Eve Online > Wsparcie techniczne

Problemy z kartą graficzną

<< < (2/10) > >>

Soulscream:
Moje sterowniki sa ok. Sam mam ati i nie gram w eve. Ostatnio swoja droga zrobilem downgrade bo w League of Legends mialem spadki fpsow o_O.

Ravenscar:
Sorka Soul. To miało być do Herezji. A tak swoją droga zauwazyliście, że gra lepiej wygląda na kartach Radeon niż Geforce? Czy to tylko moje odczucie...

Herezja zmieniłeś sterownik?

Shamoth:
Pewnie dlatego że ATI odkąd pamiętam lepiej sobie radziło z obliczaniem danych zmiennoprzecinkowych z podwójną precyzją niż Nvidia, szczególnie istotne przy HDR i wszelkiego innego rodzaju efektach i postprocesach.

@Herezja
Nie masz jakiegoś badziewia w tray'u, które by robiło szybki balonik który wymuszałby coś w rodzaju ALT+TAB, mało która aplikacja dobrze znosi kilkukrotne szybki alttabowanie.
Ew spróbuj ustawić EVE w opcjach graficznych na fixed window a pasek systemowy ustaw żeby nie był zawsze na wierzchu.

Odpal może kontrolnie monitor fps w eve i zobacz jak w trakcie tych blackout'ów zachowuje się klient.

Od jakiegoś czasu w Radeonach a raczej Catalystach jest myk z górnym prawym rogiem, ktoś może znalazł na to remedium bo to zamrażanie całego systemu po wjechaniu myszką w róg jest z lekka wkurzające.

F-YU:
lepiej podkręć np. riva tunerem ten wiatrak na 100% i niech zawsze tak chodzi zanim producent spali ci kartę i wyśle z uśmieszkiem na ustach po nową do sklepu.

Orli1983:
a ja wlasnie uporalem sie ze swoim problemem z  bluescreenami, miganiem obrazu przy podlaczaniu usb i wywalaniem evki przy dwoch klientach- zmienilem starego geforca na nowego radka ;]

o dziwo wystarczyło wyczyszczenie sterowników od grafy bez reinstalowania win 7 i po raz kolejny ra u mnie potwierdzilo sie ze sprzet amd nie lubi nvidi :P

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej