Eve Online > NoobGarten
Przyszła kariera PvP w Eve- prośba o rozwianie mrzonek:)
Shiro:
--- Cytat: Doom w Listopada 08, 2010, 17:55:33 ---Wejdz na kanał Trolish Polish in game i zadaj parę noobowskich pytań a odzyskasz wiarę w naród ;D
--- Koniec cytatu ---
;D Byłem już kilka razy na Trolish- osobliwe doświadczenie:D
Co do lojalności, miałem na myśli skakanie pomiędzy korpem 'newbie pvp', a ogarniętym. Rozumiem, że UA to korp szkoleniowy. Mam tylko problem z bratem, bo uparł się na Eve University:)
Uzyskałem dziś API do nowej postaci i zakolejkowałem program 2-miesięczny:
Skille learning i social
Podstawowe certyfikaty, drony, hybrid turrety
Gallente Cruiser
Gallente Battlecruiser do misji
Certyfikaty pod BC w wersji okrojonej
Assault Ships i certyfikaty
Interceptors i certyfikaty
EveHQ doradził mi całkowitą kastrację Charisma, Willpower, Memory
i przelanie tych punktów na Intelligence Perception, dzięki czemu urwę
tydzień z planu 10 tygodni. Szarpnąć się na taki drastyczny pierwszy remap? Zawsze zostaje mi jeszcze jeden..
Zastanawiam się, czy inwestować czas w BC i fregaty Gallente.. Używa się ich w ogóle w pvp flotach, czy tylko BC Caaldari i fregaty Amar/Matarów?
Przeskillowanie na Drake'a to też zmiana skilli na shieldy i missiles, fregaty też różnią się uzbrojeniem, więc kolejne tygodnie w plecy..
PS. Nemesis i tak nie odpuszcze, bo juz mi się śni po nocach i chce mieć z nią dzieci ;D
Gaavrin:
--- Cytuj ---Certyfikaty pod BC w wersji okrojonej
Assault Ships i certyfikaty
Interceptors i certyfikaty
--- Koniec cytatu ---
Nie patrz zbyt rygorystycznie na certyfikaty. Na początek dają mniej więcej ogarnięcie co jest potrzebne, ale tak naprawdę niewiele osób później na to patrzy, bo sporo tych certyfikatów nie ma sensu, czyli wymaga kompletnie nieużytecznych skilli
--- Cytuj ---Szarpnąć się na taki drastyczny pierwszy remap? Zawsze zostaje mi jeszcze jeden..
--- Koniec cytatu ---
Ja od pierwszego remapu mam zawsze wszystkie punkty rozprowadzone między dwa atrybuty.
--- Cytuj ---Zastanawiam się, czy inwestować czas w BC i fregaty Gallente.. Używa się ich w ogóle w pvp flotach, czy tylko BC Caaldari i fregaty Amar/Matarów?
Przeskillowanie na Drake'a to też zmiana skilli na shieldy i missiles, fregaty też różnią się uzbrojeniem, więc kolejne tygodnie w plecy..
--- Koniec cytatu ---
Każda rasa ma swoje mocne i słabe statki. Akurat BC używa się najczęściej caldari (Drake) i minmatar (Hurricane), ale już ceptory gallante są bardzo dobre. Wiem, że pewnie ktoś powie, żebyś skillował coś konkretnego, bo to najlepszy wybór, ale według mnie nie warto, jak ci się podobają statki gallante to je skilluj. A i tak prędzej czy później będziesz latał wszystkim
AreQ:
nie dotykaj remapa. Remapa się robi jak się ma plan na dłużej, na ten przykład na rok. Remap teraz to najgorsze co możesz zrobić, wiedziałbyś jakbyś był w UA;-)
Certyfikaty - możesz na nie nie patrzeć, z tego co się dowiedziałem jeszcze keidyś na początku mojej przygody z Eve - Mechanika gry się zmieniła, certyfikaty nie;-). Porozmawiaj lepiej z kimś doświadczonym na temat skili, lepiej Ci doradzi niż certyfikaty to zrobią, w UA właśnie takich ludzi znajdziesz.
Jak myślisz o PVP to BCki Gallente wątpliwe żeby Ci się przydały, Caldari czyli Drake, Minmatarski Hurek, ewentualnie Amarr, fakt że dużo może zależeć czym Twój korp będzie latał, ale odradzam Gallente.
Co do cepów myślę że Stilletto czyli Minmatarskie jest jednym z najlepszych wyborów. Tylko że Cep to nie tylko skill na sam statek, ale skile poboczne i własny skill. Niemniej jednak to jest fajna opcja:-)
Doom:
Arkadiusz aż mam ochotę namówić Yaśqa żeby Ci zrobił sparing z myrmidonem :P (chociaż jako rasowy caldari pluję na wszystko co wymaga skila z gallente w nazwie żeby działalo ;) )
Tloluvin:
--- Cytat: Shiro w Listopada 08, 2010, 23:28:02 ---Rozumiem, że UA to korp szkoleniowy. Mam tylko problem z bratem, bo uparł się na Eve University:)
--- Koniec cytatu ---
Fajnie, ze chcecie grac razem, ale na etapie szkolen chyba nie warto sie tym przejmowac. Idz do UA, a brat niech idzie tam gdzie chce.
Ty bedziesz obserwatorem szkolen brata, brat Twoich i tyle. Zawsze to wieksza roznorodnosc i teoretycznie wiekszy zasob wiedzy ;)
A jak juz skonczycie szkolenia to sobie wybierzecie corpa docelowego gdzie pojdziecie razem
--- Cytat: Shiro w Listopada 08, 2010, 23:28:02 ---EveHQ doradził mi całkowitą kastrację Charisma, Willpower, Memory
i przelanie tych punktów na Intelligence Perception, dzięki czemu urwę
tydzień z planu 10 tygodni. Szarpnąć się na taki drastyczny pierwszy remap? Zawsze zostaje mi jeszcze jeden..
--- Koniec cytatu ---
Zapewne kazdy bedzie miec wlasne zdanie w tej sprawie.
IMO dla nowego gracza na pierwsza postac najlepiej zrobic (z pomoca EVEMONA czy innego tego typu programu) skille na destroyera / cruza z fitem pozwalajacym robic misje lev2 (ewentualnie BC do misji lev3) + tractor beam i salvager + to co potrzebne w corpie szkoleniowym. Nastepnie remap na int i memory i cybernetyka dla implanotow +4 oraz learningi (rank1 na 5, rank3 na 4).
Pomiedzy szkoleniami robienie misji zeby jak najszybciej zaladowac jak najlepsze implanty (chyba ze znajdziesz sponsora na zestaw +4 ;) )
Da to czas na zapoznanie sie z gra oraz zakonczenie szkolen w UA wraz z ich przetrawieniem.
Nastepny krok to wstepny plan na minimum rok. Tu dobrze pogadac z graczami majacymi doswiadczenie w tym czym bedziesz chcial sie zajmowac, poogladac fity statkow ktorymi lataja itp
Jezeli to co jest wystarcza to dalej robienie skilli opartych na int i memory z planu by dluzej wykorzystac pierwszy remap. Jezeli nie to remap pod plan i skillowanie tego co szybciej da mozliwosc robienia tego co chce sie robic w EVE
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej