Eve Online > NoobGarten
Nowy gracz: API
cyberpunk:
--- Cytat: adgernon w Stycznia 31, 2011, 09:26:28 ---zrób tak jak ja ... zawsze działa:
1. wchodzisz na stronę http://www.eveonline.com/api/doc/
2. wciskasz "try here"
3. logujesz się na swoje konto ze strony która się pokazała
4. masz tu swoje id i API key
--- Koniec cytatu ---
tak właśnie robię i za drugim razem znikają dane z formularza..
--- Cytat: Mona X w Stycznia 31, 2011, 11:04:17 ---W najgorzym razie powinno cię raz zapytać o login i drugi raz o imię jakiejś postaci z konta.
Skasuj tego evemona i zmień hasło.
Przeleć kompa jakimś antywirem albo dwoma. Zainstaluj nowa przeglądarkę, zostały ci jeszcze IE9, albo Chrome. Wejdź na strone Eve i stamtąd nawiguj do My Character. Porób sam zakładki do Forum, Eve-Gate itd.
--- Koniec cytatu ---
spróbuję, to że nawigować do My Character to wiem :) zainstaluję chrome
ale już mam przygotowany dysk pod windę, więc odezwę się za jakieś 1,5 h :)
@EDYTA: chrome tak samo się zachowuję jak przeglądarki powyżej
cyberpunk:
Nowy system stoi, IE8 i znów to samo, dziwne jest to że mogę zalogować sie na account management..a po to p@#$%^ne API już nie.
Co magę jeszcze zrobić ? bo już mi ręce opadły
Goomich:
Mógłbyś pokazac na obrazkach co robisz?
cyberpunk:
Na obrazkach nie, ale opiszę:
1. wchodzę na eveonline.com
2. wybieram zakładkę Eve Insider -> dalej My Character
3. wypełniam loginem i hasłem dwa pola (takimi jak w grze) klikam login (w przypadku IE8, ekran znika na ułamek sekundy, jakby przenosił się dalej) i pojawiają się znowu puste formularze
@EDYTA => Mona X
zmieniłem hasło to konta i gry, jedyny sukces jak do tej pory, to taki, że strona z przyczyn bezpieczeństwa pyta mnie o nazwę postaci na koncie, kiedy wpiszę i klikam ok wraca do ekranu z logowaniem i wyskakuje to
i jeszcze to podczas pytania o nazwę postaci:
Please complete your login
You are signing in from an unfamiliar location. For your security, please verify your account. This check prevents others from accessing your account without your permission. If your password is stolen through a phishing site, for example, this step keeps your account safe. You will not be prompted every time.
Login failed. Possible reasons can be:
•Invalid username / password
•Account is expired or banned
•Incorrect character name entered
adgernon:
hmmm podobnie miałem jakiś czas temu ale to związane było że nie miałem aktywowanego konta dlatego n ie trzymało mi haseł (u ciebie to nie występuje bo jak pisałeś masz wykupioną subskrypcje) ale może spróbuj w ten sposób ... podczas logowania naciśnij że zapomniałeś hasła i utwórz je na nowo nie wiem czy pomoże ale warto spróbować ...
... "Gdy odrzucisz to, co niemożliwe, wszystko pozostałe, choćby najbardziej nieprawdopodobne, musi być prawdą" :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej