Autor Wątek: Proste Gotowanie  (Przeczytany 81152 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

papugoz

  • Użyszkodnik
  • *
  • Wiadomości: 76
    • Zobacz profil
  • Imię postaci: Pegasus Duke
Odp: Proste Gotowanie
« Odpowiedź #175 dnia: Listopad 25, 2012, 23:41:22 »
http://graczegotuja.blogspot.com/

Wraz ze znajomymi z innego forum popełniliśmy takie coś jakiś czas temu

HammerSnake

  • Gość
Odp: Proste Gotowanie
« Odpowiedź #176 dnia: Listopad 30, 2012, 20:35:44 »
Lecę z pamięci, nie dam sobie reki uciąć za wagomiar opakowań

Ugotowane, zachwalali, że ostre (może mi się za dużo tego chili sypnęło  8)) . Brali dokładki więc chyba im smakowało. W sumie jeszcze trochę zostało, to chyba jutro w tortille zawiniemy.

HammerSnake

  • Gość
Odp: Proste Gotowanie
« Odpowiedź #177 dnia: Styczeń 13, 2013, 21:38:16 »
Poleciłby ktoś coś do zjedzenia nie mięsnego?- coś ostatnio nie mogę na to mięcho patrzeć-kuchnia na 3tygodnie została przejęta przez miłośnika karkówki,kurczaka innych wariacji. Najlepiej wersja gotowana,para itd niż smażona. ?

CATfrcomCheshire

  • Użyszkodnik
  • Wiadomości: 1 569
    • Zobacz profil
  • Korporacja: RAVE
  • Sojusz: C0ven
Odp: Proste Gotowanie
« Odpowiedź #178 dnia: Styczeń 13, 2013, 21:53:12 »
Curry warzywne. Idziesz do Dunnes Stores i kupujesz sloiczek ulubionej pasty Curry, ja lubie pikantne, do tego borkuly kalafior marchew fasolka szparagowa ziemniaki co kto lubi gotujesz na parze, potem dusisz w sosie i masz wypas vegeobiadek

edit: w Polsce mozna dostac zajebiste pasty curry w Marksie i Spencerze
Welcome to EVE. If you aren't busy finding some way to injure or at least mildly inconvenience another player, you have a lot of catching up to do.

MGGG

  • Użyszkodnik
  • *
  • Wiadomości: 344
    • Zobacz profil
  • Imię postaci: Octawius Honga
  • Korporacja: KOZA Z PIEKLA
Odp: Proste Gotowanie
« Odpowiedź #179 dnia: Styczeń 13, 2013, 22:06:03 »
Jak już jesteśmy w klimacie curry to może zielona zupa tajska w wersji bezmiesnej:

- woda do garnka, do tego 2 kostki rosłowe warzywne (lub miesne jak chcesz) albo bulion jak masz plus trawa cytrynowa plus połówka limonki
- na patelni dusisz zieloną paprykę, pora i cebulę; pod koniec dodajesz zieloną pastę curry oraz pieprz i sól (jak lubisz mozesz dodac tez nieco zielonej fasolki i zielonego groszku)
- do gotujacego sie bulionu wlewasz mleko kokosowe i dodajesz uduszone warzywa. Dodajesz kolendrę (lub natkę z pietruszki) plus chilli. Gotujesz.
- na talerzyk kladzisz instant makaron chinski, zalewasz zupą, przykrywasz malym talerzykiem i czekasz 5 min. Gotowe

Całość - 10-15 minut
Smacznego :)

edit:
plus moze coś co uwielbia moja druga połówka. Szybkie i dobre:
- na patelnie wlewasz olej sezamowy, nastepnie wrzucasz pokrojony por i kiełki słonecznika. Po chwili dodajesz pokrojone w kostę tofu. Smażysz 5 minut. Na koniec skrapiasz obficie sosem sojowym i pieprzysz
- w półmisku kruszysz sałatę, wrzucasz stuff z patelni, mieszasz i posypujesz groszkiem pstysiowym.
Brzmi niewinnie, ale mozna sie zakochac ;)
-
« Ostatnia zmiana: Styczeń 13, 2013, 22:13:19 wysłana przez MGGG »

Xarthias

  • Użyszkodnik
  • *
  • Wiadomości: 6 512
  • Spamin' the World
    • Zobacz profil
  • Imię postaci: Xarthias
  • Korporacja: GoonWaffe
  • Sojusz: Goonswarm Federation
Odp: Proste Gotowanie
« Odpowiedź #180 dnia: Styczeń 13, 2013, 22:36:18 »
Bierzesz torillę (albo bardziej swojskiego naleśnika), smarujesz sosikiem (serek/twarożek plus majonez/musztarda/keczup/curry/wszystkonaraz/coktolubi), dorzucasz na wierzch pomidorki, ogóra, sałatę/kapuchę, można szyneczkę, można żółty serek jak ma być totalnie bez mięcha, generalnie to na co akurat masz ochotę. Zawijasz w rulonik, owijasz folią, na 1h do lodówy, potem kroisz ruloniki na 1-2 cm plastry (można się wspomagać wykałaczkami jak się rozpierdziela) - masz idealną przekąskę pod browara, albo wpieprzasz w całości. Niewiele zachodu, a smaczne :)
Przedwieczny.

Kharim

  • Użyszkodnik
  • *
  • Wiadomości: 160
    • Zobacz profil
  • Imię postaci: Kharim Katelo
  • Korporacja: Beach Boys
  • Sojusz: Cartel.
Odp: Proste Gotowanie
« Odpowiedź #181 dnia: Styczeń 14, 2013, 00:35:15 »
Fasolka z czosnkiem.

Mrożoną fasolkę cukrową/szparagową przelewasz wrzątkiem aby rozmrozić.
Na patelni/woku rozpuszczasz masło, podsmażasz posiekane dwa ząbki czosnku. Ja czosnek zacznie się rumienić to go wywalasz a zostawiasz masło, rób wszystko na średnim gazie(z wyczuciem aby masła nie przypalić). Następnie dodajesz fasolkę, 3-4 wyciśnięte ząbki czosnku, doprawiasz sosem sojowym, cukrem, solą i podsmażasz, ale nie za długo aby fasolka nie rozmiękła.

Danie dobre same w sobie, albo jako dodatek. W wersji mięsnej na osobnej patelni podsmażyć trzeba drobno krojoną wołowinę i dodać do fasolki na sam koniec.

Yachiru

  • Gość
Odp: Proste Gotowanie
« Odpowiedź #182 dnia: Styczeń 14, 2013, 03:27:34 »
Ekspresowa zupa pomidorowa.

Potrzebne : sok pomidorowy z kartonika.
Puszka kukurydzy konserwowej.
OPCJA: troche szynki/innej wedliny do podsmazenia
przyprawy w tym duuuzo oregano.

if mieso = ok then:
   w garnku czy innym rondelku, szybko podsmarzasz wedlinke kilka minut
   jak uznasz ze juz jest ok, wlewasz do tego kartonik soku pomidorowego
   wrzucasz puszke kukurydzy konserwowej.
   przyprawy, troche magi/sosu sojowego, pieprz, troche soli i DUUUUZO oregano, moze byc tez bazylia
   niech sie zagotuje...i voila.
else pomin_mieso()

Calosc robi sie jakies 15 minut.
Bon appetite :)

MrYogi

  • Gość
Odp: Proste Gotowanie
« Odpowiedź #183 dnia: Styczeń 14, 2013, 07:11:49 »


Umytego kurczaka skropić sokiem z cytryny.
Włożyć kurczaka do głębokiego szklanego naczynia, dodać 200 ml czerwonego wina, 200 ml białego wina, 100 ml ginu, 200 ml wódki Smirnoff, 100 ml białego rumu i 150 ml tequili.
Dodać lód w kostkach lub kruszony.

Potrawy nie podgrzewamy!

Kurczaka wywalamy, bo kurczaki są na hormonach.

Natomiast sam sos.... palce lizać!!!

Uwaga! Kurczak musi być martwy, bo inaczej może sam wypić sos!

Kharim

  • Użyszkodnik
  • *
  • Wiadomości: 160
    • Zobacz profil
  • Imię postaci: Kharim Katelo
  • Korporacja: Beach Boys
  • Sojusz: Cartel.
Odp: Proste Gotowanie
« Odpowiedź #184 dnia: Styczeń 14, 2013, 13:05:25 »
Czyli i tak wegetarianskie danie :)

Wysłane z mojego ZAX 1.2


ManganMan

  • Embrace the Cheeki Breeki.
  • Użyszkodnik
  • Wiadomości: 911
  • I weź ty człowieku dziel czas między PC a komem...
    • Zobacz profil
    • ManganMan on DeviantArt
  • Imię postaci: Rei Mangan
  • Korporacja: Pator Tech School
Odp: Proste Gotowanie
« Odpowiedź #185 dnia: Styczeń 15, 2013, 15:48:08 »
Nawet E. Coli?

Ten cytat przypomniał mi o Szynce Gotowanej w Coca-Coli, który kiedyś oglądałem jak Nigella Lawson robiła w tv:
http://codzisjemymamo.blogspot.com/2012/02/szynka-gotowana-w-coca-coli.html

(PS: przepis jest w miarę prosty :) )


Cytuj
Eve to jest "drugie życie" :) - SokoleOko
co to qrwa, latający fragment gejta? - Karas o Xian Yue

https://evewho.com/character/2116034681

HammerSnake

  • Gość
Odp: Proste Gotowanie
« Odpowiedź #186 dnia: Marzec 03, 2013, 11:43:25 »
jakieś nowe pomysły?- najlepiej coś szybkiego 8)

ManganMan

  • Embrace the Cheeki Breeki.
  • Użyszkodnik
  • Wiadomości: 911
  • I weź ty człowieku dziel czas między PC a komem...
    • Zobacz profil
    • ManganMan on DeviantArt
  • Imię postaci: Rei Mangan
  • Korporacja: Pator Tech School
Odp: Proste Gotowanie
« Odpowiedź #187 dnia: Marzec 03, 2013, 13:19:48 »
jakieś nowe pomysły?- najlepiej coś szybkiego 8)

A proszę bardzo:

Zapiekanka Pomorska z ziemniaczkami i pieczarkami:

Składniki:
• 1 kg ziemniaków
• 1/2 kg dorodnych pieczarek (najlepiej kupić pod halą targową :)
• 5 dużych ząbków czosnku (Polskiego!!! - w hipermarketach mają chiński)
• 2 duże cebule
• 400 ml śmietany 30%
• 25 dag żółtego sera (gouda, edamski lub mozarella)
• 2 łyżki masła (masło koniecznie z Tymbarku spod hali targowej)
• przyprawy: tymianek, wegeta, sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Ziemniaki trzeba pokroić w półplasterki i lekko podsmażyć na patelni. Śmietanę wlać do garnka i zagotować, następnie przełożyć do niej podsmażone ziemniaki i dusić około
15 minut. Pieczarki pokroić w słupki, przełożyć na patelnię i przesmażyć, posolić, popieprzyć. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę, czosnek, który wcześniej należy pokroić w drobną kostkę, posypać lekko solą i dociskać widelcem, tak aby czosnek puścił sok. Teraz dodać masło, przyprawy aby zapiekanka miała pożądany smak i razem przesmażyć. Następnie wszystko wymieszać i przełożyć do wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą formy lub garnka. Zapiekankę włożyć do nagrzanego piekarnika i zapiekać ok. 35 minut w temperaturze 150° C. Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach, posypać nim zapiekankę i włożyć z powrotem na
5-10 minut do piekarnika.

Smacznego :)


Cytuj
Eve to jest "drugie życie" :) - SokoleOko
co to qrwa, latający fragment gejta? - Karas o Xian Yue

https://evewho.com/character/2116034681

GlassCutter

  • Użyszkodnik
  • *
  • Wiadomości: 1 881
    • Zobacz profil
  • Imię postaci: GlassCutter
  • Korporacja: Zabijaki i Pijaki
Odp: Proste Gotowanie
« Odpowiedź #188 dnia: Sierpień 05, 2013, 11:14:37 »
Keeping points on you noobs!


Bo EVE to szit

Proxima Alland

  • Użyszkodnik
  • Wiadomości: 231
    • Zobacz profil
    • Unikitty
  • Imię postaci: Proxima Alland
  • Korporacja: Deep Space Unikitty
Odp: Proste Gotowanie
« Odpowiedź #189 dnia: Wrzesień 11, 2013, 12:36:54 »
Czosnkowe krążki z kurczaka na kanapki.

To dziecinnie proste.
Kupujemy pierś z kurczaka.
Rozdzielamy die połowy wzdłuż linii oraz odrywamy farfocle, które są od spodu. Odkrawamy wszystkie białe i czerwone elementy.
Farfocle i elementy możemy dać kotu.
Następnie kroimy mniej więcej centymetrowej grubości plastry, w poprzek piersi. Delikatnie, tłuczkiem rozbijamy je. Powstają nam małe płaskie krążki mięsa.
Następnie rozgniatamy kilka ząbków czosnku i nacieramy nim mięso. Doprawiamy do smaku. Sól, pieprz, oregano/bazylia/tymianek.  Odkładamy na godzinę, pod przykryciem (ze względu na koty ;p).
Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek do wysokiej temperatury. (aby sprawdzić czy jest wystarczająca, kapnij kroplę wody na patelnię. Jeśli "strzeli" oznacza to właściwą temperaturę)
Kładziemy krążki na patelnię i smażymy do momentu, aż staną się złociste.

Już ;p
(\_/)
(O.o)
(> <)This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.

deckard

  • Gość
Odp: Proste Gotowanie
« Odpowiedź #190 dnia: Wrzesień 11, 2013, 13:35:42 »
Hmm to ja też coś mam.
Kalafior cały podgotowujemy tak aby był prawie gotowy ale wciąż twardawy. Rozdzielamy pedy otaczamy w jajku i bułce tartej i wrzucamy na chwile na rozgrzany tluszcz.
I tyle:)
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 11, 2013, 16:18:29 wysłana przez deckard »

Proxima Alland

  • Użyszkodnik
  • Wiadomości: 231
    • Zobacz profil
    • Unikitty
  • Imię postaci: Proxima Alland
  • Korporacja: Deep Space Unikitty
Odp: Proste Gotowanie
« Odpowiedź #191 dnia: Wrzesień 11, 2013, 14:34:02 »
deckard, Przepyszne! Fakt. Najlepiej podać z odrobiną masła.

Można jeszcze tak. Warzywa (wszystkie które się tak da), kroimy w cieniutkie, długie niteczki. (tak cienkie by były elastyczne).  Trochę jest z tym roboty. Ja to robię ręcznie, przy oglądaniu filmu, ale może ktoś wpadnie na pomysł usprawnienia tego.
Następnie robimy ciasto naleśnikowe i rozlewamy na tacce albo dużym talerzu. Obtaczamy w cieście pojedyncze niteczki i wrzucamy, jedna po drugiej na gorący olej (w garnku). Trzeba to robić szybko jednocześnie starając się by wpadały rozdzielone.
Gotowe warzywa odsączamy na papierze, z tłuszczu.
W efekcie, powinna powstać struktura, przypominająca ptasie gniazdo.
(\_/)
(O.o)
(> <)This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.

ManganMan

  • Embrace the Cheeki Breeki.
  • Użyszkodnik
  • Wiadomości: 911
  • I weź ty człowieku dziel czas między PC a komem...
    • Zobacz profil
    • ManganMan on DeviantArt
  • Imię postaci: Rei Mangan
  • Korporacja: Pator Tech School
Odp: Proste Gotowanie
« Odpowiedź #192 dnia: Wrzesień 11, 2013, 15:09:16 »
Moja kolej.
Przypomniał mi  się pewien przepis, tyle że zamiast kalafiora się używa fasolki szparagowej.
No to jedziemy:
  • fasolka szparagowa świeża (zielona lub żółta - 0,5 kg)
  • bułka tarta - pół szklanki
  • pół kostki masła (~125g)
  • sól - do gotowania fasoli jak i do smaku.
Fasolkę szparagową umyć, obciąć końcówki z obu stron i gotować do miękkości (15 minut) w osolonej wodzie, w tym czasie zrobić omastę, tj.: roztopić na wolnym ogniu w rondlu 1/2 kostki masła i dodać do niej 1/2 szklanki bułki tartej i zrumienić.
Po ugotowaniu, odcedzić fasolę szparagową i polać zrobioną ciepłą omastą.

Proste? Proste :D


Cytuj
Eve to jest "drugie życie" :) - SokoleOko
co to qrwa, latający fragment gejta? - Karas o Xian Yue

https://evewho.com/character/2116034681

Proxima Alland

  • Użyszkodnik
  • Wiadomości: 231
    • Zobacz profil
    • Unikitty
  • Imię postaci: Proxima Alland
  • Korporacja: Deep Space Unikitty
Odp: Proste Gotowanie
« Odpowiedź #193 dnia: Wrzesień 11, 2013, 15:14:14 »
Proste i pyszne... Pora zmykać do domu na obiad (jak go sobie ugotuję.... ::)

A'propo fasolki, to ja w sezonie, dodaję jeszcze młode ziemniorki w mundurkach oraz młodą marchewkę. Fajnie się wszystko razem komponuje.
(\_/)
(O.o)
(> <)This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.

Soulscream

  • Ancient Troll
  • Użyszkodnik
  • Wiadomości: 2 098
    • Zobacz profil
  • Imię postaci: nie ma
  • Korporacja: j/w
  • Sojusz: j/w
Odp: Proste Gotowanie
« Odpowiedź #194 dnia: Wrzesień 11, 2013, 15:57:26 »
Proste, ale tłuste :(.

ManganMan

  • Embrace the Cheeki Breeki.
  • Użyszkodnik
  • Wiadomości: 911
  • I weź ty człowieku dziel czas między PC a komem...
    • Zobacz profil
    • ManganMan on DeviantArt
  • Imię postaci: Rei Mangan
  • Korporacja: Pator Tech School
Odp: Proste Gotowanie
« Odpowiedź #195 dnia: Wrzesień 11, 2013, 16:00:12 »
Proste, ale tłuste :(.
Na zimę dobre  ;)


Cytuj
Eve to jest "drugie życie" :) - SokoleOko
co to qrwa, latający fragment gejta? - Karas o Xian Yue

https://evewho.com/character/2116034681

Bamsey Amraa

  • Użyszkodnik
  • *
  • Wiadomości: 96
    • Zobacz profil
  • Imię postaci: Bamsey Amraa
  • Korporacja: Unseen Nomads
  • Sojusz: Exiled Ones
Odp: Proste Gotowanie
« Odpowiedź #196 dnia: Wrzesień 11, 2013, 16:04:40 »
Sredniej wielkosci kalafior obgotowac w osłodzonej wodzie tak aby byl elastyczny ale sie nie rozpadal.

Odciac dolna okragla czesc korzenia ale tak by glowka sie nie rozpadla. Nadziac farszem miesnym takim jak na kotlety mielone tak by masa szczelnie wypelnila przestrzen pomiedzy rozyczkami ( mozna wyjac czesc rozyczek i przez powstale otwory nadziewac trudno dostepne miejsca od gory po czym wlozyc rozyczki spowrotem aby stanowily znow calosc) 

Wlozyc do piekarnika i piec do momentu az kalafior nabierze koloru brazowego
Podawac na lisciach salaty i z czastkami pomidora goracy lub zimny krojony na trojkatne kawalki jak tort, polac sosem z jogurtu naturalnego i majonezu z czosnkiem. Smacznego :)

Ps. Prawidlowo nadziany po ukrojeniu kawalka bedzie wizualnie przypominac pien i galezie drzewaz nadzieniem robiacym za powietrze.


deckard

  • Gość
Odp: Proste Gotowanie
« Odpowiedź #197 dnia: Wrzesień 11, 2013, 16:17:23 »
E fasolka z bułką to klasyka nie liczy się ;)

Mamut

  • Użyszkodnik
  • *
  • Wiadomości: 68
    • Zobacz profil
  • Imię postaci: Mamut Arbosa
  • Korporacja: Bane Heavy Industries
Odp: Proste Gotowanie
« Odpowiedź #198 dnia: Wrzesień 11, 2013, 18:53:06 »
z serii żarcie dla kawalera który ma 20 min czasu na posiłek :]
tylko trzeba mieć w miare głęboką patelnie ceramiczną , albo jakiś gorcek z powłoką nieprzywieralną.

Składniki :

a ) Mrożonka ( warzywa na patelnie , zupa , lub jakiekolwiek inne warzywne ustrojstwo )
b ) kasza gryczana czy tam ryż (wg uznania)
c ) pomidory w puszce / kartoniku 
d ) imbir, pieprz , tymianek i inne zioła wg uznania 

Sposób przyrządzenia :

Wszystko na patelnie , zalewamy szklanką wody ( jak kasza wchłonie wszystko to dolewamy delikatnie wody ) - po 20 min gotowe koryto ;)

oczywiscie przepis mozna uzupepełnić wszystkim co wpadnie w łapki :)


Moje proporcje na ok ~2 "obiady" to :

1x mrożonka 
1x woreczek kaszy
1x puszka pomidorów


Zgudi

  • banned
  • Użyszkodnik
  • Wiadomości: 935
    • Zobacz profil
Odp: Proste Gotowanie
« Odpowiedź #199 dnia: Wrzesień 12, 2013, 21:57:09 »
Dorzucę coś na zdrowo i na szybko. Ryba w 10 minut.

Jakie ryby?

Kupujemy mrożoną jak najświeższą rybę z połowów dalekomorskich lub z europejskiej hodowli, zwykle są po 500-800 gram.
Dobre i zdrowe są: Miruna, Pstrąg, Dorsz, Czarniak, Śledź, Łosoś, Sandacz, Makrela, Mintaj i Sola, trzeba sprawdzić na etykiecie jakiego jest pochodzenia. Należy jak ognia unikać Pangi i Tilapii, które trafiają do Polski z Chińskich i innych Azjatyckich hodowli prowadzonych w zanieczyszczonych warunkach.

Składniki :

a ) 1 torebka przyprawy do ryb
b ) ryba głęboko mrożona 500-800gram
c )  bułka tarta
d ) 3 jaja
e ) duża łyżka mąki

Rybę rozrażamy w ciepłej wodzie, trwa to kilka minut. Zależnie od wielkości opakowania z rybą wbijamy 2 lub 3 jaja do naczynia, dodajemy dużą łyżkę mąki, całą przyprawę do ryb, np. Prymat za 1zł i mieszamy. Rybę obtaczamy w tej panierce, a potem w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym, dobrej jakości oleju na patelni przez kilka minut. Po usmażeniu można dodatkowo skropić cytryną.

« Ostatnia zmiana: Wrzesień 12, 2013, 22:36:15 wysłana przez Zgudi »

Pol Kent

  • Użyszkodnik
  • Wiadomości: 1 101
    • Zobacz profil
  • Imię postaci: Ramani Rydiks
  • Korporacja: NPC corp
  • Sojusz: -
Odp: Proste Gotowanie
« Odpowiedź #200 dnia: Wrzesień 12, 2013, 22:14:38 »
Kupujemy mrożoną jak najświeższą rybę z połowów dalekomorskich, zwykle są po 500-800 gram.
Dobre i zdrowe są: Miruna, Pstrąg, Dorsz, Czarniak, Śledź, Łosoś, Sandacz, Makrela, Mintaj i (...)
Hmmm...jak ja chodziłem do szkoły to uczyli że Pstrąg to ryba słodkowodna. Ale może coś się zmieniło.....w końcu naście lat już minęło... ::)

Zgudi

  • banned
  • Użyszkodnik
  • Wiadomości: 935
    • Zobacz profil
Odp: Proste Gotowanie
« Odpowiedź #201 dnia: Wrzesień 12, 2013, 22:22:30 »
Tak masz rację, zwykle jest dostępny jeziorny hodowlany. Moja pomyłka. Ale jest najczęściej hodowany w lepszych warunkach i można kupować. Generalnie trzeba być wyczulonym, na to co pisze na etykiecie, np. "kraj pochodzenia: Chiny/Wietnam", oni sypią na potęgę antybiotyki, złej jakości pasze i trzymają często w "ściekach", a nie wodzie. Piszę to, bo na stoły Polaków takie ryby trafiają często i w supermarketowych zamrażarkach są stałymi bywalcami :)
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 12, 2013, 22:46:20 wysłana przez Zgudi »

Janikra

  • Gość
Odp: Proste Gotowanie
« Odpowiedź #202 dnia: Wrzesień 13, 2013, 11:01:24 »



Bamsey niezly ten kalafior, musze wyprobowac.

Chlopaki co do ryb proponuje moj przepis bez zadnych sklepowych dodatkow.

Pieprz sol pietruszka suszona lub swierza, cytryna. Ryby wybrane jak powyzej.

Rybe przyprawiamy na starcie wszytkimi powyzszymi przyprawami a nastepnie obtaczamy maka, wsjo.

I prosze nie trojcie sie tymi gownami ze sklepu.
Jakby ktos chcial wystawne danie to polecam lososia z marchewka i porami

http://kulinarni.pl/przepisy/przepis-losos-w-papilotach,108.html

ManganMan

  • Embrace the Cheeki Breeki.
  • Użyszkodnik
  • Wiadomości: 911
  • I weź ty człowieku dziel czas między PC a komem...
    • Zobacz profil
    • ManganMan on DeviantArt
  • Imię postaci: Rei Mangan
  • Korporacja: Pator Tech School
Odp: Proste Gotowanie
« Odpowiedź #203 dnia: Wrzesień 13, 2013, 15:08:51 »
Frytki z piekarnika (uwaga może być tłuste):
http://niebonatalerzu.blogspot.com/2013/05/frytki-z-piekarnika.html


Cytuj
Eve to jest "drugie życie" :) - SokoleOko
co to qrwa, latający fragment gejta? - Karas o Xian Yue

https://evewho.com/character/2116034681

CATfrcomCheshire

  • Użyszkodnik
  • Wiadomości: 1 569
    • Zobacz profil
  • Korporacja: RAVE
  • Sojusz: C0ven
Odp: Proste Gotowanie
« Odpowiedź #204 dnia: Październik 06, 2013, 11:02:59 »
Welcome to EVE. If you aren't busy finding some way to injure or at least mildly inconvenience another player, you have a lot of catching up to do.

Doom

  • Wielki Inkwizytor
  • Administrator
  • Użyszkodnik
  • Wiadomości: 7 328
    • Zobacz profil
  • Imię postaci: Mandoleran
  • Korporacja: ULF

W bitwie nie liczy się ten kto ma pierwsze słowo. Liczy się ten kto ma ostatnie.

Pol Kent

  • Użyszkodnik
  • Wiadomości: 1 101
    • Zobacz profil
  • Imię postaci: Ramani Rydiks
  • Korporacja: NPC corp
  • Sojusz: -
Odp: Proste Gotowanie
« Odpowiedź #206 dnia: Wrzesień 21, 2014, 00:22:20 »
Niezłe nekro Doom  ;)

Doom

  • Wielki Inkwizytor
  • Administrator
  • Użyszkodnik
  • Wiadomości: 7 328
    • Zobacz profil
  • Imię postaci: Mandoleran
  • Korporacja: ULF
Odp: Proste Gotowanie
« Odpowiedź #207 dnia: Wrzesień 21, 2014, 00:29:12 »

W bitwie nie liczy się ten kto ma pierwsze słowo. Liczy się ten kto ma ostatnie.

Lt Rook

  • Użyszkodnik
  • *
  • Wiadomości: 669
    • Zobacz profil
  • Imię postaci: Lt Rook
  • Korporacja: a-Losers
Odp: Proste Gotowanie
« Odpowiedź #208 dnia: Wrzesień 21, 2014, 00:35:23 »
Doom delikatny się zrobiłeś... masz na pocieszenie



używaj roztropnie, nagroda jednorazowa
"Welcome to Eve Online, here's your Rubik's Cube, go f*** yourself"

Zgudi

  • banned
  • Użyszkodnik
  • Wiadomości: 935
    • Zobacz profil
Odp: Proste Gotowanie
« Odpowiedź #209 dnia: Wrzesień 22, 2014, 10:56:13 »
Filety bez ości świeżej lub mrożonej ryby pokroić drobno w kostkę. Na małym ogniu podsmażyć na maśle i wodzie lub niewielkiej ilości oleju i wodzie (proporcje 1:1). Dosypać mrożone warzywa na patelnię, smażyć na dużym ogniu często mieszając aż do pełnego rozmrożenia mieszanki i mamy gotowe nie tłuste danie pełne witamin.

Składniki:
500g ryby.
500g warzywa na patelnię z torebki.
Sól, pieprz.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 22, 2014, 11:12:22 wysłana przez Zgudi »