Eve Online > Poradniki
Poradnik Gdy brakuje ci Capacitora, Powergrida lub Cpu
Dormio:
--- Cytat: Mona X w Sierpnia 22, 2011, 15:30:43 ---Prosisz kolegów o włączenie konfiguratora i wkładasz flux coile.
--- Koniec cytatu ---
O ile masz kolegów pod ręką, a nie zawsze przecież tak jest. Poza tym CCC stosuje się nie tylko przy capsach. Chociaż tu najwyraźniej widać różnicę pomiędzy CCC, a SMC.
--- Cytat: Mona X w Sierpnia 22, 2011, 15:30:43 ---2.13.4 jest od miesiąca.
--- Koniec cytatu ---
Dlatego podałem wersję, a nie chce mi się sprawdzać jak to wygląda dla 2.13.4
--- Cytat: Lt Rook w Sierpnia 22, 2011, 15:39:21 ---Wszystko ślicznie Dormio. Ale...
Są sytuacje gdzie na starcie potrzebujesz więcej kapa (np. aby utrzymać pewne moduły cykl-dwa dłużej, albo w niektórych konfiguracjach triage carrierów) i żaden peak recharge rate Ci wtedy nie pomoże bo będziesz musiał czekać aż się ten cap naładuje.
Imo nie można CCC i SMC porównywać, mają różne zastosowania.
--- Koniec cytatu ---
Oczywiście, że nie powinno się porównywać, ale przypominam, że pytanie nie brzmiało: "jak wygląda różnica pomiędzy CCC, a SMC w specyficznych sytuacjach".
Natomiast wydaje mi się, że brzmiało ono raczej: "dlaczego CCC jest generalnie lepsze od SMC":
--- Cytat: Isengrim w Sierpnia 22, 2011, 13:54:19 ---Ja tam na przykład do końca nigdy nie zrozumiałem, dlaczego generalnie CCC > SMC.
--- Koniec cytatu ---
Ale wg mnie właściwe pytanie powinno brzmieć "dlaczego SMC jest mniej popularne"...
Tu odpowiedź jest różna, ale zazwyczaj udziela się jej w formie "bo CCC szybciej ładuje".
Każdy i tak wyciąga swoje wnioski i używa setu jaki mu bardziej odpowiada.
Osobiście preferuję sety 2+1 lub 1+2 (CCC+SMC), chociaż na carrierku używam 3xCCC (bo daje korzyść w przypadku solo transportu).
Azbuga:
pol kent - racja, dzieki za info - poprawione.
--- Cytat: Isengrim w Sierpnia 22, 2011, 13:54:19 ---I jak to ma być poradnik to chyba ortografia i pisownia (wielkie litery, itp.) do poprawki. ;)
--- Koniec cytatu ---
,,i,,
silvia:
--- Cytat: Mona X w Sierpnia 22, 2011, 15:30:43 ---Prosisz kolegów o włączenie konfiguratora i wkładasz flux coile.
--- Koniec cytatu ---
Lepiej CPR - wiecej capa i wiekszy recharge.
Doom:
W przypadku capsa lepiej wychodzą cfc mniej capa do nabicia + szybszy regen -> szybsza gotowść bojowa
silvia:
--- Cytat: Doom w Sierpnia 24, 2011, 10:12:57 ---W przypadku capsa lepiej wychodzą cfc mniej capa do nabicia + szybszy regen -> szybsza gotowść bojowa
--- Koniec cytatu ---
Tak! Zafituj capitala z CFC a nastepnie powiedz mi gdzie jestes. Z checia go ubije.
Ogolnie tutorial jest fail. Jedyne co azbuga zrobil to spisal liste skilli, rigow i modulow (o implatanch to zapomniales?). Komplenta "kupka".
Zebys przynajmniej ludziom opisal jak sensownie polepszyc capacitor i jaka jest roznica w fittowaniu pvp a pve, do roznych tankow, zadan, roznych statkow itp.
Chcialbym teraz zobaczyc jak jakis nowy po przeczytaniu tego tutoriala wsadza cpr na maska wytankowanego shieldem boat'a a potem pada do azbugi a ten wrzuca do "fail fity" (czy cos) i sie smieje, ze gosciu mial cpr w lowslotach na shield tanku.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej