Eve Online > NoobGarten
Pytania początkującego o start w grze.
Asag:
Skoro topic mój to i ja się wtrącę.
Doskonale rozumiem co ma na myśli Shiro i paru innych tutaj. Ja również nie neguję że UA jest bardzo pomocną organizacją zwłaszcza dla takich newbie jak ja ale problemem są ludzie co na każde zadane pytanie czy prośbę o radę mają jedną odpowiedź: "Idź do UA, oni ci wytłumaczą" (lub coś w tym stylu).
Na tyle stało się to uciążliwe że łatwiej było przekopywać się przez google i eng poradniki niż pytać o cokolwiek w polskim community.
A pomyśleliście geniusze że niektórzy pracują w bardzo różnych godzinach i kiedy w UA jest środek wykładu ktoś może właśnie być w pracy? A może UA prowadzi też nocne zajęcia tak gdzieś pomiędzy 1 i 3 w nocy? Ale kogo to obchodzi, idź do UA, oni ci wytłumaczą, nieważne że nawet nie spełniasz wymagań aby tam wstąpić...
AreQ:
A pomyślałeś o tym ze nawet jak nie będziesz na "zajęciach" to znajdziesz prawie o każdej porze kogoś tam kto ingame Ci odpowie/wytlumaczy?
A wymagania zrobione tutoriale to faktyczne nie do spełnienia...
Asag:
Do UA wstępuje się głównie dla kursów/wykładów i chociaż minimalna obecność na szkoleniach też jest wymagana (więc same tutki nie wystarczą), tak że z mojej strony podtrzymuję co powiedziałem, nie do spełnienia:
--- Cytuj ---Kadet od momentu zaakceptowania jego aplikacji ma 3 tygodnie na rozpoczęcie pierwszych szkoleń. Jeśli pilot w tym czasie nie przystąpi do Szkolenia Podstawowego, bez sensownego uzasadnienia, będzie musiał zwolnić miejsce dla innych kandydatów i opuści szeregi UA,
--- Koniec cytatu ---
Wstępować tylko dla chatu nie ma sensu.
Zresztą nieważne. Was nie da się przekonać i tyle, tyle do UA wysyłaliście że chyba posty z automatu już lecą.
AreQ:
--- Cytuj ---bez sensownego uzasadnienia
--- Koniec cytatu ---
To że nie mogę bo pracuje mam RL obowiązki jest sensownym.
Kara Mon:
Ale dlaczego dla chatu nie warto ? ja bylem w UA i w sumie tylko na 1 podstawowym szkoleniu ale informacje jakie zdobylem poza czasem szkolen od innych graczy na tym kanale byly bezcenne :P
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej