Eve Online > NoobGarten

Warp to member (in cloak)

(1/4) > >>

Pynio:
Witam Panie i Panowie.

Pytanie:
1. Jak zachowuje się opcja warp fleet na shipy, które sę w cloaku? Wczoraj za bardzo nie mogłem stwierdzić czy mnie warpuje za FC czy nie za bardzo...
2. Zbliżam się do "war target" w cloaku, by uniemożliwić ucieczkę celu, czy podając komendę (lub prośbę do FC) warp na mój statek reszta floty będzie miała taką możliwość czy należy najpierw wyjść z cloak?

Pozdrawiam

Doom:
Na zacloaczony statek można warpować jak na każdy inny w systemie, kwestia tego czy statek ma ten pozostać w cloacku czy nie. Jak ma pozostac w cloaku to flota musi warpowac na odległość nie na zero.
No i pamietaj że chyba tylko dwa typy jednostek moga bezposrenio po wyjściu z cloack'a namierzać cel (i np załozyć punkt)

SokoleOko:

--- Cytat: Doom w Marca 06, 2011, 15:56:44 ---Jak ma pozostac w cloaku to flota musi warpowac na odległość nie na zero.

--- Koniec cytatu ---

Albo trzeba szybko się poruszać - w covercie w ciągu 10 sekund zrobisz 3-4 km w cloaku. Oczywiście, idealnie jest odchodzić w bok w stosunku do kierunku, z którego nadleci reszta floty.

--- Cytat: Doom w Marca 06, 2011, 15:56:44 ---No i pamietaj że chyba tylko dwa typy jednostek moga bezposrenio po wyjściu z cloack'a namierzać cel (i np załozyć punkt)

--- Koniec cytatu ---

Stealth bombery i Black Opsy.

Pynio:
Jeśli dobrze rozumiem to jakoś mi się to nie zgadza... Siedziałem w Stiletto i od razu po wyjściu z cloaka namierzyłem cel i go ostrzelałem. Ani to SB ani Covert...

Doom:
mówimy o deaktywacji modułu, czy o wizualizacji statku? :P

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej