Eve Online > NoobGarten
ISK The Guide - poradnik
Doom:
F ma raczej inne rozwinięcie >:D
Nex problem jest taki że w zasadzie każdy fit z oceną powyżej 30 na + nie wiedzieć czemu pochodzi z roku 2008 (z rzadka 2009) i jak słusznie zauważyłeś praktycznie nikt nie patrzy na datę upa tylko na ocenę. A delikatnie mówiąc zwłaszcza w pvp to co było dobre dwa lata temu teraz jest ekhem, ekhem (swoją drogą ja odkąd pamiętam to korzystam wlaśnie z eve mon do przegladania fitów, lepsze sortowanie, czytelność i nie czekam przy każdym ficie 5 minut aż mi sie te cholerne flashe załadują)
SokoleOko:
Dlatego n-ty raz będę reklamował SHC - z zastrzeżeniem, że trzeba żeby dowiedzieć się jak sfitować dany ship na PvP, trzeba przekopać się często przez 30-stronicowy wątek i prześledzić dyskusję, w której nie brak racjonalnych argumentów. W efekcie nie tylko dowiemy się jak fitują najlepsi, ale także jakie były racjonalne przesłanki stojące za tymi fitami.
Khobba:
--- Cytat: SokoleOko w Lutego 04, 2011, 09:01:20 ---Dlatego n-ty raz będę reklamował SHC - z zastrzeżeniem, że trzeba żeby dowiedzieć się jak sfitować dany ship na PvP, trzeba przekopać się często przez 30-stronicowy wątek i prześledzić dyskusję, w której nie brak racjonalnych argumentów. W efekcie nie tylko dowiemy się jak fitują najlepsi, ale także jakie były racjonalne przesłanki stojące za tymi fitami.
--- Koniec cytatu ---
ta, tylko wzięcie cookie cuttera z SHC to może i najprostsza opcja, z tym, że trzeba jeszcze wiedzieć jak tym latać. Co z tego, że dowiemy się jak fituja najlepsi, skoro:
a) może nas nie być na to stać
b) możemy nie mieć pojęcia co z tym zrobić.
Przy czym zaznaczam, że w okresie aktywnej gry dyskusje o fitach na SHC czytałem dość namiętnie :)
SokoleOko:
--- Cytat: Khobba w Lutego 04, 2011, 09:10:30 ---ta, tylko wzięcie cookie cuttera z SHC to może i najprostsza opcja
--- Koniec cytatu ---
Cookie cutters (czyli "wzorce metra") występują tam dość rzadko. Raczej ma się wybór iluś fitów, które można dopasować do swojego zastosowania.
--- Cytat: Khobba w Lutego 04, 2011, 09:10:30 --- że trzeba jeszcze wiedzieć jak tym latać. Co z tego, że dowiemy się jak fituja najlepsi, skoro:
a) może nas nie być na to stać
b) możemy nie mieć pojęcia co z tym zrobić.
--- Koniec cytatu ---
Użycia nikt nie nauczy, choć na SHC masz też dział "piloting in practice", gdzie ludzie naprawdę fajnie tłumaczą rzeczy. Kiedyś z fascynacją przeczytałem prawie pracę magisterską na temat "doktryny zastosowania blaster-battleshipa". :)
Polecam zwłaszcza wątki oznaczone jako "TMA" (Tell Me All About).
Khobba:
ja to wiem. Myślę tu raczej o nowych graczach, zaglądających na SHC, wchodzących w dział fitów pvp i biorących w ciemno ostatnio zapostowany fit, bo "najnowszy musi być najlepszy". SHC jest dobre, jak się lubi poczytać i pomyśleć, no i w ogóle gdy człowiek się chociaż trochę przejmuje grą. Niestety, wygląda na to, że większość ludzi korzystających z BC po prostu bierze gotowy fit, zakłada go na statek i wydokowuje bez żadnej refleksji.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej