Eve Online > Wsparcie techniczne
Pomoc w wyborze Laptopa:)
HammerSnake:
Da się samemu kupić jakąś porządną grafke i domontować. Jakby nie patrzeć to i5 to już jest huragan jeżeli chodzi o procki. Jak zrobiłem test mojego lapa z stacjonarką (2 rdzeniówka najtańsza) to w większości bencharków wyszedł 1,5-2 x lepiej, a stacjonarka uciągnie wszystko. Lapka z i5 można ze spokojem kupić za 2k. To wychodzi na to, że za grafe płaci się dwa tysiaki.
Doom:
Hammer niestety, ale w lapie zamiana grafiki nazywa się kupno nowego laptopa, bo jest to opcja najtańsza ;)
Tau:
--- Cytat: HammerSnake w Czerwiec 05, 2011, 14:56:25 --- Lapka z i5 można ze spokojem kupić za 2k. To wychodzi na to, że za grafe płaci się dwa tysiaki.
--- Koniec cytatu ---
Nie do końca za samą grafę, ale tak, za lapka który pociągnie wszystkie gry (obecnie na rynku, plus tytuły które dopiero wyjdą za jakiś czas, bo chyba nie chcesz zmieniać lapa co rok) trzeba dopłacić 1,5 - 2k w stosunku do lapka nie dla graczy. Jakby nie patrzeć, w dzisiejszych grach karta graficzna jest tym co najczęściej przesądza o tym czy gra chodzi płynnie czy przypomina pokaz slajdów (i to zmienianych ręcznie na rzutniku :P). Ram da się stosunkowo łatwo wymienić/dokupić, procek starczy przeważnie na dłuższy czas i nie wymaga tak częstych zmian. Kupowanie laptopa z przestarzałą kartą to zły pomysł. Zaoszczędzisz trochę teraz, a za rok będziesz żałował IMO.
Dark_Factory:
Dziękuję wszystkim za rady i pomoc:)...po waszych wypowiedziach chyba zdecyduję się jednak na tego MSI GT680...mam nadzieję że będzie to dobry wybór...ASUS troszeczkę za drogi więc odpada, ale dziękuję za propozycje:)
Temat chyba można już zamknąć:)
Tau:
Ten MSI z linka Herezji jest całkiem fajny. Tylko 15' + Full HD (1920 x 1080) trochę boli :/
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej