0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Mentalni amisze. Już nie wspominając, że zwykle płaczący o to są członkowie nullowych masówek lub typowo casualowych korporacji, które najwięcej ludzi zbierają we flocie jak robią gatecampe na jakimś zadupiu
Co jest złego w gatecampe na zadupiu w randomowych statkach?
Jeśli resztę flot olewają i chodzą tylko campić, no to dość niespecjalna sytuacja
Nie mam na myśli żadnego olewania. Chodzi mi o to, co myślisz o korpach gdzie główną rozrywką jest gatecampe, ewentualnie roam bez specjalnych doktryn, superów i alt kont.
To Ty jeszcze nie masz Tytana ? a przecież byłeś dyrkiem w c0venie.. pfff.
E tam dyrkiem, ustawiaczem standów i przez krótką chwilę negocjatorem POSów (jak się okazało, głównie dla Karamby) po odbiciu Esoterii za drugim razem. Za co dostałem całego jednego PLEXa (starego) i to też po ciężkim shitstormie ze strony kilku osób, że jak to, dlaczego za jakieś tam gadanie ma być PLEX. No i cóż, pewnie jestem frajerem.
I tu dochodzimy do drugiej strony - problemem nie jest siła capitali, tylko brak jakiegokolwiek sposobu obrony przed eskalacją czy przeszkadzania bloberom w blobowaniu. Cyno inhibitor to jakiś żart, PANIC działający równocześnie z Cyno to jedna z najbardziej zje**nych mechanik tej gry, możliwość dokowania Superów w Keepstarach pozwala każdemu idiocie w blobie mieć po kilka i logować się/wydokowywać na ping... I tu moim zdaniem CCCP ma wiele do zrobienia, nie tracąc równocześnie przychodu (bo cynoalty dalej będą się przydawać, tylko do czegoś trochę innego).
Ale jak ty chcesz drżeć będąc w alliansie gdzie nie ponosisz żadnego ryzyka ? Chcesz poczuć się jak dawniej ? przeczytaj w jakim temacie piszesz, w c0venie będziesz miał jak dawniej będziesz czuł ryzyko i zagrożenia...Tymczasem piszesz o czymś co sam niszczysz wraz ze swoimi ziomkami będąc tam gdzie jesteś i grając w taki a nie inny sposób.
Z ciekawości pytam ile teraz trwa aktywacja cyna (czas pomiędzy postawieniem a możliwością skoku na tą pozycję)? Może na ustawić timer 5 min pomiędzy aktywacja cyna a możliwością skoku na niego?
A z pomysłem 5 minut czekania powiedz mi jedno - jak w takim razie chcesz robić dreadbomby? Feedować dykty i HICe mając nadzieję, że koledzy celu nie przylecą na piechotę?
Nie ma być dreadów i można wrócic do grania.
To jak wtedy chcesz bić te capitale, które są używane jako indyki do logistyki i wożenia rzeczy (lub jako bridge dla subcapów, który gdzieś się przemieszcza)? Baniować i czekać aż umrą z nudów?
Prosto. Zmienić takiemu tytexowi czy superowi (który byłby indykiem od logistyki) staty tak, żeby dało się jegomościa ubić za pomocą kilku BS-ów bez względu na to co w siebie wsadzi, np. żeby nie mógł mieć za dużo HP albo nie mógł się za skutecznie repić. Skakałby sobie z pominięciem bram wożąc innych graczy i to byłaby jego rola. Może gangi BC-ków i BS-ów w 0.0 wreszcie miałyby dużo sensu, skoro nie byłoby większych zabijaków gotowych w każdej chwili zdropić na ryj przez cyno. Przy czym zmniejszyłbym koszty produkcji takiego supercapitalowego ustrojstwa i wpuścił wszystko do 0.5-1.0.
Gangi BC i BS? Lokalnym zawsze zostaje covert cyno i zdropienie albo bloba black opów, albo wręcz covert T3 (chciałbym zobaczyć smallgang, który jest w stanie ugryźć 30 lokówek, w tym logistyki, linki itd.). A jak znerfisz covert cyno - to właśnie zrobiłeś prezent wszystkim krabom, które chcą chować się daleko od jakiegokolwiek pvp. Jeśli może pamiętasz dronelandsy z czasów przed nerfem baniek i robienie 4j w 30 minut w oślepiającym blasku 200km kurtyny z mobilnych baniek, to właśnie coś takiego by wróciło.Zakładanie, że gracze będą grać jak teraz jeśli zmieni się istotny element balansu gry jest... skrajnie optymistyczne łagodnie mówiąc (wręcz naiwne). Gracze szybko znajdą nowy sposób na to jak wykorzystać mechanikę tak żeby nie dać innym żadnych szans na dobrą walkę i tylko zebrać łatwe kille i tą szansę wykorzystają. To EVE, "fair play" jest wtedy, kiedy nie DDoSujesz commsów drugiej strony.
W skrócie. Upraszczając. Uważam ja jak i mniej więcej połowa innych forumowiczów, że bitwy z udziałem superów i tytexów nie są fajnie. A jeśli coś nie jest fajne to lepiej, żeby tego nie było. Chociaż druga połowa jest ZA, więc CCP zbyt wiele w tym temacie nie zmieni.
W moim odczuciu wydłużenie czasu między odpaleniem cyna a skokiem na nie (włącznie z wersją covert) by dało swoisty balans bo chcesz się przemieszczać to musisz czekać. Dodatkowo aby utrudnić przemarsz dużych zgrupowań wystarczy ograniczyć do jednego aktywnego cyna na flotę (bez możliwości jego usunięcia z floty aż do wygaśnięcia boi). Chcesz się przemieszczać to musisz poczekać.Złapali cię na anomalce to musisz mieć mocny tank aby przetrwać te minimum 5 min (bo co stoi na przeszkodzie aby był skill ograniczający czas). Standardowe cyno bez skill by miało 10 min (za każdy lev zyskujesz minutę) na lev 5 by to dało 5 min a covert na lev 5 np 2,5 minuty z bazowych 5 (gdzie każdy level to 0,5 minuty).