Eve Online > NoobGarten

Podwojna Agresja ( na typa i korpa ? )

<< < (2/2)

Kara Mon:

--- Cytat: GlassCutter w Październik 16, 2011, 09:18:37 ---Tym timerom nie ma co ufać, najlepiej odczekać ze 2 minuty po upływie tych wskazywanych 15min, tak dla pewności. Już 2, 3 razy mi się zdarzyło przeskoczyć do hi po upływie tych 15min, tylko po to żeby się dowiedzieć że mam jeszcze ponad minute globala ;)

--- Koniec cytatu ---

Nie miales globala tylko agresje do navy npc w danym regionie , republic fleet, amarr navy czy cokolwiek tam innego. GCC mija zawsze po 1 5minutach ale kazda zmiana sesji odnawia timer agresji do konkretnej marynarki npc-ow rzadzacych w danym regionie. Mozna go przeczekac albo przeskoczyc do systemu innej rasy, tam bedzie on bez znaczenia. Jesli mija GCC i zostaje zolty timer agresji to znak ze warto zerknac do kogo agresja jeszcze zostala.

Rataxas:

--- Cytat: Dux w Październik 16, 2011, 08:59:43 ---To co na ten moment jestem w stanie wyajśnić ;)
 Aggro na złodzieja dostaje cały korp. Nie wiem tylko co z ally.
Jak zaatakujesz złodzieja, to prawo do strzelania do Ciebie będzie miał tylko on. Reszta jego korpa nie.

Tak.
Jest jeszcze agresja czerwona uprawniająca wszędzie, wszystko i wszystkich do prowadzenia ognia wobec Ciebie :P

1.Strzelają do Ciebie, ale od standa -5 do frakcji. I strzela do Ciebie Navy danej frakcji. Nikt inny NIE MOŻE.
2.Strzelają do Ciebie za zły security status. Im wyższy status bezpieczeństwa systemu, tym wymóg odpowiednio wysokiego ss jest większy. Do systemów 1.0 z ssem od -2.0 do gorzej już nie wlecisz. Znaczy możesz wlecieć ale będzie strzelać do Ciebie właśnie navy. I tylko navy. Gracze mogą otworzyć do Ciebie ogień dopiero jak będziesz czerwony - miał ssa na -5.0 lub niżej, albo GCC.
Jeden wyjątek. W Genesis jest kilka systemów z sovem CONCORDU. Tam wlot z nieodpowiednim ssem równa się otrzymaniem globala.

j.w.

Trochę wcześniej, zdarzyło mi się tak, że koleś coś mi ukradł na misji, gdzieś tam się postrzelaliśmy, nic z tego nie wyszło i po odpowiednim czasie agresja zeszła. Po zejściu aggro wlatuje z powrotem do tego systemu, koleś wisi na gejcie a mi zegar agresji tka od nowa, choć już go nie było.

Nie wiem skąd to. Wydawało mi się zawsze, że tak być nie powinno.

--- Koniec cytatu ---

Dzieki o wielki troche wyjasniles ale niebawem kolejna porcja pytan.

GlassCutter:

--- Cytat: Kara Mon w Październik 16, 2011, 10:46:53 ---Nie miales globala tylko agresje do navy npc w danym regionie , republic fleet, amarr navy czy cokolwiek tam innego. GCC mija zawsze po 1 5minutach ale kazda zmiana sesji odnawia timer agresji do konkretnej marynarki npc-ow rzadzacych w danym regionie. Mozna go przeczekac albo przeskoczyc do systemu innej rasy, tam bedzie on bez znaczenia. Jesli mija GCC i zostaje zolty timer agresji to znak ze warto zerknac do kogo agresja jeszcze zostala.

--- Koniec cytatu ---

Zeszły wszystkie agresje, w tym właśnie problem. Sprawdziłem potem logi i faktycznie ostatnia agresja miała miejsce 14min przed przeskoczeniem do hi, co nie zmienia faktu, że wszystkie liczniki mi się pokończyły. Później gadając na ten temat w yarrr okazało się, że problem jest chłopakom dobrze znany i poradzili żebym przed następnym takim manewrem na wszelki wypadek przelogował :)

Isengrim:
A to nie jest tak, ze jezeli przeciwnik Cie zastrzeli, to "Twoj" wrak staje sie "jego wrakiem" i zlootowanie go przez Twojego corpmate'a powoduje agresje (tak, jakbs ukradl mu cos z puszki)?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej