Eve Online > NoobGarten
ISK The Guide - poradnik
NeX:
Na stronie http://www.isktheguide.com/ jest do pobrania nowsza wersja 3.0 lite (przydaje się duży panoramiczny monitor) sygnowana przez EON. Na stronie EONu jest info o dodatkowych wersjach do druku itp. Nie wiem czy kiedyś było to płatne, czy nie, ale jest za darmo z prośbą o "donate". Nie chce i się przeglądać wątków o handlu, bo po całości widać, że jest to ładnie i kolorowo zredagowana ogólna instrukcja do gry, a nie żaden podręcznik zarabiania i robienia machlojek na markecie.
Natomiast nie wiem dla czego od razu mieszacie ją z błotem. Poza nieadekwatnym tytułem nie widać błędów merytorycznych. Są natomiast podstawowe odpowiedzi na pytania, które często padają choćby na tym forum. Jest to publikacja dająca jako taki ogląd czym jest EVE i jak można w nią grać.
To że podobne informacje są na wiki, czy gdziekolwiek indziej niczego nie zmienia. Wiele osób woli mieć w ręku, czy na czytniku coś jednolicie i ładnie zredagowanego.
Dlatego jak jakiś n00bek chce pobrać, to niech nie pęka z powodu marudnej jak zawsze Centrali.
Wielu osobom wydaje się że internet, to takie magiczne zaświaty w których informacja pojawia się za tajemniczą mocą sprawczą, która absolutnie nie ma nic wspólnego z podobnymi im użytkownikami, starającymi się pozbierać ją i przedstawić w ładny i zrozumiały dla ogółu sposób, chociażby po to aby zachęcić innych do gry, w którą sami grają ;)
Pynio:
hmmm... to może każdy narzekający na jakość i poziom wiedzy w takich poradnikach sam przygotuje coś i wypuści?
"Na stronie http://www.isktheguide.com/ jest do pobrania nowsza wersja 3.0 lite"
Przeglądałem to i jest rewelacyjne. Taki niezbędnik, by łatwiej zagłębić się w świat Eve i znaleźć odpowiedzi na nurtujące pytania... Jednak zgodnie z polską nomenklaturą trzeba narzekać, zamiast pochwalać takie pomysły.
Co do płatnych produkcji - masz pieniądze i ochotę - kupujesz, nie - nie płacisz i nie masz. Proste jak konstrukcja cepa. Panowie - malkontenci, rozumiem, że od jutra zaczniecie przygotowywać te 400-500 stron. Oczywiście po przygotowaniu masy materiału, obrobieniu jej graficznie, merytorycznie i po stworzeniu spójnej całości (że sensownej to nawet nie śmiem wspominać) nie przejdzie wam nawet przez myśl, by po prostu tą pracę wycenić.
Eh....
[VIDE] Herezja:
@Pynio
punkt 1: Jest centrala do uzyskania wiadomości
punkt 2: Jest Unseen do uzyskania wiadomości
punkt 3: Jest polish (wiem wiem trolownia ale czasami jak zadasz konstruktywnie pytanie to i uzyskasz odpowiedz)
Za nic nie płacisz a dowiesz się tego co Cię interesuje + w Unseen zdobędziesz jeszcze przysłowiowe szlify i doświadczenie a nie tylko suche fakty.
HammerSnake:
--- Cytuj ---hmmm... to może każdy narzekający na jakość i poziom wiedzy w takich poradnikach sam przygotuje coś i wypuści?
"Na stronie http://www.isktheguide.com/ jest do pobrania nowsza wersja 3.0 lite"
Przeglądałem to i jest rewelacyjne. Taki niezbędnik, by łatwiej zagłębić się w świat Eve i znaleźć odpowiedzi na nurtujące pytania... Jednak zgodnie z polską nomenklaturą trzeba narzekać, zamiast pochwalać takie pomysły.
Co do płatnych produkcji - masz pieniądze i ochotę - kupujesz, nie - nie płacisz i nie masz. Proste jak konstrukcja cepa. Panowie - malkontenci, rozumiem, że od jutra zaczniecie przygotowywać te 400-500 stron. Oczywiście po przygotowaniu masy materiału, obrobieniu jej graficznie, merytorycznie i po stworzeniu spójnej całości (że sensownej to nawet nie śmiem wspominać) nie przejdzie wam nawet przez myśl, by po prostu tą pracę wycenić.
--- Koniec cytatu ---
Trochę rzeczywiście alergicznie zareagowałem ,ale może to wynika kolego z tego ,że wychodzi parę takich shitow rocznie . Może rzeczywiście dla nowego gracza takiego zebranie całego eve- wiki ,złączenie w całość z jednym zdaniem własnego komentarza na każdą stronę + oprawą graficzna może być pomocne . Po prostu już tak mam .Wychodzę z założenia ,że jak ktoś pisze jakiś guide to na podstawie własnego doświadczenia z konkretami ,żeby inni gracze mieli łatwiej /byli bogatsi o wiedzę jaką dana osoba nabyła. A te poradniki to trochę tak jakbyś był inżynierem i by cię szef projektu zapytał jak coś tam działa ,a ty byś do niego pierdolił farmazony tak jakbyś rozmawiał z własną babcią która jest kompletnym laikiem w danej dziedzinie ,a nie z ekspertem.
Blubry i tyle . :P
NeX:
;D
Centrala i UA vs Battleclinic i EON, to raczej nie są zwalczające się nawzajem mafijne gangi. Chyba nikomu z wymienionych nie jest potrzebny piedestał tych "naj" zajebistszych, którzy mówią na wyłączność jedyne słuszne prawdy.
Wszystko co jest dobrze wykonane komuś się przydaje. Zarówno doświadczenie z UA jak i instrukcja na pdfie.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej