Eve Online > Incursions

Incursion 1.5

<< < (14/19) > >>

sc0rp:
Sokoleoko posadzanie puszka oto ze bije krzyzyki jest rownie sprytne co stanie na krakowskim przedmiesciu z transparentem "gdzie jest krzyz" o co jak o co mozna puszka podejrzewac ale nie o ekstermiacje krzyzykow.

A on topic to hmmm pomysl z overheatem cloaka mi sie podoba skonczyly by sie czasy afk cloakerow 23/7/365

Colonel:
lokal zawsze widzialem tak:

hajsek - jestesmy na lokalu
lowsek - jestesmy na kanale konstelacji
null - jestesmy na kanale regionu [ dziki zachod w npc null ]

bo takowe istnieja [ lub istanialy] tylko minely sie ze swoim przeznaczeniem...a szkoda

odpowiedni poziom sova moglby zezwalac na instalacje modulu
zbierajacego na kanal pilotow w konstelacji
i wyzej pilotow na lokalu...

i to bylby jakis boost bandytyzmu i isk sink jakiego sie szuka ..
czasem odnosze wrazenie,
ze ich zajebiaszcze poprawki wyplakane sa przez tych co dopiero
zaczeli grac i stworzone przez tych co chyba nie graja...

...

Jabolex:

--- Cytat: VonBeerpuszken w Maj 18, 2011, 00:05:46 ---O, i to by było i dobre i logiczne rozwiązanie. Wlot z WH powinien być takimi tylnymi drzwiami do systemu, w końcu co lub kto identyfikuje wtedy pilota?
Podobna sprawa z wskakiwaniem na cyno.

--- Koniec cytatu ---

Ja jestem za, ALE skoro system Cie nie widzi to nie powinien działać transfer osobowości jak stracisz jajko.   >:D
Aby nie być do końca tym złym niech zadziała, ale na podobnej zasadzie jak przy stracie statku T3, tutaj strata dowolnego losowego skilla.

JM

sneer:

--- Cytat: Colonel w Maj 18, 2011, 06:56:12 ---lokal zawsze widzialem tak:

hajsek - jestesmy na lokalu
lowsek - jestesmy na kanale konstelacji
null - jestesmy na kanale regionu [ dziki zachod w npc null ]

bo takowe istnieja [ lub istanialy] tylko minely sie ze swoim przeznaczeniem...a szkoda

odpowiedni poziom sova moglby zezwalac na instalacje modulu
zbierajacego na kanal pilotow w konstelacji
i wyzej pilotow na lokalu...

i to bylby jakis boost bandytyzmu i isk sink jakiego sie szuka ..
czasem odnosze wrazenie,
ze ich zajebiaszcze poprawki wyplakane sa przez tych co dopiero
zaczeli grac i stworzone przez tych co chyba nie graja...

...

--- Koniec cytatu ---

też bym tak chciał

SokoleOko:

--- Cytat: Colonel w Maj 18, 2011, 06:56:12 ---lokal zawsze widzialem tak:
(cut)

--- Koniec cytatu ---

Ograniczenie locala to prawdopodobnie przełożenie jednej wajchy w konfiguracji UI. Natomiast zrównoważenie tego w taki sposób, żeby dało się w sensowny sposób znajdywać bitki to wymyślenie sporej części mechaniki gry od nowa.

To co proponujesz ma zastosowanie wyłącznie dla solo (ew. paru gości) w Vagabondach, którzy mają ochotę zapolować. Jak chcesz polecieć 20-osobowym roamem, to już byłaby masakra (miliony shipów wiszących na posach tylko po to, żeby zaśmiecać skaner).

Covert cloak na paliwo - czemu nie, jestem na tak. Ale w zamian cloaki powinny mieć "rozmiary", bo idiotyzmem jest to, że ten sam moduł chowa frytkę i tytana (rozmiary = zasoby)

A co do Puszka - po prostu kpiłem z prób delegowania na NPC (działa = NPC) obrony systemu. Kiedyś Aralis (wódz CVA) wyskoczył z pomysłem, że poprzedni sov był OK (z Posami claimującymi), tylko to NPC powinny haulować do nich paliwo (:facepalm:)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej