Eve Online > NoobGarten
Pytania początkującego o start w grze.
Goomich:
--- Cytat: Edmund w Stycznia 13, 2011, 16:18:14 ---Nie do końca rozumiem w czym problem.
Torpedy nie mają zasięgu 50 km,
--- Koniec cytatu ---
Na ravku javeliny teoretyczne 45.
--- Cytat: Edmund w Stycznia 13, 2011, 16:18:14 --- i mają bardzo duży spadek dps w stosunku do celów [...] i szybszych niż 71 m/s.
--- Koniec cytatu ---
100 z moimi skillami. 140 z dwiema flarami.
--- Cytat: Edmund w Stycznia 13, 2011, 16:18:14 --- Więc bazowy DPS można sobie odpuścić. Ponad to, przecież nie zadają insta dmg po wystrzeleniu, tylko lecą trochę .... HM na dystansie 55km lecą naście sekund, Torpedy 55 km leciały by około 20 sec z max skillami.
--- Koniec cytatu ---
Z maks skillami javeliny mają 9 sekund flajt tajma.
--- Cytat: Edmund w Stycznia 13, 2011, 16:18:14 --- Drony są o wiele wolniejsze ... o połowę i tylko Heavy, bo już medium albo small są szybsze ...
--- Koniec cytatu ---
Valkyrie II - 2520 * 1,25 = 3150 m/s
Hammerhead II - 1680 m/s * 1,25 = 2100 m/s
Heavy missile - 3750m/s * 1,25 = 4687,5
Javelin torp - 2250 m/s * 1,25 = 2812,5
T1 torp - 1500 m/s * 1,25 = 1875
Ezachiel:
Mona X - ogranicz się do T1, i do tego co ja porównuje.
Asag:
--- Cytat: Stela Armida w Stycznia 13, 2011, 16:47:59 ---Zwracam uwage ze to jest dzial NoobGarten prosze o konkretne odpowiedzi i nie zaczynanie standardowych centralowych dyskusji bo mlodzxi nie ogarna tego.
--- Koniec cytatu ---
Ja właśnie miałem prosić o jakieś tłumaczenie całej czwartej strony bo straciłem wątek o co w ogóle chodzi ;D
Ezachiel:
--- Cytat: Asag w Stycznia 13, 2011, 16:56:18 ---Ja właśnie miałem prosić o jakieś tłumaczenie całej czwartej strony bo straciłem wątek o co w ogóle chodzi ;D
--- Koniec cytatu ---
Generalnie chodzi o to, że ja jestem za tym by każdy sobie latał czym chce i jak chce i nie przejmował się różnicami pomiędzy poszczególnymi produktami różnych nacji. W tej grze jest sporo graczy którzy lubują się w osiąganiu uber wypasionych efektów i daje im to fun, ale mają tendencję do narzucania tego sposobu myślenia młodym graczom. Sztandarowym przykładem były tu skille z klasy learning które zostały skasowane. Otóż większość radziła skupić się wyłącznie na nich przez 1 miesiąc gry, ponieważ potem uczenie się skilli idzie trochę szybciej ... o ile szybciej ... no różnica widoczna dopiero gdzieś po 1-2 latach grania, natomiast ja pisałem żeby sobie te skille przeplatać z innymi potrzebnymi do zabawy, i by nie trenować ich za wszelką cenę. To samo w sprawie Ravena- Caldaryjska platforma rakietowa do robienia misji i Dominix - platforma Gallente i bardzo dużymi bonusami do dron. Po prostu Raven jest nieco bardziej efektywny w misjach niż Dominix. Nie wiem czy jego efektywność w tym temacie jest tak duża by zrezygnować z tego co się lubi i grać jak wszyscy, skoro niemal identyczne efekty uzyskuje się Dominixem czy Abaddonem, że o Tempeście nie wspomnę. Wszystko to jest po prostu dyskusja starych, zblazowanych graczy którzy sami zapomnieli jak kurczęciem byli. A róznica 10 czy 15% w dps przekłada się może na 5 minut oszczędności. Sam mam skille na kilka typów broni, w tym bardzo wysokie na rakiety, ale nie max, i wysokie na drony a latam amarrskim abaddonem na misje bo mi sie podoba i tyle.
Doom:
--- Cytat: Asag w Stycznia 13, 2011, 16:56:18 ---Ja właśnie miałem prosić o jakieś tłumaczenie całej czwartej strony bo straciłem wątek o co w ogóle chodzi ;D
--- Koniec cytatu ---
Na razie zignoruj, zanotuj sobie gdzieś żeby tu wrucć i to przeczytać jak juz troche pograsz :P
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej