Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje

[Polityka] Północny wschód czyli "Tańczący z Niedzwiedziami"

<< < (68/202) > >>

Dagund:
co tam sie stało?

sc0rp:

--- Cytat: Tloluvin w Kwietnia 24, 2011, 16:10:02 ---Wiem, ze to offtop, ale wciaz nie potrafie zrozumiec co mialoby spowodowac, ze serw na ktorym graja ludzie z roznych stref czasowych, o roznym sposobie myslenia czy ogolnie postrzegania swiata, porozumiewajacy sie roznymi jezykami i czesto skloceni ze soba chociazby na tle narodowosciowym z RL pojdzie ta sama droga co serw chinski, a co za tym idzie czym tu sie przejmowac.
Juz raczej powinien to byc powod do radosci bo wtedy cale 0.0 byloby dostepne do roamow

--- Koniec cytatu ---

Aby roamowac potrzebujesz miec statek, aby miec statek musisz go kupic lub zbudowac.
Aby Zbudowac  to potrzebujesz materialow a zalozmy ze na techu polozy lape drf i pesymistycznie nalozy embargo -> nie mozesz zbudowac, optymistycznie narzuci cene powiedzmy 10x wyzsza od obecnej -> zwykly cep zamiast 15mil zacznie kosztowac 40mil, hac zamiast 120mil bedzie kosztowal 300mil etc. -> biedniejsi i/lub niedoswiadczeni nie beda mieli czym latac -> zaczna cancelowac konta -> zacznie ubywac celow -> zostana najbogatsi i najbardziej doswiadczeni -> 0.0 stanie sie jako pierwsze pustynia nie liczac botow, po nic pojdzie do odstrzalu low sec a jak producenci z hi nie beda mieli komu sprzedawac swoich produktow to tez sie znudza. To sie nie stanie w miesiac czy pol roku, ale mozliwe ze w ciagu 1.5 do 2 lat od zwyciestwa drf nad nc. Ccp po za np. Disbandem drf i mass ban rosjan nie beda mogli nic zrobic bo jesli teraz nie zostana powstrzymani to pozniej wszystkich nakryja czapka w tej chwili sa w stanie wystawic bloba sc/tytkow ilosciowo porownywalna do floty capsli jaka moze wystawic poludnie. Obecna wojna wyglada mi na wojne swiatowa i decydujaca o losach new eden. Jesli drf zwyciezy to zostanie wielki brat i podryzajace go sojusze pokroju cartelu, merciless czy ncdot/evoke. Imo kazdemu po za drf powinno zalezec na utrzymaniu status-quo, moze i nc jest bogate ale jest niegrozne bo nie ma zapedow imperialistycznych jak drf.

DrackUll:

--- Cytat: Dark Flonoe w Kwietnia 24, 2011, 17:52:12 ---bla bla bla

--- Koniec cytatu ---
bzdury
to co opisujesz równa się dla drf koniec  rmt, naprawdę myślisz, że do tego dopuszczą?

Angelusdune:
zadko mi sie zdarza ale poczytalem troche to forum. Nie znam BUFU nigdy z nimi nie latalem wiec nigdy zdania nie mialem znam natomiast CBC i choc gady podle mnie wkoncu poprosily o opuszczenie szeregow altem mam do korporacji i filozofi ktora albi tam stworzyl duzy szacunek. A mowi to osoba ktora probowala dawno temu zmienic nieco za bardzo CBC. Na tej filozofi w sporej czesci powstala Lost Idea jakkolwiek obie korporacje roznia sie od siebie diametralnie obie rowniez radza sobie bardzo dobrze i maja duzo aktywnych pilotow. Dlatego wlasnie takie pieprzenie o tym jacy niektorzy sa uber pro a inni do dupy jest po prostu zalosne. Korporacje powinny byc z zalozenia zroznicowane i dawac swoim czlonkom rozne mozliwosci czesc z was sie wprost zachlystuje swoja niesamowitosci i jest to po prawdzie po prostu zalosne. Ja osobiscie lubie bardzo pvp i jak mam czas duzo latam a jeszcze wiecej wtapiam...bo lubie walczyc. Jeszcze gdy prowadzilem floty to bitka byla najwarzniejsza nie wazne ze mielismy nawet nie polowe liczb przeciwnika ani ze wiecej nam zabili bo bylo zabawnie. A czasami nawet udalo sie rozjebac taka flote i bylo supe, ale pro pvper uber gosu itp itd nigdy nie bede bo nikt z was tez nie jest wiec zamiast obrzucac sie blotem i wyzywac jedni drugich robcie to co lubicie i sprobujcie zrozumiec ze nie jestescie alfa i omega ktora zna jedyny jedynie sluszny sposob na zabawe.

Wesolych swiat ludziska

Rabbitofdoom:
Akurat sokol niestety nie dostrzegasz jednej rzeczy stworzenie chinskiego serwera u nas jest jeszcze latwiejsze wlasnie dlatego ze sa inne realia. Zapomnijcie na chwile ze eve jest mmo, zapomnijcie ze istnieje empire, lowsec i npc null. Co zobaczycie? gigantyczna gre strategiczna. Teraz przestawcie myslenie tak jak byscie grali w hearts of iron. Jesli ktos zna chociaz podstawy strategi i taktyki zrozumie jak mozna "wygrac" eve.
DRF juz kontroluje jeden z dwuch zasobow strategicznych w eve jakim sa dronki. Mineraly ktore sa latwo dostepne i na miejscu do tego pilot nie musi pakowac sp skille nie bojowe zeby je pozyskac. Drugim zasobem strategicznym jest technetium i ten zasob dronkowo chce pozyskac.

Pozostaje jeden problem jakos trzeba tych zasobow bronic. I tutaj moim zdanie lead dev powinien dostac wypowiedzenie. Bo z punktu widzenia strategi ccp stworzylo super-jednostki bez jakiegokolwiek realistycznego ogranicznika. Dysponujac technetium i minsami z dronkowa DRF w ktorkim czasie stworzy dostatecznie duzo supercapsow zeby tego bronic. W tym momencie mozna powiedziec...
GAME OVER

DRF nie musi robic embarga na technetium wystarczy ze bedzie wysylac PL zeby niszczyla kazde wrogie CSAA jakie uda sie znalezc. Po kilku miesiacach nie beda musieli robic nawet tego wystarczy ze powiedza takiemu stain wagonowi dzien po tym jak zobaczymy wasze CSAA albo SBU gdziekolwiek w naszym space zobaczycie 500 matek i tytanow orajacych wasz teren.

Trolok co do RMT myslisz ze ich obchodzi co sie stanie z EVE powiem ci w prost w momencie kiedy sa na plusie maja gleboko w dupie czy zarzna gre. Dzisiaj zadna powazna firma zajmujaca sie RMT nie dziala tylko w obrembie jednej gry.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej