bardzo przepraszam za odgrzewanie tematu, ale pomyślałem, że lepiej napisać te kilka pytań w starym temacie niż zakładać nowy
jest kilka kwestii, które nie do końca rozumiem. poczytałem kilka tematów, ale ilość skrótów i specyficznych dla gry wyrazów uniemożliwiła mi dokładne zrozumienie wszystkiego
wiem już, że wybór klasy jest bez znaczenia, najlepiej na początku robić misje i zbijać na tym hajs. ale niestety nic więcej. stąd kilka moich pytań.
po pierwsze - jak to jest z opłaceniem konta? kolega coś wyżej pisał o jakimś TC, UCCP, ale niestety nie za wiele z tego zrozumiałem. na allegro znalazłem te Plexy - 36 złotych za 30 dni. opłaca sie to kupić żeby aktywować konto? czy może są jakieś inne, lepsze sposoby?
po drugie - załóżmy, że porobie kilka misji, dorobie się już trochę ISKów - i co wtedy? co mi daje wejście do korporacji? a co jeśli nie chciałbym grać w korporacji, tylko raczej grać samotnie? czy to się wogle opłaca?
po trzecie - skille. uczyć się wszystkiego "jak leci", czy są jakieś skille, które są bardziej lub mniej ważne na początku? jak to jest z tą nauką skilli - przy każdym skillu jest jakaś ilość sp, np. 1300/8000; co to znaczy? kolejne sp zdobywa się za misje, tak?
po czwarte - co warto robić prócz misji i "kopania"? czy pvp daje jakieś inne korzyści prócz satysfakcji?
po piąte - statki. czytałem jakiś temat o statkach, ale kompletnie się w nim nie odnalazłem, jakieś blastery, railguny, BS'y, tak wiele skrótów a ja jako noob nie rozumiem prawie nic
bardzo prosze o jakieś przybliżenie ogólnej charakterystyki, rodzajów statków - bo czytałem, że różne statki mają różne przeznaczenie.
jeszcze raz przepraszam za odkopywanie i mam nadzieję, że "starzy wyjadacze" nie będą zmęczeni odpowiadaniem na te same pytania po raz setny i mi pomogą
pozdrawiam.