Eve Online > NoobGarten

Noob w małej korporacji w low sec

<< < (9/15) > >>

Dormio:

--- Cytat: SokoleOko w Stycznia 03, 2011, 12:26:17 ---Nie ma nic do zyskania, ma wszystko do stracenia.

--- Koniec cytatu ---
Czyli wg Twojego doświadczenia NIE nauczy się PVP latając po low ?
To, że straci potencjalne ISKi to już insza inszość (no, bo może ISKi nie są dla niego problemem).

Zgudi:
Iski? Dosptałem od Kopary prezent mały, to sprzedałem i jakoś żyję z tego. Starczy jeszcze na ze 2-3  mallery z fitem

Mam wazne pytanie.
Jaki proponujecie dla nooba skaner, skille do skanowania, ew. jakis jammer do zagłuszania lub cloak. Najzwyczajniej w swiecie chodzi mi o to by wcześniej kogos zauważyć niż ktoś mnie zauważy, lub żeby chociaż zauważyc go, jak jeszcze jest za dalego, by walnąc we mnie scrambla?

Dormio:

--- Cytat: Zgudi w Stycznia 03, 2011, 13:05:05 ---Jaki proponujecie dla nooba skaner, skille do skanowania, ew. jakis jammer do zagłuszania lub cloak. Najzwyczajniej w swiecie chodzi mi o to by wcześniej kogos zauważyć niż ktoś mnie zauważy, lub żeby chociaż zauważyc go, jak jeszcze jest za dalego, by walnąc we mnie scrambla?

--- Koniec cytatu ---
O EFT już słyszałeś ? A o EVEMon ? W pierwszym sprawdzisz sobie informacje o modułach, a w drugim o skillach. W pierwszym jak już na coś patrzysz to zawsze na All 5 (bezpieczniej zakładaj, że przeciwnik ma wszystko na 5).

Jak mowa o skanerze pokładowym, to mowa o takiej ikonce na lewo od panelu sterującego statkiem.

--- Cytat: Zgudi w Stycznia 03, 2011, 13:05:05 ---Iski? Dosptałem od Kopary prezent mały, to sprzedałem i jakoś żyję z tego. Starczy jeszcze na ze 2-3  mallery z fitem

--- Koniec cytatu ---
Chodzi o to, że w 0.0 łatwiej przeżyć niż w low, a i zarobki większe.
Wciąż jeszcze możesz pójść na szkolenie w UA, to naprawdę nie boli.

Zgudi:
Chcę zapisać się do UA, ale korci mnie ryzyko. W "hisecu" to gram sam sobie i misje robię sam sobie, a lot we flocie eskortującej towary i informowanie się na teamspiku o potencjalnych niebezpieczeństwach kreci 10 razy bardziej.
No ale chyba się skuszę na UA

Dormio:
No to powiedz swojemu CEO, że idziesz do Akademii trochę się pouczyć o EVE i za 2-3 miesiące do nich wrócisz. Na pewno nie będzie miał nic przeciwko. Tylko nie jestem pewny, czy będziesz chciał do nich wrócić, a nie np. wybrać się do jakiegoś korpa w null.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej