Eve Online > NoobGarten

Przyszła kariera PvP w Eve- prośba o rozwianie mrzonek:)

<< < (4/15) > >>

Shiro:
Próbuje znaleźć złoty środek. Wydawało mi się, że w T1 fregatce będę w null secu bezużyteczny (pierwszą wycieczkę do 0.4 Caracalem zakończyłem po 3 minutach utratą statku i poda:) Nie bardzo rozumiem, co mógłbym T1 shipem zrobić ludziom, którzy grają po parę lat..

W kwestii Covert ops jestem skołowany. Cześć z Was pisze, że przydatne, druga część że bezużyteczne w corpie:) Mam jeszcze kilka tgodni skillowania, by to przemyśleć na spokojnie.

Ranshe:

--- Cytat: Shiro w Listopada 08, 2010, 14:29:34 ---Plan jest następujący: chcemy razem pokerbirować przez pierwsze parę miesięcy w high secu, a kiedy wyskillujemy porządnie po jednym przydatnym statku T2 poszukać corpa w 00 doświadczyć pvp w Eve samemu. Wtedy będziemy wiedzieli, czy chcemy osiąść w Eve na stałe, czy pozostaje nam już tylko pvp z przeciwnościami losu w RL : )

--- Koniec cytatu ---

To idźcie do Unseen Academy, koniecznie - wiem, że to powtarzanie po x osobach wcześniej, ale to naprawdę dużo daje. W kerbirzeniu wam nie przeszkodzi, a nauczycie się naprawdę ciekawych i pożytecznych rzeczy - szczególnie o pvp.

--- Cytat: Shiro w Listopada 08, 2010, 15:26:53 ---Próbuje znaleźć złoty środek. Wydawało mi się, że w T1 fregatce będę w null secu bezużyteczny (pierwszą wycieczkę do 0.4 Caracalem zakończyłem po 3 minutach utratą statku i poda:) Nie bardzo rozumiem, co mógłbym T1 shipem zrobić ludziom, którzy grają po parę lat..
--- Koniec cytatu ---

Jednym? Pewnie niewiele. W grupie? Już bardziej. Te T1 fregatki to takie sobie imho, lepiej jakieś AFy albo bombery jak już - a w międzyczasie wybrać sobie jakiś fajny większy statek T2 i do niego skillować.

--- Cytuj ---W kwestii Covert ops jestem skołowany. Cześć z Was pisze, że przydatne, druga część że bezużyteczne w corpie:) Mam jeszcze kilka tgodni skillowania, by to przemyśleć na spokojnie.

--- Koniec cytatu ---

No, bo to zależy. My na przykład latamy często bomberami, więc ja bym ci powiedział, że przydatne. Kto inny częściej lata battlecruiserami, kto inny woli T2 cruisery, bo jego corp takimi lata. Tak czy inaczej jeśli podobają ci się T2 fregaty (głównie AF), to ja bym je i tak skillował - to długo specjalnie wcale nie trwa, a jak dobrze wyskilujesz z pobocznymi skillami to i do większych statków ci się to przyda.

Ellaine:
Covert opsy to kategoria w której mieszczą się 2 statki: cover właściwy i bomber. Covert właściwy jest używany czasem jako zwiad oraz czasem w pve do zarabiania na eksploracji. Bomber jest używany po pierwsze w dedykowanych flotach bomberowo - reconowych (skaczących z blackops) lub ogólno - frytkowych (latających na piechotę ino szybko). W innych / większych flotach, np ostatnio modnych shield flotach Drake i armor flotach Zealotów, bombery często nie są mile widziane, przynajmniej u nas. Patrzy się na nie jak na tchórzliwych złodziei killi. Ale może gdzie indziej jest inaczej i ludzie są ogólnie entuzjastycznie nastawieni do bomberów we flotach różnych.

Co "aj waj, statek T1 słabo" - kiedyś wielkie floty były zdominowane przez T1 battleshipy, teraz przez Draka który oczywiście też jest T1. Rifter i podobne cholerstwo nadaje się do zwiadu i tacklowania (łapania celów) może trochę słabiej niż interceptor, ale daje radę. Musisz tylko przytrzymać cel za pomocą warp disruptora / scrambla i ewentualnie weba, siłę ognia zapewniają ci koledzy. A porządny rifter przy odpowiedniej dozie cierpliwości i umiejętności może robić karierę solową.

Dormio:

--- Cytat: Shiro w Listopada 08, 2010, 14:29:34 ---Plan jest następujący: chcemy razem pokerbirować przez pierwsze parę miesięcy w high secu, a kiedy wyskillujemy porządnie po jednym przydatnym statku T2 poszukać corpa w 00 doświadczyć pvp w Eve samemu. Wtedy będziemy wiedzieli, czy chcemy osiąść w Eve na stałe, czy pozostaje nam już tylko pvp z przeciwnościami losu w RL : )

--- Koniec cytatu ---
Nie czekajcie. Kerbirzyć można nawet będąc i w null, chociaż to odrobinę trudniejsze, a zdobywacie cenne doświadczenie. ;)

--- Cytat: Shiro w Listopada 08, 2010, 15:26:53 ---Wydawało mi się, że w T1 fregatce będę w null secu bezużyteczny (pierwszą wycieczkę do 0.4 Caracalem zakończyłem po 3 minutach utratą statku i poda:)

--- Koniec cytatu ---
No cóż, nie pierwszy raz będzie jak powiem, że IMHO lowsec jest dużo bardziej niebezpieczny od null...

--- Cytat: Ranshe w Listopada 08, 2010, 15:36:03 ---To idźcie do Unseen Academy, koniecznie - wiem, że to powtarzanie po x osobach wcześniej, ale to naprawdę dużo daje.

--- Koniec cytatu ---
To jedna z lepszych rad jakie ludzie udzielają na tym forum i z pewnością warto z niej korzystać.

AreQ:

--- Cytat: Shiro w Listopada 08, 2010, 15:26:53 ---Próbuje znaleźć złoty środek. Wydawało mi się, że w T1 fregatce będę w null secu bezużyteczny (pierwszą wycieczkę do 0.4 Caracalem zakończyłem po 3 minutach utratą statku i poda:) Nie bardzo rozumiem, co mógłbym T1 shipem zrobić ludziom, którzy grają po parę lat..

W kwestii Covert ops jestem skołowany. Cześć z Was pisze, że przydatne, druga część że bezużyteczne w corpie:) Mam jeszcze kilka tgodni skillowania, by to przemyśleć na spokojnie.

--- Koniec cytatu ---
A kto mówi że sam będziesz? Po to jesteś w korpie by z nim latać. Jeśli nie to po co Ci korp? Sam się wszystkiego nie nauczysz. No i fakt prędzej będzie to BC (nie skiluje się do nich tak długo) albo jeśli wyskilujesz cep niż frytka T1. Powtórze o SB, że na razie odpuść to sobie, naprawdę w praktyce nie jest to teraz dla Ciebie warte skilowania. Skilowanie do Cepa albo do BC jest arte zachodu, jeśli myślisz na poważnie o PVP. Nie powiem że w ogóle się tym nie lata ale:
- na tyle rzadko że biorąc pod uwagę czas jaki na wyskilowanie tego ptorzebujesz, do tego czasu będziesz bezuzyteczny, a później tylko marginalnie! przydatny, bomberów się nie bierze do floty, bo nie ma to żadnego sensu, lepiej mieć tego pilota w innym statku, zależnie co jest potrzebne, np w BC dla dps albo w cepie jako skauta.
- w czasie gdy Ty wyskilujesz SB, ktoś inny wyskiluje coś przydatnego i w trakcie oraz później będzie przydatny, zgadnij kogo będzie wolał u siebie mieć corp PVP?

Co do planów zostania w Empire nic głupszego nie mogłeś oprócz kopania wymyślić ;-). Nie jest to dobra droga do PVP, o tym już ktoś zresztą pisał. Wybij sobie z głowy zostanie w Empire. Zresztą w 0.0 generalnie zarabia się DUŻO lepiej niż w Empire. I Śmiem twierdzić że bezpiecznie jeśli, jak to ktoś na tym forum gdzieś napisał, ma się objawy posiadania mózgu. Niestety, nic nie przychodzi od razu i najpierw ktoś musi Ci powiedzieć co w danej sytuacji zrobić. Ale tego się dowiesz.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej