Eve Online > Wsparcie techniczne
Problemy z kartą graficzną
[VIDE] Herezja:
Zaobserwowałem pewne problemy z EVE.
Gra pracuje na:
Gigabyte GeForce GTX 260 (tą wersję podrasowaną przez producentów). Pracuje na systemie Windows 7 Professional.
Wstępują one w szczególności w systemach zalagowanych jak JITA.
Mały przykład.
Siedzę na lokalu i robię zakupy i tak co jakieś 5 min jak nie częściej ekran robi się czarny na jakieś 3 do 5 sekund i po chwili wraca do normy. Po około 4 black screenach gra się wywala do systemu.
Za namową kolegi ściągnąłem program GPU-Z i w momencie wywalenia się gry nie widać różnicy w GPU core, memory i shader clock. Temperatura wahała się między 51 do 60 stopni. Przy szybkości wentylatora 40%.
Soulscream:
Takie programiki sa niczego warte. Sprawdz temperature miernikiem. Zaaktualizuj sterowniki, a jezeli masz najnowsze to zmien na starsza wersje.
[VIDE] Herezja:
Jakim miernikiem?
Stery są średnie czasowo w sumie (nie są najnowsze ale i nie najstarsze czytaj zwyczajne).
Wiem, że przed ostatnimi większymi zmianami wszystko działało poprawnie
Soulscream:
Miernikiem do mierzenia temperatury. Cos takiego. Chociaz ten kosztuje 100 zl na tej stronie to mozna znalesc i takie za 30-50 zl.
Swoja droga zaaktualizuj sterowniki do najnowszych.
Ravenscar:
Hej Soul
To raczej sterownik twojej grafy się krzaczy. Miałem podobnie swego czasu. Zainstaluj forceware w wersji 260.99. Możesz zassać ze strony nvidii.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej