Eve Online > NoobGarten

Noob i niewiem co jeszcze

<< < (2/5) > >>

Dux:
1. Drones na 5 masz? (domi, megas czy co tam jeszcze jak się pcha na misje lev. a 5 dronek wypuscić nie może to sporo ryzykuje, złapie go cos na scrambla i nie wyleci, bo moze nie zdążyc ubić. A najlepiej to t2 dronki, combat drones i drone interfacing na 4 by mieć zrobione).
2. Móc założyć hardenery i t2 repki też fajnie by było :)

Artiem:
Tak drony mam na 5, ale jeszcze nie t2. Jesli dobze rozumiem to drony lajlepiej mieszac a nie uzywac jednego rodzaju ? Niebede zaczynal kolejnego postu, wiec jesli mozna zadam jeszcze pare pytan. Jak wzmocnic statek ? Zauwazylem na misjach lv 3 ze bardzo szybko schodzi mi tarcza, a shild boster nienadaza z odnowa. Czy te 5 dronn niebedzie za malo na misje lv 4 ? I czy statek dosc dlugo moze wytrzymac ostrzal ? bo na misjach lv 3 czesto sie wracam na stacje by zregenerowac cap.       Przepraszam za bledy pi
http://www.eve-centrala.com.pl/forum/index.php?board=25.0;wap2

Zsur1aM:
Jezeli chodzi o drony to uzywa sie jednego rodzaju do danej misji (w zaleznosci od tego co bijesz, takie drony wypuszczasz).
Statki gallente tankuja armorem, nie shieldem, na med sloty wkladasz moduly ktore zwiekszaja Ci recharge capa/capa, na low-sloty repki + hardenery na odpowiednie typy obrazen. Proponowany dominix ma ladny bonus do obrazen od dron, wiec te 5 dron wystarczy na poczatek by robic misje, z biegiem czasu znajdziesz efektywniejsze statki/sposoby. Dobrze zafitowany BS jest w stanie tankowac  LVL4 i posiada wystarczajaca ilosc capa/recharge by spokojnie zrobic cala misje.

Goomich:

--- Cytat: Artiem w Listopada 20, 2010, 15:02:46 ---Tak drony mam na 5, ale jeszcze nie t2. Jesli dobze rozumiem to drony lajlepiej mieszac a nie uzywac jednego rodzaju?
--- Koniec cytatu ---

Drony używasz jednego rodzaju. Na małe krzyzyki, małe drone, na średnie krzyżyki średnie, a duże sentry.

--- Cytat: Artiem w Listopada 20, 2010, 15:02:46 ---Niebede zaczynal kolejnego postu, wiec jesli mozna zadam jeszcze pare pytan. Jak wzmocnic statek ? Zauwazylem na misjach lv 3 ze bardzo szybko schodzi mi tarcza, a shild boster nienadaza z odnowa.
--- Koniec cytatu ---

Bo jest za mały.

Po pierwsze, statki Gallente nie tworzono z myślą o tankowaniu tarczą, tylko pancerzem (drugi pasek). Wywal shied boostera. załóż sobie na dół Large Armor Repairer. Najlepiej Large Armor Repairer II, ale Large 'Accomodation' Vestment Recondtruction też powinien dac radę.
Po drugie hardy. W Eve są 4 rodzaje damagu, na tej stronie masz opisane misje wraz damagem jakiego możesz się spodziewać np. Damage dealt: Kinetic / Thermal. Zakładasz takie Armor Hardenery, jak te w opisie i juz naprawiarka ma mniej roboty. I podobnie, wersja tech 2 bedzie najlepsza, ale na poczatek użyj n-type.

--- Cytat: Artiem w Listopada 20, 2010, 15:02:46 ---Czy te 5 dronn niebedzie za malo na misje lv 4?
--- Koniec cytatu ---

W normalnych sytuacjach nie mozna mieć więcej.

--- Cytat: Artiem w Listopada 20, 2010, 15:02:46 --- I czy statek dosc dlugo moze wytrzymac ostrzal ? bo na misjach lv 3 czesto sie wracam na stacje by zregenerowac cap.       
--- Koniec cytatu ---

Bo masz za duzy statek i za słabe skille.

Artiem:
Dzieki za pomoc, teraz musze poszukac planu skillowania i zobaczyc co zrobilem zle. Mam jeszcze 2 prosby jesli laska, chcialbym sie dowiedziec pelne nazwy tych skrotow ktore zostaly wczesniej wymienione i drugie czy istnieje strona z planami pod dany statek ? Z gory dziekuje za pomoc.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej