Eve Online > NoobGarten
Czasopożeracz?
abdalakbar:
Witam was wszystkich serdecznie.
Strasznie podoba mi się eve online i mam pytanko. Odpowiedz jest dla mnie bardzo ważna, bo wiąże się z tym, że albo zagram albo nie.
Ile czasu trzeba poświęcić na grę, aby można było przyjemnie grać? Jestem studentem i mam prace na boku. Kiedyś próbowałem grać, ale matura przeszkodziła. Teraz chciałbym kontynuować przygodę jednak chciałbym wiedzieć czy się opłaca czy jest to raczej pozycja dla "no-lifeów".
Yaros:
Tak naprawdę nie ma jednoznacznej odpowiedzi na to pytanie. Wszystko zależy od tego, co będziesz robił, a w EVE można robić naprawdę mnóstwo rzeczy, jedne zabierają więcej czasu, inne mniej. Zależy to tez od tego, czy bedziesz za grę płacił realnymi pieniędzmi, czy będziesz chciał zarobic na Plexa w grze - wtedy trzeba trochę czasu poświęcić, zwłaszcza jako młoda postać. Zaletą jest to, że skille lecą same, nie zaleznie od tego czy grasz, czy nie ;)
abdalakbar:
Fajnie by było wbić na 1-2h i zrobić coś ciekawego. Wiadome, że czasami jest czas to można by dłużej podciągnąć. Tylko czy jest to wystarczające i czy można coś osiągnąć. Nie zależy mi na bycie w TOP10 tylko na przyjemnym popykaniu z kumplami i pogłówkowaniu, bo gra wydaje się być skomplikowana co bardzo mi się podoba. Wiem, że górnictwo zabiera dużo czasu, ale czytałem też o innych drogach kariery. Ile czasu trzeba na zdobycie tych ISK na PLEX?
Colonel:
Wszystko w grze jest relatywne i mozesz otrzymac troche "filozoficznych" odpowiedzi, proponuje utworzyc postac,
poznawac gre, poznawac ludzi, rozwijac postac kiedy nie grasz [skilowac]
z czasem zrodla pozyskania ISK na plexa staja sie oczywiste,
zeby swobodnie sie bawic najlepiej zrobic 2 lub wiecej triali,
jesli nadal nie widzisz swiatelka w tunelu to zaplac za kolejny miesiac...
Masz w grze polska korporacje szkoleniowa [Unseen Academy], ktora pomaga szybciej wdrozyc sie w swiat EVE.
Tam mozesz poznac mechanike gry, mozliwosci zarabiania i zdobedziesz pierwsze kontakty...
Ruszaj w swiat, sekty juz na Ciebie czekaja 8)
Ptysiu:
W chwili obecnej sam mam podobnie (tj. praca+szkoła+kurs), więc gram mniej więcej tyle ile Ty. Mi to od biedy wystarcza, by śmignąc parę misji, czy polatać za czyms do ubicia. Najlepiej sprawdź sam, czy dla Ciebie taka gra ma w ogóle sens.
Co do PLEX-a, to zależy co będziesz robił. Górnictwo jako takie dochody przynosi dopiero gdy masz autentycznie wymaksowany ship do kopania (hulk), siedzisz w nulsecu, i kopiesz w towarzystwie orki, lub/oraz innego rorquala. Uważam, że lepszym pomysłem jest klepanie misji, na początku w high, gdzie osiągniesz podobne pieniądze i to znacznie szybciej, w dodatku bez potrzeby wsparcia innych. Jest jeszcze sporo innnych opcji (eksploracja np.), ale o szczególy już lepiej pytać w akademii, czy podobnej instytucji ingame.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej