Eve Online > PVP

[PVP] Sacrilege

<< < (3/13) > >>

Azbuga:
prędzej wsadzę 3 balistica,  dla mnie siła ognia przede wszystkim :)

Goomich:
Latałem podobnym sacrim kiedyś i powiem wam, że to strasznie ciężka krowa jest. Z webem i scramblem niczego nie da się złapać, musi być długi punkt.

Nitefish:
Nie chcę być niegrzeczny ale ten sacri to zabawkowy jest do gankowania nubów co strzelają explo i kinetic. Do niczego innego się nie nadaje. Dobry sacri jest otankowany jak świnia czyli ma wysokie resy. Rzecz jasna wpływa to na dps ale przynajmniej nie padniesz od razu.

Mamy w korpie ze 2-3 osoby co lubią latać w sacri. Jedyne zagrożenia dla sacri to
- neuty, bo przy większej ilości nie będzie miał się z czego repować.
- jam
- duża alfa

Vagasa bardzo ciężko ubić (o ile to możliwe) bez scrambla, nano hurka łykniesz z wd bo ze scramblem balansuje się na krawędzi capa.

Niemniej jednak nasz sacri przyjmuje na klatę 3 becki, żyje i zabija (o ile nie jest neutowany). Vagas - może posmerać dobrze sfitowanego sacri po posiorku i trzymać go na długim punkcie zanim nie przylecą koledzy.

Rigów używam nieco innych: 1 nano i 1 kinetic, bo inaczej za mocno dostaje się w dupę z kin ammo (np. drake).
Niezbędnym dodatkiem jest exile booster, przy większych bitkach niezbędny (trzeba się modlić, żeby kara do capa nie weszła).
Weba używa się frakcyjnego, jak w odpowiednim momencie sprzedasz kolesiowi weba z przepałką na 17km to za chwile masz go na przepalonym scramblu i baj baj. Tylko jam może uratować ofiarę.
Impy: szybkosc naprawiaczek > ilość naprawiania > damage z ham.

Przy moich skillach (hace wciąż na 4 ;( ) mój sacri ma z przepałką i dropsem 1065 defence, najniższy res na 82%.

Co by nie być gołosłownym podaję link do fajnej bitki, zakończonej rzecz jasna moją śmiercią :)
http://kb.bu-fu.org/?a=kill_related&kll_id=48174

Dopiero tengu przełamał mój tank no i dostałem jamy jak wolf był na końcu strukta. Ale było fajnie.

aaa no i z uwagi na obecną modę to ciężko znaleźć bitkę w które powalczysz sobie luzaku z 1-3 przeciwnikami bez jamów czy 5 kolegów za plecami.

Azbuga:
Dzięki Nitefish!

Przekonałeś mnie do wersji z tankiem - inny fit niż twój ale o to efekt pierwszej godziny latania:

http://eve.battleclinic.com/killboard/killmail.php?id=11979232

ale niedługo potem wtopa na hurku i vagasie - 3 neuty medium i nie dało rady:

http://eve.battleclinic.com/killboard/killmail.php?id=11979729

hurek co prawda był na końcówce armora ale dupa i tak - niestety zacząłem go bić ze złych rakiet i chwilę trwała zmiana...

jakieś sugestie?
myślałem nad boosterkami 400 zamiast 800 - cykl przeładowania jest jednak denerwująco długi. Drugi cap boosterek zamiast weba by ratował sytuację ale niestety wtedy można zapomnieć o przytrzymaniu czegokolwiek i dps spada drastycznie...

Nitefish:
3 medium neutów nie przeskoczysz, nie ma bata. Próbowałem wielokrotnie, przy max skillach na capa też nie daje rady. Możesz spróbować opcji z frakcyjnym boosterem i przepalać go non stop. Zyskasz nieco czasu ale trzeba to manualnie dobrze ogarniać (przepalanie wyłącza się po każdym cyklu) i jest to trudne. Wyciągniesz wtedy cykl boostera na 9 sekund z 12 wcześniej.

Boosterków używam 800 frakcyjnych, bo możesz ich 22 zapakować do cargo o ile dobrze pamiętam. Specjalnie drogo nie wychodzi ale możesz walczyć bardzo długo, jeśli nikt Cię nie neuci.

Miałeś dziurę na EM konkretna bo res wynosił tylko 75% zamiast 85%. Jeden rig powinien być kinetic - jak spotykasz dreja to nie używasz hardów bo będzie walił na 99% kinetikiem więc capa masz od pyty.

Nie miałeś nosa tylko neuta, to błąd. Neut do niczego ci się nie przyda.

Web - styknie serpentisowy, on jest mocny i w zasadzie potrzebujesz go tylko żeby złapać ze ryj ofiarę na przepałce. Lepiej kase ulokować w boosterku do repek, frakcyjnych hardach (za 10kk można czasami kupić) lub jednej repce Corelum c-type (kosztuje 50-60kk i pali się 3,5 minuty!).

Powiem Ci, że hurki też mnie wkurzają  bo ich dps mnie łaskocze za to neuty bolą. Ale nie ma idealnego shipa :P.

EDIT:
Jeśli nie jesteś scramblowany to po założeniu scrambla możesz wyłączyć weba. Oszczędzisz ciutkę capa. U mnie jest tak, że standardowo bez kary z dropsa ze wszystkim włączonym mam capa na 8.54 minuty, jak wyłączę web 46,27 minuty, a jak przepalę nosa i booster to mam 58% stable.

EDIT2:
Zapomniałem napisać, że hurki to się zabija łatwo jak masz warp disruptora zamiast scrambla. Musisz wtedy kontrolować dystans i jak koleś będzie chciał podbić na mwd (a będzie chciał) to sprzedajesz mu cykl przepalonego weba i odbijasz. Wtedy nie będzie neutów i meee :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej