Eve Online > Wsparcie techniczne
Trial loguje i ....koniec
SokoleOko:
--- Cytat: Pol Kent w Luty 25, 2011, 08:28:35 --- No chyba ze ten program to DxDiag.exe, wtedy dziękuję. ;)
--- Koniec cytatu ---
Właśnie o tym mówimy ;)
Shamoth:
Jeśli chodzi o grafikę to może na początek spróbować kupić używkę ~200zł z serii chłodnych/ekonomicznych ale wydajnych kart ati pokroju 4770 5750, razem z quadem i całą resztą nie powinno to ciągnąć więcej niż 250W więc nawet taki feel 350W da radę i obejdzie się bez wymiany zasilacza.
Sam mam 4850, starsza i cieplejsza/mniej ekonomiczna wersja, na C2D @3600 i 4GB i przy wyłączonej synchronizacji w stacji na full detalach 1280x1024 mam ponad 200 klatek... na zasilaczu 480W Tagan'a
Inna sprawa że EVE na ATI lepiej wygląda i sprawia mniej problemów niż na NVIDI więc jak tylko EVE jest problemem to bierz na początek którąś z podanych wyżej kart z minimum 512MB
Nie wiadomo kiedy CCP wrzuci kolejny dodatek i czy będzie bardziej zasobożerny a konfiguracja, z wyjątkiem braku karty graficznej, jest całkiem całkiem.
Nie wiem jakie tam są pamięci i zapewne nie podkręcałeś nic ale procesor powinien bez zająknięcia pójść na 3GHz w porywach do 3.2.
Może jak znasz kogoś w okolicy, zagadaj, poproś żeby troszkę/nie ekstremalnie/w ramach rozsądku i bez katowania podkręcił pamięci i cpu, nawet asynchronicznie żeby pamięci dawały większą przepustowość dla textur.
I nawet nie czekając na support CCP idź za radą kolegów z forum i kup normalną kartę graficzną... pierwsze GeForce'y czy Radeon'y z T&L były chyba bardziej wydajniejsze niż ta integra którą masz.
Ba jak byś miał w płycie AGP to bym ci za freeko wysłał jakiegoś sprawnego dziadka żebyś zobaczył jak potrafi twoja konfiguracja odżyć.
EDIT
masz tu coś:
http://allegro.pl/sapphire-ati-hd-5750-1gb-gddr5-vapor-x-i1471002554.html
ewentualnie upoluj coś stąd - osobiście w to bym szedł ~100W
http://allegro.pl/listing.php/search?string=5770&category=13023&description=1&order=p&change_view=1
lub stąd - ciut słabsze ~80W
http://allegro.pl/listing.php/search?string=5750&category=13023&description=1&order=p&change_view=1
ostatecznie stąd tylko żrą 10-15W więcej od 5770 ~115 ale to nie powinno być problemem i tańsze od powyższych bo mniej ekonomiczne i wydajnościowo ciut gorsze od powyższych
http://allegro.pl/listing.php/search?string=4850&category=13023&description=1&order=p&change_view=1
4770 były "wyjątkowe", mało ich jest na wtórnym rynku i mają wygórowane ceny więc nie podaję
deckard:
Twój procek nie jest taki zły :) jeszcze trochę pociągnie, ja wciąż śmigam na pentium d 805:) to jest dopiero staroć.
Niestety zintegrowane intele sa zupełnie do dupy, wszystkie shadery sa software-owe i w związku z tym nawet jeśli karta spełnia wymagania gry to nie ma żadnej gwarancji ze ja uruchomisz. Na stronie intela jest lista z jakimi grami ich grafiki są kompatybilne :) o tym podczas kupna sprzętu ci nie powiedzą :). Musisz niestety zainwestować w nowa grafę a jeśli twój zasilacz jest mniejszy niż 400 - 500 w to tez zasilacz.
Twoja płyta główna ma pci wiec nie będzie problemu z dokupieniem grafy, polecam amd ze względu na oszczędność prądu. Osobiście polecam najnowsza serie 6x ciągną najmniej prądu wiec powinno dać rade wyrobić sie w 400 watach.
Dawno temu byl program o nazwie 3d analyzer służył do emulowania shadersow dla kart które ich nie posiadały, używałem go na moim intelu do odpalania tytułów niekompatybilnych z grafa. Niestety przestał być rozwijany wiec raczej nie pozwoli na emulowanie 3,0.
Pewnie głupie pytanie ale próbowałeś ustawień minimalnych ? Spora szansa ze jak ominiesz cały proces tworzenia postaci to da rade jakoś tam grac, ale na rewelacje bym nie liczył.
Obowiązkowo wejdź na stronę intela i zgraj najnowsze stery do swojego chipu (zarówno chipset jak i grafa) - nie właź nawet na stronę asusa intel w 90% będzie mieć nowsze stery.
czajpej1974:
Dziekuje bardzo za rady i sorry admina za post za postem.
Qnika:
Witam, mam podobny problem z tą różnicą, że mój komputer w pełni spełnia wymagania gry. Próbowałem wszystkiego: zmniejszenia detali na minimum, wyłączenia dźwięku, trybu okienkowego i nic. Kreator stopuję się na Portrait i może tak stać nawet godzinami. Dodam, że mam najnowsze sterowniki do karty graficznej. Wie ktoś może jak można to naprawić czy obejść?
Specyfikajce komputera :
proc 3.0 ghz
2gb ramu
nvidia 6600 256 gramu
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej