gdzie twierdzisz, że całe null jest "naj..." znajdziesz w moim ostatnim poście, a przy okazji jest to opinia NIE na podstawie miejsc gdzie byłeś, a tego w którym obecnie jesteś.

--- Cytat: Nitefish w Grudzień 08, 2011, 11:43:27 ---3. Draki ... za trudny przykład do rozważań jak widzę.
 ;D

--- Koniec cytatu ---
To nie rozważaj przykładu TYLKO odpowiedz na moje pytania:
1. Czy TWOIM zdaniem wyciągam złe wnioski ?
2. Czy Twoim zdaniem mówię NIEPRAWDĘ na temat Drake w linkowanej statystyce ?

--- Cytat: Nitefish w Grudzień 08, 2011, 11:43:27 ---Faktycznie, gdyby nie autopilot to nie było by pvp w null. Używanie probek to istna dzikość.

--- Koniec cytatu ---
Miło, że umiesz używać ironii i sarkazmu. Proszę o cytat, gdzie napisałem, że BEZ autopilota nie ma PVP.

--- Cytat: Nitefish w Grudzień 08, 2011, 11:43:27 ---Przyleć do Curse i polataj tam sobie, przecież będziesz miał insta-intel i wszystko podane na tacy. Na pewno nie zginiesz, a nawet przymasakrujesz lokalnych dresiarzy.

--- Koniec cytatu ---
Po co ? Ja nie gram dla KMów. Rozumiesz co kryje się pod pojęciem instaintelu, czy mam wyjaśnić ?

--- Cytat: Nitefish w Grudzień 08, 2011, 11:43:27 ---Namiot lub domek - wybór należy do Ciebie. Wybrałeś namiot, w którym jest Ci zimno, wieje i nie ma miejsca... choć niektórzy uwielbiają mieszkać w namiotach.
Namiot jest tylko Twój, domek (npc o.o.) jest otwarty, nagle może się okazać że masz 20 nowych sąsiadów.

--- Koniec cytatu ---
Skoro wolisz tą metodę, to napisz gdzie Twoim zdaniem masz dzicz - pod namiotem, czy w domku ?
BTW... NPC 0.0 to bardziej hotel lub kamping. Domek to raczej SOV 0.0 moim zdaniem.

--- Cytat: Nitefish w Grudzień 08, 2011, 11:43:27 ---Słuchaj, w null też możesz na lokalu napisać - "poproszę o pvp". Zazwyczaj ktoś wydokuje, jeśli już na Ciebie nie czeka.

--- Koniec cytatu ---
Przypomnę Ci cytatem do czego odnosiła się moja wypowiedź:

--- Cytat: Nitefish w Grudzień 07, 2011, 16:59:27 ---W żadnej części Eve nie możesz narzucić komuś walki bo zawsze może jej uniknąć.

--- Koniec cytatu ---
Więc można narzucić/zachęcić, czy nie - zdecyduj się.

--- Cytat: Nitefish w Grudzień 08, 2011, 11:43:27 ---@Dormio, nikt się nad Tobą nie znęca, najzwyczajniej prostujemy to co napisałeś :)

--- Koniec cytatu ---
Nvm...

--- Cytat: Szczutek w Grudzień 08, 2011, 11:56:44 ---Czlowieku..... poruszyles temat PvP w WH... Killboardy i informacje zawarte w nich pokazuja jakis tam obraz bitwy, ktora gdzies tam sie odbyla (czasem niepelny czasem pelny niewazne w tej chwili) i probujesz na sile wmowic mi jakie to PvP w WH jest zajebiste i wymagajace. Wezmy kurwa przyklad twojego korpa i zajebistego aliansu jakim jest A4

--- Koniec cytatu ---
Człowieku, a gdzie ja napisałem, że PVP w WH jest zajebiste ? Tak, moim zdaniem jest bardziej wymagające.

--- Cytat: Szczutek w Grudzień 08, 2011, 11:56:44 ---
tu link do chyba aktualnego waszego killboardu:
http://ae.falconvisual.com/?a=home

Czlowieku.... ten killboard odzwierciedla wasza PvP aktywnosc. Po killboardzie wiem: kto/gdzie/i z kim. Jak ktos bedzie mial taka potrzebe.... przeanalizuje tu na forum wasza roczna aktywnosc wg tego killboardu. W 95% jest to czysty gank z waszej lub "wroga" strony. Wiec nie pisz mi jakie to PvP w WH jest zajebiste bo to jest gowno prawda. Jak mialbym to do czegos porownac to porownalbym to do gankowania haulerow w HS/gankowania misjonarzy w low/null/whorowania pojedynczymi statkami killi w bitwach aliansow. Poziom trudnosci ten sam. Moze dla ciebie jest to wymagajace PvP dla mnie jest to ZART. I o ile moze 2-3 alianse WH maja prawo napisac o WHolowym PvP twoj alians i ty nie macie o tym zadnego pojecia, jestescie tylko zwyklymi dresiarzami jak sam niektorych nazywasz.

--- Koniec cytatu ---
Człowieku, ale rozumiesz różnicę pomiędzy oceną PVP w w-space, a oceną samego w-space ? Niewystarczająco jasno napisałem, że na bazie KB możesz oceniać co najwyżej PVP, a nie same w-space ?

--- Cytat: Dormio w Grudzień 08, 2011, 10:49:48 ---Na takiej podstawie można wyciągnąć wnioski dotyczące umiejętności fitowania pilotów, którzy utracili shipy, zdolności do reagowania (formowania gangu), umiejętności korzystania ze skanera pokładowego, czyli ogólnie umiejętności PVP rezydentów, ale nie na temat samego w-space ogólnie.

--- Koniec cytatu ---

Kwestię oceny A4 i SHCK olewam, bo masz prawo do swojej oceny. Nie chcę zaczynać dyskusji na temat tego co pokazuje KB i co jest na KB poszczególnych korpów. Nie wiem dlaczego "dresiarz" odniosłeś do siebie, nie interesuje mnie to.
Jak ochłoniesz to może zrozumiesz, że NIE oceniam PVP ani w null, ani w low, ani w w-space po kątem tego czy to dresiarstwo, czy gankowanie, czy coś innego. Ty sobie oceniaj naszą aktywność PVP i umiejętności skoro chcesz. Patrząc na KB i KM ocenić możesz efekt, a nie samo PVP, no chyba, że sprowadzasz PVP do statystyk.

Szczutek:
za duzo w twoich "rozwazaniach" niedomowien i niejasnosci. Tam gdzie inni probuja znalezc sens w tym co napisales i jakos sie do tego odniesc, ty tego sensu w swoim tekscie sam nie widzisz. Dyskusja z toba to tak, jakby dyskusja z samym soba. Wklejasz sciany testu podpinane cytatami, a pozniej masz problemy ze znalezieniem tego co sam napisales.
Nie zgadzasz sie z ocena whlowego pvp przez innych graczy.... ja ci pisze dlaczego inni moga tak pomyslec... a ty mi piszesz, ze ocena wh pvp to nie to samo co wh environment... nie no kurwa wymiekam. Najlepiej jakbys juz nic nie pisal... wtedy sie najlepiej z toba dyskutuje (jak sie wogole nie odzywasz).

Dormio:

--- Cytat: Szczutek w Grudzień 08, 2011, 12:46:51 ---za duzo w twoich "rozwazaniach" niedomowien i niejasnosci. Tam gdzie inni probuja znalezc sens w tym co napisales i jakos sie do tego odniesc, ty tego sensu w swoim tekscie sam nie widzisz. Dyskusja z toba to tak, jakby dyskusja z samym soba. Wklejasz sciany testu podpinane cytatami, a pozniej masz problemy ze znalezieniem tego co sam napisales.
Nie zgadzasz sie z ocena whlowego pvp przez innych graczy.... ja ci pisze dlaczego inni moga tak pomyslec... a ty mi piszesz, ze ocena wh pvp to nie to samo co wh environment... nie no kurwa wymiekam. Najlepiej jakbys juz nic nie pisal... wtedy sie najlepiej z toba dyskutuje (jak sie wogole nie odzywasz).

--- Koniec cytatu ---
Ty nie używasz żadnych cytatów, bo przecież po co - niech rozmówca się domyśla do której części wypowiedzi się odnosisz. Ciekawe dlaczego uważasz, że nie mogę znaleźć swoich wypowiedzi, skoro je podaję.

Dla przypomnienia Tobie dyskusja zaczęła się od tego mojego postu:

--- Cytat: Dormio w Listopad 30, 2011, 13:47:17 ---W EVE masz 4 obszary gdzie gracz może się (dobrze) bawić:
- hisec - kerbirland - to systemy gdzie security status systemu jest w zakresie od +0.5 do +1.0, funkcjonują tu na bramach i pod stacjami działka (sentry) oraz floty poszczególnych nacji i CONCORD (taka gwiezdna policja), zwróć uwagę, że tu MOŻESZ popełniać przestępstwa, ale musisz się spodziewać i oczekiwać reakcji ze strony policmajstrów (CONCORDOKEN) oraz poszkodowanych, a za przestępstwa uznaje się kradzież czyjejś własności (np. z puszki/wraku) lub niesprowokowany atak (np. na transportowiec wyładowany cennym stuffem);
- lowsec - raj dla wszelkiej maści piratów i PVPerów a tym mianem określa się systemy w zakresie od +0.1 do +0.4 security status, tu również za popełnione przestępstwa dostaniesz nagrodę w postaci obniżonego ratingu (Twój personalny security status, poniżej -5.5 jesteś uznawany za outlaw - każdy może Ciebie swobodnie atakować), aczkolwiek nagroda nie jest aż tak wielka jak w hisecu, podstawowa różnica to BRAK reakcji CONCORDU (bo tutaj nie istnieje podobnie jak floty nacji), aczkolwiek na bramach i pod stacjami funkcjonują sentry, tutaj też możesz liczyć na dodatkowe źródełko ISKów w postaci ransom.
- nullsec - nie licząc security status o wartości <= 0.0 to jedyna zauważalna na pierwszy rzut oka różnica to SOV (sovereignity) znajdujące się w posiadaniu sojuszy zorganizowanych i zarządzanych TYLKO przez graczy, mniej zauważalną różnicą jest zazwyczaj wielka i pozorna pustka (boty robią logoff na znak wejścia do systemu) oraz zazwyczaj błyskawiczna reakcja rezydentów - nie licz na ulgowe, stracisz POD, ship i jeśli zaoferujesz wykupne (w low też na to możesz liczyć szczególnie jak napotkasz "dresiarzy"), to właśnie tu odbywają się największe bitwy graczy.
- w-space - wejście reglamentowane przez dostępność wormholi, występują w sześciu klasach trudności (NPC), ale w rzeczywistości to najprawdziwszy nullsec, z jedną ale naprawdę ważną różnicą - local NIE jest tu już narzędziem wywiadu środowiskowego, a Twoje bezpieczeństwo jest w 100% zależne od Twojej sprawności w posługiwaniu się zarówno pokładowym skanerem jak i PROBAMI, no i poza tym musisz mieć świadomość, że wyjście znaleźć możesz jedynie jeśli wspomniane sondy masz na "pokładzie", ważna uwaga - tu nie ma stacji, funkcjonuje się w oparciu o POSy, z NPCów nie leci bounty, a rezydenci nierzadko są duuużo bardziej aktywni niż mieszkańcy 0.0.
IMHO nie unikaj ani null ani low, oba "światki" mają sporo do zaoferowania - null rewelacyjną kasę, a low świetne PVP w małych grupach. Poza tym jak najszybciej nauczyć się niebezpieczeństw ? Po prostu będąc samemu jednocześnie i ofiarą i drapieżnikiem.

--- Koniec cytatu ---
Więc proszę Cię, człowieku, nie wycieraj sobie moimi wypowiedziami swojej klawiatury. Nie ja chciałem sprowadzić dyskusję na temat oceny PVP i staram się konsekwentnie tego trzymać. Nie mam zamiaru oceniać miodności, zajebistości PVP w żadnym z security poziomów obecnych w EVE, bo to sprawa INDYWIDUALNEJ oceny każdego grającego. Każdego będzie kręcić co innego. Dresowi będzie się podobać, że farmerowi popsuł raciarkę, FC fakt trzymania pola pomimo wysokich strat. Każdy w PVP widzi co innego i na co innego zwraca uwagę w swojej ocenie PVP. Pisałem kilka razy co dla mnie jest najważniejsze w PVP i podkreślę, że nie mają dla mnie znaczenia statystyki na KB, bo one pokazują jedynie efekt walki i uproszczony obraz o jej przebiegu, a niewiele mówią o wysiłku włożonym w osiągnięcie tego wyniku (np. przygotowania, etc.). Chcesz to sprowadzaj dyskusję do oceny KB.

Minna Hinata:
Każdy o PvP ma inne pojęcie, inaczej je pojmuje i inaczej walczy więc takie przepychanki czy w-space czy k-space lepsze do pvp są o dupę rozbić, w sumie to można sobie takie coś w dupę wsadzić. Próbujecie obrzucać się śmiesznymi argumentami jak dzieci zapominając o tym, że dla jednych "pr0 pvp" to null sec czyli skirmish albo blob wars a dla innych "pr0 pvp" to typowe zabawy w Ghost Recon w W-space.

@Nitefish - jak już wspomniałeś o w-space i R&K to nie zapominaj jeszcze o Narwhals ate my duck, Aperture Harmonics (K162), Whormhole Explorers, No Holes Barred, SRS., Talocan United, Kill it with fire. Wszystko co wymieniłem to mniejsze / większe grupy które zajmują się poważnym pvp w w-space (m.in. inwazje i wysiedlenia). Nie będę wymieniał pomniejszych grup PvP ponieważ dla nich jedyne co się liczy to przelecieć całe połączenie znajdując jakąś grupę która farmi i rzucić się na nich.

Osobiście nie lubię gankowania ale jeśli nie ma nic innego do wyboru na chwilę obecną ponieważ home systemy grup które bawią się PvP nie wykazują aktywności... to wolę coś zgankować. Po ostatnich wydarzeniach w temacie pvp do mojej listy osób do których mam szacunek doszedł Ash Alliance, chłopaki umieją się ładnie zebrać i chociaż próbowali walczyć.

Mnie zastanawia dlaczego z k-space corpow / ally w w-space widuje tylko Hydre, NCdot, Test - na regularnych roamach po wh. Zastanawia mnie dlaczego osoba, która do wh wlatuje raz na rok albo i w ogóle wypowiada się na temat pvp. Nie widziałem żeby BUFU cokolwiek wniosło do tego tematu KIEDYKOLWIEK. Nitefish, zajmij się swoim poletkiem i zdobądź wiedzę, co naprawdę się w w-space dzieje. Tu nie działa wasza polityka i każdy ma ja w głębokim poważaniu, nas k-space nie dotyczy bo niby dlaczego miałby. Mamy własną politykę którą was nie zarażamy więc...

Szczutek:
Wyraznie zanaczyles, ze do Nite'a, ale:
Przeciez Nite juz dawno przestal wklejac cokolwiek o WH - ja wklejam jego cytaty... gdybym mial swoje to wklejalbym swoje.

Dormio:
Podsumowujac:
po przegladnieciu 2ch kabekow mozna wyrobic sobie celniejsze uwagi na temat "wh pvp" niz czytajac twoje "jest bardziej wymagajace" lub "malo wiesz o wh"
w grze z death penalty, ty walczysz dla funu (bo dla ciebie KBeki to tylko czyste statsy nieodzwierciedlajace prawdziwego pvp) i ktos twoje kille/lose'y wkleja tam wbrew twojej woli, bo ty sie w takie rzeczy nie bawisz (chociaz sama idea posiadania KBeka zaprzecza temu )
Ty nie chcesz sprowadzac dyskusji tylko do tematu pvp, chociaz sam go poruszyles porownujac "4obszary", a inni probowali sie do tego odniesc (uzupelnic - co chyba ci sie nie spodobalo)
porownujesz ludzi do dresiarzy... chociaz pvp, ktore sam uprawiasz jak juz sie zepniesz, nie jest niczym innym jak dresiarskim dresiarstwem

Podsumowanie podsumowania:
twoje whpvp jest bardziej wymagajace
ty zwracasz uwage w pvp na co innego

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej