Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje

Inwazja na -A- rozpoczeta?

<< < (78/117) > >>

Doom:
Ale jak tytek jest w systemie to nie wchodzi do niego jump drivem na cyne sidzącą na głowie celu, wiec z technicznego punktu widzenia to nie jest hot drop :P

[VIDE] Herezja:

--- Cytat: Rabbitofdoom w Sierpnia 23, 2011, 10:12:29 ---Wasze posy zaczelismy klepac po tym jak SE wylogowalo tytana na szpilce w LGK i zaczelo go uzywac do atakow na nasze lotniskowce. I nie nie mamy czasu zeby klepac wasze posy ale tez nikt nie bedzie pozwalal wam bezkarnie hot dropowac  supercapsami.

--- Koniec cytatu ---

O tytanie to przyznaje nie obiło mi się o uszy i ... może troszkę tu było przegięcia.
A co do potencjalnych rewolucji to ... czas pokaże i jak by nie było brak lokalu to wizytówka WH jest a nie zero zero.

Yogos:
Cóż najwyraźniej reset nie pasuje wielu osobom z poza SW do ich wyobrażenia o tym co ktoś powinien robić w EVE.
Pamiętam wiele podobnych sytuacji gdy padały podobne komentarze o SW. Podgryzanie  Goonsów splusowanych z TCF i RA gdy wszyscy się śmiali, że 600 charów nie ma szans ugryźć takiego bloku.
Kilka akcji z BoBem gdzie też szły resety i też były groźby i głupie uśmieszki aliansów z boku, że postępowaliśmy nielogicznie i niezgodnie z własnym interesem.
Reset sysków którzy byli zajęci budowaniem mega imperium na spółkę z Bobym i -A- i wielkie HALOOO, że ktoś się nie zgadza na NAP land i ustawianie po kątach przez możnych Liama i Bobbiego. No bo przecież trwała wielka krucjata na NC i jakże to tak nie dość, że nie przyłączyć się do niej to jeszcze bić po plecach kogoś kto już tam uczestniczy.

Od dłuższego czasu nie gram, ale z boku wygląda na to, że teraz -A- sobie robi meganapland, bo "złe DRF" nadchodzi i zdobędzie EVE  ;)
LOL

Nie wiem ile się się zmieniło wewnątrz SW, ale za moich czasów mieliśmy w dupie co ktoś z zewnątrz sądzi o naszych ruchach wokół sowa.
Liczyły się tylko KM i skill pvp.
Tutaj poszedł reset bo wg SW -A- się nie zachowało w porządku i pewnie tak było.
-A- i co ciekawe reszta New Eden ma wielkie halo, że reset poszedł w czasie ataku i że backstab i że teraz jest czas mobilizacji przeciw DRF gehehehe.
Czy DRF wygra i zaora -A- oraz Esoterie dla SW i tak się raczej nic nie zmieni. Bo (a przynajmniej tak było i myślę, że jest nadal) na samym końcu dla ekipy ze Stain liczy się tylko jedno - grid i GF.

--- Cytat: Dark Flonoe w Sierpnia 23, 2011, 10:24:56 ---tzn oddaliscie na pozarcie sojusznika za free?? pozostaje pogratulowac Waszemu diplo LOL - nie ma to jak dobry biznes -> strzelic sobie w stope i jeszcze nie dostac nic w zamian

--- Koniec cytatu ---

Ghehehee

Striker:
Eh jak taki dinozaur jak Yogi sie wpisał to też się skuszę, mimo że od dawna nawet konta w Eve nie mam.
Odrobina historii nt. relacji SW/AAA.
SW nigdy nie było ani sojusznikiem ani przyjacielem -A-. Pomoc w wojnie przeciwko INIT&Co. była po prostu sposobem na obronę Eso i zapewnienia sobie targetów do strzelania na pół roku.
Jedyne co łączyło -A- i SW przez mój okres w C0ven to było The Collective i przyjaźń starych dyrków SE i COL. Ich zabrakło to i ostatnia nic łącząca oba alianse zanikła.
W tym też czasie dwukrotnie doszło do spięć, które skończyłyby się resetem na linii C0ven(a za nami SE) i AAA. Starsi gracze np. z PBN powinni pamiętać emergency regroup po roadtripie w Torrinos bo miały iść resety jeszcze tego samego dnia (jakoś na wiosnę 2010).
W pierwszym przypadku mediowało SE (które jednak jasno stwierdziło, że w wypadku resetu stają po naszej stronie), w drugim ciała dało Systematic Chaos, które nas wystawiło do wiatru i ogłosiło, że będzie neutralne. W efekcie po kolejnej zdradzie (tym razem próbując namówić Atlas, Rumunów i nas do wykopania SE z Eso) wybuchła wojna z Sys-k. 

A co do zachowania dowództwa -A-. No cóż, AAA zawsze uważało, że małe sojusze należy traktować z góry i tak też próbowali robić. Oczywiście z krótką przerwą na odbijanie Catch, kiedy rzeczywiście zaakceptowali przywództwo SE. Zaraz po odbiciu GE-, zamiast wyciągnąć nauczkę z wcześniejszej porażki, ponownie stworzyli sobie napland i próbowali narzucać SW swoje decyzje. W mało grzeczny zresztą sposób, nie rozumiejąc, że blok -A- i SW to dwie zupełnie odrębne grupy (rozchodziło się m.in. o standy do AAA blocku, których SW nie ustawił - np. do Atlasa.). Wtedy też od c0venu wyszła propozycja resetu AAA (jak już konczyłem z grą), ale w AAA jeszcze był COL wiec SE było niechętne.  I wreszcie osoby Makalu i Herca. Makalu to obok Liama chyba najgorszy FC z jakim współpracowałem na wspólnych opach. Zero ogarnięcia, non-stop rage i wrzaski. Herc znowuż początkowo był ok, później jednak (po wojnie z INIT) wrócił do starych przyzwyczajeń i próbował rozkazywać m.in. w sprawie podziału Omist. Później afaik było jeszcze gorzej i Makalu robił sobie autentyczne jaja z SW, więc nie ma co się dziwić, że w końcu nawet Tek miał dość. Moment resetu też nie był zły bo -A- miało wówczas sporo innych sojuszników, wysokie liczby i sukcesy w obronie przeciwko DRF.
Na poziomie memberów wszyscy dawno tego resetu wyczekiwali. W końcu powrót do dawnej idei "czystego" Stainwagonu, bez żadnych niepotrzebnych plusów. Wiec serio gadanie o backstabie czy współpracy z DRF to niezły lol.

A co do utraty Esoterii, tbh nic lepszego by się SW nie mogło przydarzyć. Podejrzewam, że byłby to świetny powód do powrotu do gry wielu znudzonych bittervetów. 

sc0rp:

--- Cytat: Striker w Sierpnia 23, 2011, 14:45:03 ---Wiec serio gadanie o backstabie czy współpracy z DRF to niezły lol.
--- Koniec cytatu ---
Tak to wyglada patrzac z boku, wystarczy sobie przypomniec jak to smiertalny wrog nc o nazwie AAA lecial przez caly new eden aby wspomodz utrzymac tribute - sa sytuacje gdzie swoje ambicje i bycie "pr0" sie chowa do kieszeni:
- np. kiedy przeciwnik (DRF) mojego przeciwnika (NC) zagraza rowniez mi -> tak sie zachowalo AAA
- albo kiedy sie liczy na litosc/korzysci przeciwnika (DRF) -> tak sie zachowalo SW

--- Cytuj ---A co do utraty Esoterii, tbh nic lepszego by się SW nie mogło przydarzyć.

--- Koniec cytatu ---

hint: warp to tcu, rmb, offline - czy to takie trudne? Aha trzeba miec jeszcze odpowiednie role, hmm no to najwyrazniej dyrektorzy corpow mieszkajacych w esoterii maja inne zdanie od Twojego.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej