Eve Online > Crucible

Plotki o nerfie superów.

<< < (3/7) > >>

sc0rp:

--- Cytat: Herezja w Wrzesień 01, 2011, 15:40:33 ---Ehhh DARK, DARK, DARK a Ty swoje nadal.
Jak zwykle w opozycji z każdym (chyba dla zasady).
DD było zaprojektowane do walenia po capitalach i tak być powinno (0 odstepowania od zasad).

--- Koniec cytatu ---
afaik DD bylo zaprojektowane jako bron aoe vs subcapsle, nawet mam takiego loss maila. pozniej zostalo zmienione na "punktowe" i nigdzie nie ma wzmianki ze DD to jest anti-capital wpn

--- Cytuj ---Kiedy ostatnio byłeś na większych flotach?
--- Koniec cytatu ---
wczoraj wieczorem, ale co to ma do rzeczy?

--- Cytuj ---Obecnie supery wywalają bombery lub zwykłe fightery i duszą tylko ecm bursta a lag robi resztę bo drony same namierzają cel i walą w to co mają najbliżej. Gdyby dostawały z ECM bursta jedynie (kolegów z grupy także) to 2 razy by się zastanowili czy je używać (choć patrząc z perspektywy laga by to zapewne nic nie zmieniło może poza zwaleniu lock-a z tytanów).

--- Koniec cytatu ---
zaraz a co ma lag do tego?  i uprzedzajac twoje pytanie tak walczylem w lagu z superami przeciwnika, ale to nie zmienia niczego poprostu lag lagiem a mechanika gry mechanika gry

--- Cytuj ---ps. to o czym pisałem wcześniej by mogło wypalić (jakieś ograniczenia masy statków w systemie lub gridzie --- używasz dużych to nie masz suportu, a używasz małych to nie masz dużych zabawek lub też ktoś by być może zaczął opracowywać jakąś taktykę a nie tylko na pałę gromadzić jak największą ilość graczy na gridzie i liczyć, że mniej czerwono będzie na KB //bo teraz jest na zasadzie orzeł - reszka//)

--- Koniec cytatu ---
to lepsze od wywalania noda - powiedzmy ze stacja wychodzi z RFa to obroncy gromadza sie "taka" masa statkow w systemie lub gridzie ze agresor nei jest w stanie wleciec do systemu/na grid - rotfl

Doom:

--- Cytuj ---Mi sie podobala koncepcja tanich shipow anty SC/tytki takie bombery z citadel torpedami/cruiserami (tylko ccp musialo by rozwiazac problem z tym zeby nie byly uzywane do bashowania posow czy bicia stacji) albo na zasadzie shipow "kamikadze"
--- Koniec cytatu ---
W sumie to tier 2 becki i tier 3 bs'y nie mają swoich t2 odpowiedników. Na ich hullach można by zrobić coś noszącego capitalowe oporządzenie

[VIDE] Herezja:
1. Co do DD to kiedyś może i tak było ale ja pamiętam, ze mowa była o przeprojektowaniu DD jako super działo do rozwalania capitali a nie sub-ów.

2. I jak się podobały lagi?

3. W lagu drony same wyszykują kolejny cel i nie potrzebują kontroli więc nawet mój pomysł zwalania lock-a niewiele by zmienił przyznaje.

4. Mój pomysł przewidywał ograniczenia statków na gridzie dla każdej ze stron (tylko trzeba byłoby stworzyć system rozpoznawania kto jest po której stronie i aktualnie nie mam na to pomysłu).

ps. Doom wystarczy aby były dostępne statki z rodzaju samobójczych, które wybuchają w kontakcie z przeciwnikiem to by mogło pomóc na zgrupowania tak statków jak i dron i nawet w lagu by miały rację bytu ];) i teraz zamiast nowych pilotów od poczatku pchać w cepy to by można im narzucić skilowanie pod samobójcze jednostki mogli by później powiedzieć "Tam byłem i przyczyniłem się do sukcesu naszej floty"

sc0rp:

--- Cytat: Herezja w Wrzesień 01, 2011, 16:07:00 ---1. Co do DD to kiedyś może i tak było ale ja pamiętam, ze mowa była o przeprojektowaniu DD jako super działo do rozwalania capitali a nie sub-ów.

--- Koniec cytatu ---
byla mowa o przeprojektowaniu na single target i to by bylo na tyle

--- Cytuj ---2. I jak się podobały lagi?

--- Koniec cytatu ---
nauczylem sie walczyc w lagu wiec no diff.

--- Cytuj ---4. Mój pomysł przewidywał ograniczenia statków na gridzie dla każdej ze stron (tylko trzeba byłoby stworzyć system rozpoznawania kto jest po której stronie i aktualnie nie mam na to pomysłu)

--- Koniec cytatu ---
w eve nie ma czegos takiego jak strona, wszelkie pakty sa tymczasowe czasem ich trwalosc to pojedyncza bitwa (np podczas inwazji na fountain splusowalismy sie na jakas bitke z evokami)

--- Cytat: Doom w Wrzesień 01, 2011, 15:53:30 ---W sumie to tier 2 becki i tier 3 bs'y nie mają swoich t2 odpowiedników. Na ich hullach można by zrobić coś noszącego capitalowe oporządzenie

--- Koniec cytatu ---
i to jest ciekawy pomysl przy okazji zalatwia problem jedno miesiecznych charow mielacych supery. tyle ze ten pomysl chyba upadl

--- Cytat: Herezja w Wrzesień 01, 2011, 16:07:00 ---
ps. Doom wystarczy aby były dostępne statki z rodzaju samobójczych, które wybuchają w kontakcie z przeciwnikiem to by mogło pomóc na zgrupowania tak statków jak i dron i nawet w lagu by miały rację bytu ];) i teraz zamiast nowych pilotów od poczatku pchać w cepy to by można im narzucić skilowanie pod samobójcze jednostki mogli by później powiedzieć "Tam byłem i przyczyniłem się do sukcesu naszej floty"

--- Koniec cytatu ---
takie kamikadze byloby fajne zadajace np. sc po 1m dmg jak uda im sie doleciec i wcisnac "magic button", hmm w sumie to moglby to byc modul dla cepow

anyway zobaczymy na ile te ploty beda prawda, bo skoro zrodlem sa goony to moze byc to zarowno 100% prawda jak i 100% fake ;) w sumie fajnie ze chca buffnac dredy bo dzis to ich sie  uzywa jako zapchaj dziure przy biciu posow/stacji

Tooten:
Dajcie jammować tytki i matki.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej