Eve Online > Wsparcie techniczne

Pomoc w wyborze Laptopa:)

<< < (6/13) > >>

Lt Rook:
1. Nekrofil!
2. Dell, trzymaj się od tego z daleka, chyba że wybierzesz coś z górnej półki.

A bardziej merytorycznie, to nie powala, (edit: bah, procek oczywiscie dobry)stary procek, piksele wielkie jak biedronki. I nie kupuj w komputroniku!

poszukaj Sony Vaio VPC-EB4X1E/BQ.

Tloluvin:

--- Cytat: Lt Rook w Listopad 29, 2011, 14:47:36 ---A bardziej merytorycznie, to nie powala, (edit: bah, procek oczywiscie dobry)stary procek
--- Koniec cytatu ---

Lapki ktore powalaja sa obecnie poza moim zasiegiem cenowym i pozostana tam do momentu trafienia 6. w lotto  :P

--- Cytat: Lt Rook w Listopad 29, 2011, 14:47:36 ---piksele wielkie jak biedronki.
--- Koniec cytatu ---
Patrzac po parametrach to wyzsza rozdzielczosc niz ta z ktorej korzystam obecnie wiec zastanawiam sie skad taki wniosek

--- Cytat: Lt Rook w Listopad 29, 2011, 14:47:36 ---I nie kupuj w komputroniku!
--- Koniec cytatu ---
Gwarancja jest i tak w serwisie zewnatrznym wiec czemu nie?
Zreszta maja tam fajna wyszukiwarke. Jak sobie znajde cos co mi podpasuje i bedzie w moim zasiegu bede zastanawiac sie gdzie kupic  >:D

--- Cytat: Lt Rook w Listopad 29, 2011, 14:47:36 ---poszukaj Sony Vaio VPC-EB4X1E/BQ.

--- Koniec cytatu ---
Jakos nie mam przekonania (bezpodstawnie) do lapkow Sony. Podobnie jak do kart graficznych ATI, czy kart z 1 GB pamieci
Do tego jakos Windows 7 i 4GB RAMu tez nie sa jakos dla mnie zachecajace.
No i nie jestem przekonany czy full HD przy 15,6 calach ma sens

Doom:

--- Cytuj ---Gwarancja jest i tak w serwisie zewnatrznym wiec czemu nie?
--- Koniec cytatu ---
Żeby nie płacić marży które w komputroniku są całkiem spore?

Tloluvin:
Jak patrzylem po laptopach to na sporo modeli komputronik mial ceny nizsze niz wiekszosc polskich sklepow internetowych wiec z ta marza nie jest tak zle jak bylo kiedys.

Poza tym narazie jest kwestia wyboru laptopa, a jak juz wybiore bede zastanawiac sie nad tym gdzie i za ile.
Jak gdzies indziej (i nie bedzie to jakas firma krzak) znajde taniej to super. Ale jak nie to komputronik moze byc tak samo jak inne sklepy.
Czyli nie musi byc to w komputroniku ale na chwile obecna nie wykluczam go

Ranshe:
Ten Dell fajny i większy ekran ma. Wklejone Vaio jest mniejsze, słabsze a nadal droższe (nawet przy przepłacaniu w komputroniku) - widać, że logo Vaio swoje kosztuje.

Edit - kogo byś nie zapytał, to będzie miał inne ulubione firmy i preferencje. Ja np. mam już drugiego z rzędu (trzeciego jeśli liczyć laptopa matki) Acera i nie narzekam - a przy kupnie pierwszego ile to ja się nasłuchałem o Acerach złego... O każdej firmie się znajdzie :) Vaio są drogie bo Vaio, Asusom padają zawiasy, Acerom się rysuje obudowa, Maki są drogie bo elitarne, Szajsung robi tylko monitory dobre, Delle... w sumie nie wiem co z Dellami nie tak, ale kumpel miał 24godzinną gwarancję ekstra ale to raczej na plus :)

Edit2 - jak spełnia teoretyczne wymagania ram/procek/grafika/ekran to i tak pozostaje przejście się do mediamarkt/saturna/komputronika i pomacanie. Czy klawiatura nie wkurzająca, gniazda czy nie porozmieszczane kretyńsko... Tu tego nie wymienisz, więc imho warto.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej