Eve Online > NoobGarten
WoWowiec w Eve (podejscie drugie)
ryrzu:
mam już riftera i co dalej gdzie mogę się ew postrzelać PvP (zdaje sobie sprawę ze pewnie rozniosą mój statek w pył, ale jeszcze na trialu chce se pobawić PvP, żeby zobaczyć czy mi EvE leży)?
a propo unseen.pl w wymaganiach rekrutacyjnych jest ukończenie misji combat i bussines i potwierdzenie tego. skąd mam wiedzieć czy wykonałem już te misje i gdzie mam tego potwierdzenie?
Doom:
Tutoriale (jest ich 5) są w 10 misyjnych blokach, po niektórych w tym wzmiankowanych dostajesz certyfikat od agenta
Strzelać możesz sie wszedzie kwestia ewentualnych konsekwencji:
- w high secu (systemy od 1.0 do 0.5) możesz atakować jedynie kolesi ze statusem outlaw globalnym lub do ciebie inaczej pały (concord) wezmą Cię na buty
- w low concord nie przyleci ale atakowanie kogoś na brami lub przy stacji to zły pomysł fregatą bo wciąż są sentry
- w null walisz kazdego wszedzie poza jego własnym posem (znowu działka)
ryrzu:
kurde skonczylem ten combat 10 misji i nic nie widze :/
mam jeszcze problem z handlem. kiedy moge sprzedawac a kiedy nie? (czasem nie mam opcji "sell this item"). Przyznam ze to skakanie miedzy sektorami zaczyna mnie nudzic i pogralbym sobie w grupie i moze jakies PvP pocisnął... nie chciałby się ktoś w grze skumać i polatac razem moze na jakies noobskie PvP?
i jak zobaczyc efekty na sobie? jakies spowolnienia itp?
Dux:
Po prostu nie wszystko da się wystawić na markecie. Itemków frakcyjnych (za wyjątkiem amunicji i od niedawna statków), "plexowych" i komandorskich na markecie wystawić się nie da. Podobnie jak część śmiecia co możesz znaleźć na misji (np. jakieś militians, prisoners itp.) Z tym możesz zrobić cztery rzeczy (zakładam, że takie "cóś" nie jest potrzebne do ukończenia misji, bo wtedy problem rozwiązuję się sam - przy zakończeniu misji item znika):
1) zostawić sobie na pamiątkę,
2) zniszczyć,
3) wylecieć w przestrzeń i porzucić (opcja "jettison" na itemie w cargo),
4) wystawić na kontrakcie (opcja "create contract" na itemie w stacji) - kontrakty stanowią niejako drugi sposób wymiany handlowej między graczami.
MGGG:
--- Cytat: ryrzu w Grudnia 16, 2010, 22:08:21 ---mam już riftera i co dalej gdzie mogę się ew postrzelać PvP (zdaje sobie sprawę ze pewnie rozniosą mój statek w pył, ale jeszcze na trialu chce se pobawić PvP, żeby zobaczyć czy mi EvE leży)
--- Koniec cytatu ---
Polataj po systemach low sec (security status 0.4-0.0).
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej