Eve Online > Wsparcie techniczne

Pomoc w wyborze Laptopa:)

<< < (9/13) > >>

Minna Hinata:
http://laptopy.benchmark.pl/test-laptopa/lenovo-g570-59-070902.html

Lenovo IdeaPad G570

Krótka opinia z mojej strony jako użytkownika:

Lapek wykonany dość solidnie, jedynie do czego można się przyczepić to dość cienka matryca która po złapaniu za spód (łączenie matrycy z "kompem") wydaje się jakby łamać (takie dziwne uczucie). Klawiatura wyspowa z niskim skokiem, cicha i wrażliwa na uderzenia. Touchpad z funkcja multitouch.
W standardzie Win7 Home Premium z całą masą niepotrzebnego badziewia, osobiście zainstalowałem sam system od nowa. Dostęp do sterowników bardzo dobry, nie miałem żadnego problemu po instalacji świeżego systemu.
Jeśli chodzi o gry:

- EVE - 3 klienty na max detalach i 60 fps niezależnie od tego co robię
- WoT - średnie detale i śmiga w 60 fps
- Far Cry 2 - wysokie detale i śmiga 30-40 fps
- Alice: Madness Returns - średnie detale i 40 fps
- SWTOR - średnie detale - 40-50 fps

Konfiguracja jaką posiadam trochę różni się od tej ze strony:
Proc: Core i3 2330 2,2 GHz
Ram: 8 gb ddr3 1333

Polecam szukać właśnie w tej konfiguracji.

Tloluvin:
Wyglada niezgorzej, ale jakos nie mam zaufania do radeonow

Za to powiekszyl sie moj zgryz co do tych asusow bo nie dosc ze na roznych stronach pokazuja rozne procki, to jeszcze na tym benchmarku pokazuje ze g74sx maja matowa matryce podczas gdy wszedzie indziej ze blyszczaca  >:(

[VIDE] Herezja:
EEE a to nie lepiej mieć matową (myślałem, ze takie matryce mniej odbijają światło).

Tloluvin:
Wolabym matowa. Tyle ze jezeli chodzi o te asusy to w koncu nie wiem czy maja matowa czy blyszczaca, bo na roznych stronach roznie pisza.
Rozmawiam wlasnie z pania z pomocy komputronika i po 20. minutach doszlismy do "ja sie poprostu dowiem u naszego PM-a i dam Panu znac "

Jakby faktycznie mialy matowa to pewnie zjadlbym tapety w mieszkaniu zeby na niego uzbierac (bo fajnych laptopow z matowa matryca prawie nie ma), a jak blyszczaca to moge szukac czegos innego

Ranshe:

--- Cytat: Tloluvin w Grudzień 06, 2011, 12:26:18 ---Za to powiekszyl sie moj zgryz co do tych asusow bo nie dosc ze na roznych stronach pokazuja rozne procki, to jeszcze na tym benchmarku pokazuje ze g74sx maja matowa matryce podczas gdy wszedzie indziej ze blyszczaca  >:(

--- Koniec cytatu ---

Różne procki to norma, mój poprzedni acer miał śmieszniej bo modele o tej samej nazwie (ale już nie numeru seryjnego producenta) różniły się posiadaniem grafiki intela lub nvidii, co kilka lat temu sprawiało sporą różnicę. :)

Matową już chyba dość rzadko dają do lapków, ale możliwe że niektóre modele mają. Organoleptyka ftw.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej