Eve Online > NoobGarten

Przyszła kariera PvP w Eve- prośba o rozwianie mrzonek:)

<< < (5/15) > >>

Doom:
[admin] Pani Arkadiuszu, ja rozumiem że masz konkretne poglądy, ewentualnie na tyle zgadzasz się z pogladami swoich mentorów żeby uważać je juz również za własne, ale wbrew temu co głosisz pvp w tej grze to nie tylko sposób latania i taktyki Twojego korpa. Istnieje też cała masa innych podejść do tego zagadnienia. Więc ładnie proszę o mniej agresywne agitowanie w temacie ścieżki skilowania, zarabiania lub miejsca zamieszkania in game.[/admin]

Shiro:
Panie Adminie, nic się nie stało:) Arkadiusz nawiązuje do naszej korespondencji na PW. W zasadzie to jestem cholernie mile zaskoczony poziomem kultury i chęcią pomocy polskiego EVE community (na innych forach usłyszałbym "było, poszukaj" i głupie docinki).

Wracając do tematu, jest jeszcze drugi aspekt. Jestem lojalnym człowiekiem, nie lubie się zaprzyjaźniać i uciekać- chcę uniknąć skakania po korpach jak pchła, zaczynając od tych 'newbie pvp' kończąc na jakimś ogarniętym.

Skoro SB to tak kontrowersyjna klasa, automatycznie nasuwa się pomysł: interceptory i assault ships
(trochę skilli będzie się pokrywać). Kwestia tylko, czy assault ship jest w stanie wypluć DPS wyższy niż bomber?
Jeśli tak, to jaka rasa i rodzaj broni powinna najbardziej karać na fregatach?
(dodam, że podobała mi się ta idea tchórzliwej walki na odległość, ale walkę w zwarciu też przeboleję:))

Doom:

--- Cytat: Shiro w Listopada 08, 2010, 17:43:30 ---Panie Adminie, nic się nie stało:) Arkadiusz nawiązuje do naszej korespondencji na PW. W zasadzie to jestem cholernie mile zaskoczony poziomem kultury i chęcią pomocy polskiego EVE community (na innych forach usłyszałbym "było, poszukaj" i głupie docinki).
--- Koniec cytatu ---
Wejdz na kanał Trolish Polish in game i zadaj parę noobowskich pytań a odzyskasz wiarę w naród ;D

--- Cytuj ---Wracając do tematu, jest jeszcze drugi aspekt. Jestem lojalnym człowiekiem, nie lubie się zaprzyjaźniać i uciekać- chcę uniknąć skakania po korpach jak pchła, zaczynając od tych 'newbie pvp' kończąc na jakimś ogarniętym.
--- Koniec cytatu ---
Jeżeli nawiązujesz w ten sposób do jakże popularnej rady dotyczącej UA to wątpię żeby tak Cię potraktowano w kolejnej korporacji. W pl comunity chyba kazdy wie czym UA jest, więc jeśli gdzieś się zgłosisz mając w profilu widoczny medal ukończenia UA to nie dość że nie powinno być głupich pytań typu "a czemu odszedłeś od nich?" to w sporej liczbie korporacji masz łatwiejszy proces rekrutacyjny w tym w korporacjach będących / aspirujących do miana elitarnych takich jak Króliki, Bufu, korpy C0ven

--- Cytuj ---Skoro SB to tak kontrowersyjna klasa, automatycznie nasuwa się pomysł: interceptory i assault ships
(trochę skilli będzie się pokrywać). Kwestia tylko, czy assault ship jest w stanie wypluć DPS wyższy niż bomber?
Jeśli tak, to jaka rasa i rodzaj broni powinna najbardziej karać na fregatach? (dodam, że podobała mi się ta idea tchórzliwej walki na odległość:))

--- Koniec cytatu ---
SB ma dps maxymalny plasujący się w okolicy hac / faction crusera (ale tylko w większe cele), najbardziej dps fregatki maja może połowę tego, za to jadą tym depsem wsio równo niezaleznie od wielkosci, tyle że muszą być nastawione na starcie w zwarciu, w wersjach snajperskich mogą jedynie powkurzać inne fregi bo dps jest znacznie słabszy

Ranshe:

--- Cytat: Shiro w Listopada 08, 2010, 17:43:30 ---Wracając do tematu, jest jeszcze drugi aspekt. Jestem lojalnym człowiekiem, nie lubie się zaprzyjaźniać i uciekać- chcę uniknąć skakania po korpach jak pchła, zaczynając od tych 'newbie pvp' kończąc na jakimś ogarniętym.

--- Koniec cytatu ---

Idź do Unseen Academy. :P Lojalność tu nie ma nic do rzeczy, ja tak samo się przywiązuję, jeśli jakąś znajdę grupkę fajnych ludzi (i z tymi do których się akurat przywiązałem poszliśmy do jednego korpa wspólnie po zakończeniu szkoleń), natomiast UA jest po prostu korpem szkoleniowym - chłopaki instruktorzy odwalają kupę dobrej roboty, lojalność można potem okazać pomagając im jak trzeba, a jak się do nich przywiążesz za bardzo to siedzą też na przykład w jakimś wormholu i można zostać u nich. ;] Ja na przykład w ramach wdzięczności siedzę tam na kanale i odpowiadam na głupie (no, nie zawsze) pytania kadetów w miarę mojej wiedzy, jak nie ma instruktorów akurat.

Poza tym spora ilość polskich korpów zaleca że tak powiem pobyt i szkolenia w UA, niezależnie od kumatości danego osobnika. Po prostu dowiadujesz się kupy ważnych rzeczy, których potem się od ciebie mniej więcej oczekuje - a na pewno łatwiej jest w ten sposób niż samemu do wszystkiego dochodzić.

AreQ:

--- Cytat: Shiro w Listopada 08, 2010, 17:43:30 ---Wracając do tematu, jest jeszcze drugi aspekt. Jestem lojalnym człowiekiem, nie lubie się zaprzyjaźniać i uciekać- chcę uniknąć skakania po korpach jak pchła, zaczynając od tych 'newbie pvp' kończąc na jakimś ogarniętym.
--- Koniec cytatu ---
UA to korporacja szkoleniowa, ale jak Cię tam nie było, to tak jak zostało już tu napisane, ciężko Ci będzie w samej Eve, jak i dostać jakiś fajny bilet do PVP. Specyfiką UA jest to, że zgodnie z regulaminem jesteś tam maksymalnie 2 miesiące (no w wypadkach uzasadnionych z tego co pamiętam możesz zostać trochę dłużej) podczas których masz czas żeby zaliczyć wszystkie szkolenia. Lojalność w stylu "tu idę i tu chcę zostać" zaczyna się później. To bardzo dobre podejście, takie osobiście szanuję :-). Wychodząc UA, kończąc ją (Akademie) nie okazujesz braku lojalności, to naturalna kolej rzeczy jest. To tak jak ze szkołą/studiami i pracą, kończąc szkołę/studia opuszczając ją/je nie okazujesz braku lojalności, to naturalne jest po prostu. Idąc tam (tak do szkoły/na studia, jak i do UA) nie oczekują że zostaniesz z nimi (a wręcz przeciwnie), tylko, że Cię nauczą tego co powinieneś umieć i wypuszczą żebyś sam później rozkwitł w drodze kariery którą sobie wybierzesz. PVP jak mniemam w Twoim i brata wypadku.
Jak już zostało napisane - wiele korpów patrzy na to czy byłeś w UA, bo wiedzą że masz wtedy pojęcie o grze, a nie trzeba Cię uczyć jak przedszkolaka;-) jak się kupuje na markecie czy wydokowuje ze stacji ;-). Zdaje się że nawet były/są przypadki wśród obecnych kadetów w UA, że ich korp ich tam odesłał.

Koniec agitacji do UA ;-) teraz kolejna sprawa:

--- Cytuj ---Skoro SB to tak kontrowersyjna klasa, automatycznie nasuwa się pomysł: interceptory i assault ships
Jeśli tak, to jaka rasa i rodzaj broni powinna najbardziej karać na fregatach?
(dodam, że podobała mi się ta idea tchórzliwej walki na odległość, ale walkę w zwarciu też przeboleję:))
--- Koniec cytatu ---
AFkami raczej dużo się nie lata, ale są przydatne, ale cepy (czyli interceptory) są bardzo, w roli skauta/łapacza. Tylko jak już ktoś pisał nie tak łatwo się nimi lata. Ale to dobry pomysł jak najbardziej.
Zresztą jak trochę pograsz, to bardziej Ci się wyklaruje co i jak się używa, jak lepiej poznasz mechanikę gry. Czas na to będziesz miał właśnie w UA ;-) - i to jest powrót do agitacji ;-).

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej